14 mjeseci zatvora za zločin iz mržnje- J.Šitum

Domaće i strane aktualnosti, vijesti, komentari događanja, novinskih članaka, TV emisija, tekstova s CroL naslovnice i općenito svega čime nas mediji svakodnevno bombardiraju.

Odgovorite
far out
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: U vezi

14 mjeseci zatvora za zločin iz mržnje- J.Šitum

Post Postao/la far out » 25 vel 2008 22:07

http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/c ... ,110035.jl

ZAGREB - Josip Šitum (25) danas je na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu nepravomoćno osuđen na godinu i dva mjeseca zatvora jer je u srpnju prošle godine Molotovljevim koktelima pokušao napasti sudionike Gay Pridea, no u tome su ga spriječili interventni policajci.

Osim zatvorske kazne zbog pokušaja napada na povorku na Trgu bana Jelačića, mladiću je određeno i obavezno psihijatrijsko liječenje u trajanju od godinu i dva mjeseca. Tužiteljstvo je u optužnici posebno naglasilo da je Šitum djelo počinio zbog snažne netrpeljivosti prema homoseksualcima pa je djelo okvalificirano kao zločin iz mržnje.

Takvu kvalifikaciju djela prihvatila je i sutkinja Sandra Kantolić rekavši da je Šitum nakon uhićenja jasno izrazio svoj stav prema homoseksualcima. - Katolik sam i vjernik pa mi ovakve manifestacije smetaju. Htio sam skrenuti pozornost javnosti na takve događaje - rekao je tada Šitum istražnom sucu.

Mladić je na sudu priznao da je u svojoj garaži pripremao Molotovljeve koktele namjeravajući ih baciti ispred povorke kako bi nastala panika, no tvrdio je da je sam odustao od napada. No, sutkinja nije povjerovala tom dijelu obrane.

- Svi ste pobjegli, ali ne zato što ste dragovoljno odustali od napada, nego zato što je došla policija - objasnila je sutkinja svoju odluku.

Za ovo djelo je predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora, a utvrđeno je da je Šitum bio bitno smanjeno ubrojiv.

agasta
new york city girl

Post Postao/la agasta » 26 vel 2008 01:01

cudo da je ista dobio.
I am not a myth.

jabooka

Post Postao/la jabooka » 26 vel 2008 01:36

drago mi je da sutkinja nije povjerovala u navode kako je.. gle cuda... odjednom odustao od napada. dobro da jos nije tvrdio da je osjetio neodoljivi poriv da se pridruzi povorci.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

Ameli

Post Postao/la Ameli » 26 vel 2008 10:40

citan komentare s vezi presude...jos ga brane,"covjek je isfrustriran bio",..nit je covjek nit je krscanin...fobije su bolesti koje se lijece,al ovaj nit je samo homofob,..jednostavno je kukavica,koja se zeljela dokazati pred svijetom,al ni to nije uspija..pa sad u zatvoru nek dijeli homofobicna misljenja i pali koktele..al on je samo jedinka u mnostvu takvih,koji setaju gradom..zanima me sto ce napravit kad izadje nakon 14 mjeseci,mislim da nece samo pokusat,nego to i napravit,..zlo ne slutila ,al sve mi se tako cini...

far out

Post Postao/la far out » 26 vel 2008 10:50

kad sam pejstala članak komentari su bili zacudjujuce dobri. no...s druge strane vjerojatno su to najprije komentirali pederi i ekipa :D sad dolaze na red pravi rvati.

jabooka

Post Postao/la jabooka » 26 vel 2008 21:07

najbolji komentar mi je "najbolje bi bilo da se zaredi - dobit će uvjetnu ko Čuček" :lol:
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

far out

Post Postao/la far out » 26 vel 2008 21:15

pa istina je, šta. :D :D tragika. ccc

hipster

Post Postao/la hipster » 27 vel 2008 06:03

jabooka31 je napisao/la: dobro da jos nije tvrdio da je osjetio neodoljivi poriv da se pridruzi povorci.
:roftl: :roftl: :roftl: :roftl:

Ice

Post Postao/la Ice » 29 vel 2008 10:45

Drago mi je da uopće išta dobio...još i psihično liječenje poslje...možda ovaj pride prođe bez incidenata :pinkglasses:
My face radiates with after-glow
My pillow scented by you
A fragrance which haunts me
My room smells of the best sex
I
Covered in body prints and finger prints and you above me
Your name written indelibly upon my body in your genetic history

calypso

Post Postao/la calypso » 05 ožu 2008 12:20

Zaista,pravo cudo da je ista dobio! Dobar pocetak! :)

Odgovorite