'Žena vrijedi koliko djece je rodila'
- tamara3
- Just tax the stupid people.
- Spol/rod: žensko
- Status: U životnom partnerstvu
- Kontakt:
'Žena vrijedi koliko djece je rodila'
http://www.crolportal.com/site/index.ph ... 2&Itemid=2
HDZ-ova zastupnica Ivana Sučec-Trakoštanec kazala je, naime, kako je osobno "na strani onih koji smatraju da svaka žena vrijedi onoliko koliko djece rodi". HDZ-ovka Ruža Lelić kazala je, pak, kako je uvjerena da je njezina stranačka kolegica krivo shvaćena, te upozorila da "znamo da i one žene koje ne mogu imati djecu izuzetno pate". Sučec-Trakoštanec je, međutim, ponovila kako je uvjerena da žena vrijedi koliko ima djece, a kad je riječ o onima koje ne mogu roditi, kazala je kako "čovjek snuje, Bog određuje".
Ovo je strašno. Svaki put kad uspijem malo zaboraviti, ovako nešto me podsjeti u kakvoj zatucanoj vukojebini živim.
HDZ-ova zastupnica Ivana Sučec-Trakoštanec kazala je, naime, kako je osobno "na strani onih koji smatraju da svaka žena vrijedi onoliko koliko djece rodi". HDZ-ovka Ruža Lelić kazala je, pak, kako je uvjerena da je njezina stranačka kolegica krivo shvaćena, te upozorila da "znamo da i one žene koje ne mogu imati djecu izuzetno pate". Sučec-Trakoštanec je, međutim, ponovila kako je uvjerena da žena vrijedi koliko ima djece, a kad je riječ o onima koje ne mogu roditi, kazala je kako "čovjek snuje, Bog određuje".
Ovo je strašno. Svaki put kad uspijem malo zaboraviti, ovako nešto me podsjeti u kakvoj zatucanoj vukojebini živim.
-
Zita
jel ovo nekakva sala?!
iz koje stale je ta izasla?! i kojom kanalizacijom je dopuzala do sabora?!
gadi mi se ova cijela drzava gdje takve ivane imaju pravo glasa i gdje takve, kako ona sama kaze, "bog odredio" da radjaju i odgajaju svoju djecu sebi na priliku, dakle kao jebene debile
za takvo nesto bi tog trena trebala bit izbacena iz sabora
zena nije stvorena da bude hodajuci inkubator i zalosno je da u 21 stoljecu postoje skolovane krmace koje to tako i misle
iz koje stale je ta izasla?! i kojom kanalizacijom je dopuzala do sabora?!
gadi mi se ova cijela drzava gdje takve ivane imaju pravo glasa i gdje takve, kako ona sama kaze, "bog odredio" da radjaju i odgajaju svoju djecu sebi na priliku, dakle kao jebene debile
za takvo nesto bi tog trena trebala bit izbacena iz sabora
zena nije stvorena da bude hodajuci inkubator i zalosno je da u 21 stoljecu postoje skolovane krmace koje to tako i misle
- tamara3
- Kontakt:
Da, al pazi i ovaj citat:
Gordana Sobol (SDP) ocijenila je, međutim, da je Sučec-Trakoštanec uvrijedila sve žene koje iz bilo kojeg razloga ne mogu imati djecu, kao i za one koje imaju samo jedno dijete, pa i potpredsjednicu Vlade i ministricu obitelji Jadranku Kosor, koja je u Sabornici. "Nisam očekivala da ćemo krajem 2007. u ovom parlamentu čuti ovakvu raspravu", poručila je Sobol kolegici iz HDZ-a.
Nigdje se ne spominju žene koje ne žele imati djecu. Brijem da je to preveliki tabu čak i za tzv. liberalnu struju.
A kaj se ove primitivke tiče, nemam pojma ispod kojeg je kamena ispuzala.
Gordana Sobol (SDP) ocijenila je, međutim, da je Sučec-Trakoštanec uvrijedila sve žene koje iz bilo kojeg razloga ne mogu imati djecu, kao i za one koje imaju samo jedno dijete, pa i potpredsjednicu Vlade i ministricu obitelji Jadranku Kosor, koja je u Sabornici. "Nisam očekivala da ćemo krajem 2007. u ovom parlamentu čuti ovakvu raspravu", poručila je Sobol kolegici iz HDZ-a.
Nigdje se ne spominju žene koje ne žele imati djecu. Brijem da je to preveliki tabu čak i za tzv. liberalnu struju.
A kaj se ove primitivke tiče, nemam pojma ispod kojeg je kamena ispuzala.
-
Zita
zadnja gnjida
kad bi joj svaka zena koja nemre zaceti i koja ne zeli imati djecu pljune u lice nebi ih osudila vec bi im zapljeskala
dubre jedno
koliko je ona djece nakotila da se smatra toliko vaznom?
zar su po tome ona sirotinja, za koju se zna da im je sex najbolja igra, i imaju po 10-15 djece vrijednije od jedne koja ih nema a koja je napravila nesto u zivotu?!
dijete nije jedini i pravi cilj zivota! da je tako bili bi u neznam kojem mracnom dobu, samo bi se sevili i radjali i nebi opce gledali da evoluiramo..
ovo je nevjerojatno!
prava krscanka i postena umirovljenica sa 55 godina
kad bi joj svaka zena koja nemre zaceti i koja ne zeli imati djecu pljune u lice nebi ih osudila vec bi im zapljeskala
dubre jedno
koliko je ona djece nakotila da se smatra toliko vaznom?
zar su po tome ona sirotinja, za koju se zna da im je sex najbolja igra, i imaju po 10-15 djece vrijednije od jedne koja ih nema a koja je napravila nesto u zivotu?!
dijete nije jedini i pravi cilj zivota! da je tako bili bi u neznam kojem mracnom dobu, samo bi se sevili i radjali i nebi opce gledali da evoluiramo..
ovo je nevjerojatno!
prava krscanka i postena umirovljenica sa 55 godina
-
Zita
jebote, upravo sam se zapitala koliko su onda ciganke vrijedne
i koliko su vrijednije od ostalih zena
neznam cemu se opce skolujemo, cemu opce radimo, cemu znamo pisati i citati
cure-stavite si madrac na ledja i kad god prodje neki frajer dajte da vas oplodi...i u tome ce se vidjet vasa vrijednost
sve ostalo je nebitno..
i koliko su vrijednije od ostalih zena
neznam cemu se opce skolujemo, cemu opce radimo, cemu znamo pisati i citati
cure-stavite si madrac na ledja i kad god prodje neki frajer dajte da vas oplodi...i u tome ce se vidjet vasa vrijednost
sve ostalo je nebitno..
- kika23
- Ja sam: lezbijka
- Status: Solo
meni se cini da je to sve po onome starom od prije 100 godina,imas 16 i odmah zenidba iliti udaja pa brate peglaj po zeni koliko god mozes pa sto vise djece to bolje,a sad nije vazno imas li sto toj djeci dati!
ma nek se napuse ti svi koji sjede u tom kokosinjcu(nezelim vrijedat kakosi ali eto) iliti saboru!
ma nek se napuse ti svi koji sjede u tom kokosinjcu(nezelim vrijedat kakosi ali eto) iliti saboru!
Ostalo je još ludosti u meni,
hrabrosti za još 800 života!
hrabrosti za još 800 života!
-
call_me_not
-
moonsorrow
-
superstar
eh da...primitivizam ..primitivizam ...
kaj se vi jebo vas čudite?zar ste stvarno očekivale neku pametnu izjavu od naših političara/političarki?
samo znaju kenjat i krast ... vječne rasprave(većinom kretenske) u saboru, kolju se međusobno ,a boli ih kurac kaj se događa u državi ...
baš me zanima kak si je ona to zamislila,dakle jedna majka s 2 djece,vrijedi manje od majke s 3 djece ...kak to,jel se to boduje? ne kužim..jebemu tak je lijepo sve definirala a nije definirala vrijednost ? jel vrijednost materijalna ili duhovna? kad se već tak posrala ,mogla je i nama običnim smrtnicima malo pojasniti to mišljenje...
sere mi se od zatucanih kamenjarki...
kaj se vi jebo vas čudite?zar ste stvarno očekivale neku pametnu izjavu od naših političara/političarki?
samo znaju kenjat i krast ... vječne rasprave(većinom kretenske) u saboru, kolju se međusobno ,a boli ih kurac kaj se događa u državi ...
baš me zanima kak si je ona to zamislila,dakle jedna majka s 2 djece,vrijedi manje od majke s 3 djece ...kak to,jel se to boduje? ne kužim..jebemu tak je lijepo sve definirala a nije definirala vrijednost ? jel vrijednost materijalna ili duhovna? kad se već tak posrala ,mogla je i nama običnim smrtnicima malo pojasniti to mišljenje...
sere mi se od zatucanih kamenjarki...
+++++++++++++++++++
::superstar::
A friend in need's a friend indeed, a friend with weed is better
A friend with breasts and all the rest, a friend who's dressed in leather..
::superstar::
A friend in need's a friend indeed, a friend with weed is better
A friend with breasts and all the rest, a friend who's dressed in leather..
- tamara3
- Kontakt:
Mislim da tu čak i nije stvar u pameti ili gluposti, već drskosti i aroganciji da se tako nešto izjavi u saboru, potpunom nerazumijevanju prave funkcije spomenute institucije i tvrdokorne zaglavljenosti u nekim drugim vremenima, recimo devedesetima kad su popovi i križevi odjednom počeli iskakati iz svakog ugla pod patronažom Velikog Vođe.superstar je napisao/la:kaj se vi jebo vas čudite?zar ste stvarno očekivale neku pametnu izjavu od naših političara/političarki?
Ta žena vjerojatno nije glupa u klasičnom smislu te riječi već naprosto misli da je na neku foru superiorna jerbo je netko oplodio njezino jajašce ili dva.
Tragično je što ona nije jedina koja tako misl i još se usuđuje to javno reći. Tragično je i to što to prolazi bez sankcija i bez ženske solidarnosti i to u smislu da sve do jedne istog trena demonstrativno napuste sabornicu. Ali ne.
Iz čega se opet mogu izvesti sljedeći zaključci:
a) Žena je ženi vuk.
b) Žene su glupe.
tamara3 je napisao/la:Zapravo nije stvar u tome što ona i njoj slične govore, već je problem što još nije dobila po poganoj gubici da jednom zauvijek začepi i nadalje prosipa svoje biserje negdje u debeloj izolaciji.
-
call_me_not
ne radi se o zenskoj solidarnosti, neg se radi o tome da se ne kaznjava vrijedjanje i govor mrznje u saboru - dakle, medju predstavnicima sviju hrvata koji se hrane upravo parama tih hrvata. jer ta naci kucektina moze govorit i mislit sta god hoce, al mora MORA se kaznjavat ta marva koja pljuje mrznju u najdemokratskijoj od sviju institucija jel (najdemokratskija time jer je izabrana od naroda za narod)
zvir i bestimja.
-
ow
- necu se registrirati
- Status: U braku
- Kontakt:
Ta žena razmiljša kako razmišlja veliki dio žena, a taj način razmišljanja je u stvari glavni uzrok neravnopravnosti. Naime, većina žena NE ŽELI biti ravnopravna, NE ŽELI preuzeti odgovornost za svoj život u svoje ruke, i baš im odgovara ta glupava uloga supruge i majke.tamara3 je napisao/la:Ta žena vjerojatno nije glupa u klasičnom smislu te riječi već naprosto misli da je na neku foru superiorna jerbo je netko oplodio njezino jajašce ili dva.
Tragično je što ona nije jedina koja tako misl i još se usuđuje to javno reći. Tragično je i to što to prolazi bez sankcija i bez ženske solidarnosti i to u smislu da sve do jedne istog trena demonstrativno napuste sabornicu.
Uostalom, ta izjava, kako sam je ja shvatila, znači - žene ne morate se truditi da u životu postignete bilo šta. Dovoljno je da rodite sijaset djece i ispunile ste sve svoje obveze. A sve oostalo ćemo prepustiti muškarcima, pa ćemo im barem imati razloga srati i na njih svaljivati krivicu za sve što u životu nismo napravile.
To je linija manjeg otpora koja je toliko omiljena ženama da se meni polako već gadi boriti se protiv tog načina razmišljanja.
A mi koje smo drugačije (feministice (ne mislim samo na one "PROFI")), lezbe, žene koje zanima i nešto drugo osim djece onda ispadamo vještice, nabrijane i koješta gadno.
Inače je matematika vrlo vrlo jednostavna. Da žene doista žele preuzeti odgovornost, sama činjenica što smo u većini bila bi dovoljna da postignemo punu ravnopravnost. Uostalom i te muškarce odgajaju žene, i da im je doista stalo do boljeg položaja u društvu - odgajale bi ih drugačije.
I da, koliko god to izgledalo šašavo iz moje tipkovnice - žene su fakat glupe. Osim onog manjeg dijela koji nije reprezentativan uzorak i kojem mi pripadamo.
ne vjerujte podacima iz profila, zapravo sam se ovom forumu pridruzila 14.09.1999

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com
uopce ne djeluje glupo. ni iz tvoje, ni bilo cije tipkovnice. zene JESU glupe. o hdz-ovim zastupnicama necu ni trosit rijeci. ali vidim samo da recimo marija juric zagorka, pa virginia woolf, pa marie curie...ne znam sad da ih sve idem googlat, ali eto ove gore navedene nisu nista vrijedile. to je izjava na koju bi se trebala dic cijela javnost. ali kad se to ova javnost digla...
-
alex 2
- Spol/rod: ne želim definirati
- Ja sam: transrodna osoba
Pa ovo je najveca istina , ja jesam trans ali su me odgajali kao djecaka i cak vise zene poticu u muskaraca taj osjecaj vise vrijednosti nego sami muskarci sta je paradox nad paradoximaow je napisao/la:Uostalom i te muškarce odgajaju žene, i da im je doista stalo do boljeg položaja u društvu - odgajale bi ih drugačije.
I da, koliko god to izgledalo šašavo iz moje tipkovnice - žene su fakat glupe. Osim onog manjeg dijela koji nije reprezentativan uzorak i kojem mi pripadamo.
mene mater nije tako odgajala ali sve tete i strine i bake su mi stalno govorile : ti si musko ti si glava kuce , a one baze di sidis na glavi stola i di ti se prvom vadi jesti(to sa jelom mi nije smetalo
-
ow
- necu se registrirati
- Status: U braku
- Kontakt:
lana je napisao/la:uopce ne djeluje glupo. ni iz tvoje, ni bilo cije tipkovnice. zene JESU glupe. o hdz-ovim zastupnicama necu ni trosit rijeci. ali vidim samo da recimo marija juric zagorka, pa virginia woolf, pa marie curie...ne znam sad da ih sve idem googlat, ali eto ove gore navedene nisu nista vrijedile. to je izjava na koju bi se trebala dic cijela javnost. ali kad se to ova javnost digla...
Te koje si nabrojala (ja bih iz cistog lokalpatriotizma dodala jos Doru Pejacevic) i mnoge druge zene koje su u svom zivotu ostvarile uspjeh i ostale zapamcene po djelima a ne po radjanju, takodjer spadaju u manjinu.
Jedan od citata MJZ po dokazuje da su sve one u svom zivotu i vremenu prolazile pakao da bi dosle do toga sto su ostvarule: "Svugdje sam bila dočekivana s nepovjerenjem i prezirom jer je žena u politici u 19. stoljeću bila smatrana poput žene u javnoj kući. U redakciji Obzora svatko me gledao s čuđenjem ( ...) A ja sam u prvom redu širila feminizam i u ženama budila volju da sudjeluju u javnom životu. Moja je težnja uvijek bila emancipacija žena."
Ali je cinjenica da taj pakao nisu poticali SAMO muskarci. Ona kaze da je u zenama BUDILA VOLJU da sudjeluju u javnom zivotu - sto znaci da zene (osim manjeg dijela) NEMAJU TU VOLJU. I danas je tako, samo sto danas ipak ima malo vise zena koje ima tu volju - no jos uvijek ne dovoljno da bi osigurale za sebe bolji polozaj u drustvu.
Da bi se podigla cijela javnost protiv te izjave, ona bi morala pogoditi veci dio javnosti, no na zalost to nije tako. Jer muskarcima se za takve izjave zivo jebe (oni su inace daleko solidarniji izmedju sebe), a vecina zena tu izjavu prepoznaje kao izjavu koja daje vaznost njihovim beznacajnim zivotima.
Ne znaci da to podrzavam, samo analiziram.
Na zalost, jos ce puno vremena proci da bi se taj sustav vrijednosti u glavama vecine zena promjenio. Tek onda mozemo ocekivati neke konkretne promjene.
ne vjerujte podacima iz profila, zapravo sam se ovom forumu pridruzila 14.09.1999

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com
-
jabooka
Morate biti svjesni da vecinu ta izjava i nije nesto pogodila.
Iskreno ni mene. To samo govori o njenoj kulturi. Jedino to nije trebala izreci u saboru posto za njene place odvajaju i one koje nista ne vrijede. I tu bi netko trebao reagirati.
Da je tako nesto rekao Rojs ili Kovacevic nitko se ne bi cudio. Pa to se od njih i ocekuje. I tako malo pomalo, bez sankcija stizu sve gore i gore izjave.
Iskreno ni mene. To samo govori o njenoj kulturi. Jedino to nije trebala izreci u saboru posto za njene place odvajaju i one koje nista ne vrijede. I tu bi netko trebao reagirati.
Da je tako nesto rekao Rojs ili Kovacevic nitko se ne bi cudio. Pa to se od njih i ocekuje. I tako malo pomalo, bez sankcija stizu sve gore i gore izjave.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.