Crni ponedjeljak

Domaće i strane aktualnosti, vijesti, komentari događanja, novinskih članaka, TV emisija, tekstova s CroL naslovnice i općenito svega čime nas mediji svakodnevno bombardiraju.

Odgovorite
tamara3
Just tax the stupid people.
Spol/rod: žensko
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Crni ponedjeljak

Post Postao/la tamara3 » 07 lis 2008 17:49

Razni mediji:

Ivana Hodak, kći Zvonimira Hodaka i Ljerke Mintas Hodak, ubijena je danas na stubištu zgrade u kojoj živi oko 11 sati. Ubojica je Ivanu Hodak likvidirao s dva metka: jednim u sljepoočnicu, a drugim u vrat, nakon čega je iskrvarila na stubištu zgrade u kojoj je živjela.

Za početak, opće nemrem vjerovat da ovdje nema nijednog jedinog komentara na činjenicu da se u ovoj hadezeovskoj blatnoj kaljuži mafija razmahala do ove mjere :o.
Ostatak priče se zna: još nitko nije uhapšen, pale su smjene u vrhu (napokon jebote), u ovom trenu se na Cvjetnom (a valjda i drugdje) prosvjeduje i tak dalje. Iz kancelarovog nastupa dade se naslutiti kako je neizravno priznao da ovu zemlju vodi mafija.

Zita

Post Postao/la Zita » 07 lis 2008 19:15

kad glavni mafijas na teveu kaze: obracunat cemo se sa mafijom onda je to tragikomedija

enivej..uzasno mi je zao male, jasno nisam je poznavala ali niti jedna tako mlada osoba nebi trebala zavrsiti na takav nacin
ubit nekom dijete-neoprostivo

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 07 lis 2008 20:15

Kad glavni mafijaš veli da VIŠE neće tolerirati mafiju, to valjda znači da su je dosad tolerirali, al eto, više neće.

A vidim da su i prosvjedi uspjeli :o, naročito u Osijeku:

http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/a ... ,136149.jl

...a najodvratniji, najdegutatntniji detalj je ovaj: Među brojnim okupljenima podršku su došli pružiti i političari i poznate javne ličnosti, poput gradonačelnika Milana Bandića, predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, zastupnika u Gradskoj skupštini Pere Kovačevića, Borisa Mikšića, Ratka Rudića, Tonina Picule [...]
Sve dio iste bande koja kroz ovo traži rupicu za još malo samopromocije.

:puke:

pepita
Ja sam: lezbijka

Post Postao/la pepita » 07 lis 2008 21:11

prestrašno!
ja sam jučer cijeli dan pratila vijesti, što inače rijetko radim.
mislim da ove smjene neće apsolutno ništa promijeniti i da je ovo samo početak sranja.. bolje rečeno- kraja.
jedino rješenje- lobotomija cijelog društva.

calypso

Post Postao/la calypso » 08 lis 2008 19:38

A sto reci? Strasno! A jos strasnija je spoznaja da su nas nasi vrli politicari doveli do ovoga.
A jos gadljivije,mi je, sto se sada cijela Vlada digla na noge jer je ubijena kcer poznatih ljudi,a to se se ved dugo vremena ljudi ubijaju gotovo svakodnevno u cijeloj Hrvatskoj,nikog do sada nije ni najmanje zabrinulo!
Da se razumijemo,istinski mi je zao cure,ali jos vise mi je zao svih onih drugih osoba koje su u proteklo vrijeme ubijene diljem Hrvatske,a da nitko nije prstom mrdnuo!
"The real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes, but in having new eyes."

FOR ONE HUMAN BEING TO LOVE ANOTHER,THAT IS PERHAPS THE MOST DIFFICULT OF ALL OUR TASKS...THE WORK FOR WHICH ALL OTHER WORK IS BUT PREPARATION

lulu

Post Postao/la lulu » 10 lis 2008 20:11

počevši od mesića, sanadera, milanovića, bandića, zagorca, petrača,.. to je sve ista maifjaška obitelj samo se u javnosti predstvljaju drugim imenima, j. HDZ, SDP, HNS, itd...

Najviše mi je žao roditelja.
R.I.P. s anđelima. :(

ali... u jednu ruku je to "dobro" jer se to dogodilo jako utjecajnim roditeljima i dečku te smatram da će se napokon nešto početi rješavati i hapsiti jer inat je najjači, pogotovo kada jedinica bude ubijena.

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 10 lis 2008 20:18

...najbolje su mi teorije da ju je ubila ruska, bugarska, čečenska ili srpska mafija :roll:. Anbilivbl je što je gamad u stanju plasirati, zna se zašto.

Miki

Post Postao/la Miki » 10 lis 2008 21:25

nebu to dobro dok profiterski dinosauri ne izumru.. nema sanse da se bilo kaj rijesi dok jedan drugom podmazuju supkove. samo ne znam zakaj jedan drugog ne kokaju, nego ovak, kosa mi se dize.
slika

jabooka

Post Postao/la jabooka » 11 lis 2008 11:08

sta vi mislite tko ju je smaknuo?
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 11 lis 2008 13:54

Ja ću reć ko mislim da nije:
- nije inozemna ni galaktička mafija
- nije ubojstvo iz strasti niti su u pitanju privatni motivi (o potonjem se špekulira danas u medijima) :roll:

Pa kad se to eliminira i kad se uzme u obzir ko je s kim tu u kolu i kad se u obzir uzme big picture i priča koja se plete nekih sad već 17-ak godina, nije teško zaključiti da su u igri jako krupne i najkrupnije ribe koje nam kroje sudbinu iz fotelja tamo gore. Sve ostalo je mazanje očiju kako se sve skupa ne bi raspalo, a čini se da je to blizu. Btw jel netko vidio snimku razgovora Perkovića i Zagorca? Baš indikativno.

Ameli

Post Postao/la Ameli » 11 lis 2008 14:01

pocetko, devedesetih kad je poceo rat,novac nije samo davala dijaspora za oruzje,nego i mafijaski krugovi koji su od tadasnje vlasti dobili presuceni"imunitet" kretanja po drzavi i mogucnost "njihove prljave rabote",(sjetite se samo šverca sa benzinom izmedju hrvatske i srbije),ako je drzavni vrh dobio dragulje zauzvrat od njih kojima se sad krivi Zagorec da ih je uzeo,mogu samo konstatirati da je ovo bila opomena sa strane jos uvjek nekih na vlasti koji su bili i devedesetih svojom "produzenom rukom",poruka Zagorcu,"propjevaj i tvoje je dijete slijedece"..ne znam cisto moje zakljucivanje sa strane..
p.s.91.autima iz madjarske se prevozi oruzje,policija kao simbol samostalne drzave,zaustavlja auta i kamione,plijeni oruzje,"kao obavljaju svoj posao,toboze kao u svim civiliziranim zemljam",a to oruzje zavrsava u ZNG tj jest vec u oformljenim vojnim snagama RH,ciji zapovjednik bio iz samog vrha tadasnje drzave i koji je platio te ljude da prevezu to oruzje,a nekiod njih bivaju privodjeni pri povratku i plijenidbi,nema logike ,ali tad je bilo potrebno,sto nazalost i sad rade,prikazuju kako drzava funkcionira,al na opcu zalost svih sva moc je u rukama mafije ciji je novac u velikim kolicinama prelio se preko stranih banaka u drzavniu blagajnu,ali najvise u dzepove tadasnje i sadasnje vlade,a potom od toga je velik dio i nestao!?

noise

Post Postao/la noise » 12 lis 2008 12:17

grazno, naravno da je grozno...

al mi je jos gore, sto moras biti poznat i slavan da bi se murja digla na noge... :roll:
slika
I take pleasure in...

U trenutku kad sam poceo pisati ovu recenicu iskreno sam pomislio da imam nesto zanimljivo reci, kad ono, evo kamo to vodi.

jabooka

Post Postao/la jabooka » 12 lis 2008 13:53

vis. MUP spominje i neku nagradu. a za malog ritza nisu bili previse zainteresirani iako nedvojbeno ima svjedoka njegovog premlacivanja.
ma gade mi se svi.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

Cirrocco

Post Postao/la Cirrocco » 12 lis 2008 22:27

taj cjeli slucaj mi je ogavan.. ne zalim ni najmanje tu curu ni njene starce.. znali su svi oni jako dobro da ce do tak neceg doc kad su se isli lizat s velikim glavesinama a ni najmanje ne sumnjam da je djevojka bila sretna sto joj starci imaju lovu pa makar pod koju cjenu..
i sad svi po medijima razvlace tu tuznu pricu a ova ubojstva u rjeci i slicno su spomenuli na kolko, pola minute.. kao ono, to je normalno.. jel oni nisu nicija djeca?!..
ogavnooo..
The meaning of life is not ending up dead with well preserved body but sliding in your grave sidewards worn out, out of breath and screaming: "holy shit what an ride!!!"

syrinx

Post Postao/la syrinx » 13 lis 2008 15:42

Cirrocco je napisao/la:taj cjeli slucaj mi je ogavan.. ne zalim ni najmanje tu curu ni njene starce.. znali su svi oni jako dobro da ce do tak neceg doc kad su se isli lizat s velikim glavesinama a ni najmanje ne sumnjam da je djevojka bila sretna sto joj starci imaju lovu pa makar pod koju cjenu..
jel oni nisu nicija djeca?!..
a jel njen život manje vrijedan zbog toga što je bogata ili šta?
što su joj starci ti koji jesu?
kak ti može ne bit ni najmanje žao cure koja je apslutno ni kriva ni dužna
na takav način izgubila život?
jebote, pa bilo bi mi žao i da je umrla nesretnim slučajem.
fakat ne kužim.

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 13 lis 2008 16:15

Procitah u nekom clanku u Jutarnjem super stvar, kao nasa policija je tako efikasna, da ako ubojstvom zelite poslati neku poruku - nakon sto pocinite ubojstvo, najbolje da sacekate kraj lesa dolazak policije, krim-inspektora ili mrtvonadzornika ili ako bas ne mozete - onda najbolje da kraj lesa ostavite osobnu ili vozacku ili neki drugi takav dokument jer u protivnom nikad nece znati da ste to bili vi :D
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."

zenia
Status: U vezi

Post Postao/la zenia » 13 lis 2008 17:12

To ti je Ante Tomić.. Piše za jutarnji kolumne subotom..
On je jedini razlog zašto kupujem novine..
Lik je genijalac...
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 13 lis 2008 17:22

Meni su u gotovo svakim novinama kolumne obicno cisto izdrkavanje, ali za ovo se definitivno mora napravit iznimka. Odlican je.

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 13 lis 2008 17:39

pobornik sam scenarija da ju je dal ubit zagorec kak bi bio siguran da se nece izdrkat svom decku. samo takav lik ima tih para za takvog ubojicu profica i za takav motiv. petrac je premala zvecka, ducandjija, sitni kriminalac. a za ovu psinu se nemre dokazat nista. ivana je zrtva svojih roditelja i vlastite nepromisljenosti. majke koja je zagovarala ideologiju koja je omogucila da takvi kao zagorac postoje, tate koji brani takve zle zle polustvorove i vlastite naivnosti da je moguce da izmakne vezu tata-decko-sudjenje. prakticki je bila na putanji metka.
uhapsit ce nekoga tko ce se naci u krivo vrijeme na krivom mjestu.

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 13 lis 2008 17:41

Sumnjam da će uhapsit ikoga... počelo je s inozemnom mafijom, nastavilo se s ko olfo privatnim motivima i danas završava s napisima da je policija uništila tragove i dokaze svojom dozlaboga lošom organizacijom neposredno nakon umorstva. Takve greške ne bi ni laik napravio.

Black_feniks

Post Postao/la Black_feniks » 13 lis 2008 17:50

Mah,samo su digli frku jer je ubijena kćer nekog uspješnog i poznatog.
Za mjesec dana nikom ništa.
Normal people frighten me!

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 13 lis 2008 18:07

syrinx je napisao/la:a jel njen život manje vrijedan zbog toga što je bogata ili šta?
što su joj starci ti koji jesu?
kak ti može ne bit ni najmanje žao cure koja je apslutno ni kriva ni dužna
na takav način izgubila život?
jebote, pa bilo bi mi žao i da je umrla nesretnim slučajem.
fakat ne kužim.
Gle, bas obrnuto, jel manje vrijedan zivot onih drugih ubijenih od njezinog?
Jer, ruku na srce, samo taj tjedan u Zagrebu i Hrvatskoj je ubijeno jos par djevojaka (evo ona od 17godina u koju je isto pucao onaj bivski decko ili ko vec, pa druga od ne znam koliko koju je ubio isto decko i sl.), pa sam Luka Ritz koji je isto zaboravljen i toliko je toga da nam se sad pokusava to poturit pod nos u pakiranju - to vam je Zapad i globalizacija, get used to it.
A samo za nju je tolika frka.
Ok, razumijem, nju se povezuje sa mafijaskim ubojstvom dok su ostalo uglavnom "zlocini iz strasti", ali cekaj malo, znaci mora te ubiti mafija da te spomenu i lupe se po glavi? Uostalom i njezino je jos uvijek samo pretpostavka i nista vise.

Steta i nje i svih onih drugih, ali primjerice za nju znam i cija je i gdje zivi i sto je studirala i ko joj je decko i ko joj je najdrazi lik iz tv-serije i sa koliko je metaka i kojim pistoljem ubijena i sve... Onima drugima ubijenim ne znam niti ime.

syrinx

Post Postao/la syrinx » 13 lis 2008 20:54

Hidden_soul je napisao/la: Gle, bas obrnuto, jel manje vrijedan zivot onih drugih ubijenih od njezinog?
koliko sam shvatila,
ovdje se ne radi o tome čiji je život vrijedniji, jer je to vrlo glupo.
tema je o ivani hodak.
zato ovdje pričam o njoj, a ne o luki ritzu, i o svim ljudima koji su umrli taj dan. ili bilo koji drugi.
ono što sam htjela reć je to da ne razumijem kako nekome ne može biti žao toga da je cura od 26 godina ubijena pred svojim ulazom?
bilo da se zvala ivana hodak, ili katarina, ili monika ili kako god..
činjenica da je važnije čija je kćer, i tko ju je ubio ispada važnija od činjenica da je njoj oduzet život.
i to je ono što mi užasno smeta u svemu ovome.
i zašto ne bi znali sve o njoj. i o bilo kome tko umre.
šta, najbolje da ostanu dio statistike?..
ono..neka napišu I.H. (26) ubijena je tada i tada..da.bolje je tako.
tako si ostanemo potpuno hladnokrvni na to sve šta se dogoađa oko nas.
i okrenemo drugi list u novinama, prebacimo kanal i sve 5?...
yeah...right..

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 13 lis 2008 21:14

syrinx je napisao/la:i zašto ne bi znali sve o njoj. i o bilo kome tko umre.
šta, najbolje da ostanu dio statistike?..
ono..neka napišu I.H. (26) ubijena je tada i tada..da.bolje je tako.
To ti i govorim.
O Ivani Hodak se jedino sve zna.
O drugima i najcesce i stoje inicijali. Ili ime i par redaka.
I drugi su samo statistike.

syrinx

Post Postao/la syrinx » 14 lis 2008 14:43

a miša mu.
uvijek možemo krivit medije.
da nije bilo njih i razvlačenja nje po svim mogućim novinama
ne bi došlo do toga da njena mama zamoli da joj puste kćer da počiva u miru.
pretjerali jesu. tu se slažem.
ali šta ja znam..učinit jedan izgubljeni život malo osobnijim, i izazavat malo više empatije kod ljudi isticanjem nekih njenih vrlina, stvari koje je voljela i to možda (ok, sanjar sam, utopist, whatever) malo smanji ravnodušnost, i hladnokrvnost među nama..

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 14 lis 2008 16:48

Rasprava o tome čiji je život vredniji je ovdje potpuno promašena.

U ovoj temi uopće nije point tko je ubijen, zapravo, već nešto drugo, a to je ponovna neučinkovitost policije/države/koga god te njihova nesposobnost, odnosno namjerna nesposobnost da se slučajevi riješe, a to je nekome očito u interesu.
Možete (možemo) to proširiti na Miljuša, Rađenovića, Ritza i još čitav niz dosad prebijenih i ubijenih - ne samo ove godine - javnosti poznatih i nepoznatih. Možemo to proširiti i na nekažnjene privatizacije, prekonoćna bogaćenja kriminalaca za koje svi znaju i nikom ništa, afere Maestro, Brodosplit, Indeks i tako dalje.

Point je jedna strašna istina o rvackome društvu koje sve više tone u govna pred našim očima. Tako ja to vidim. Pitanje je što se i koliko toga još užasnoga mora dogoditi da bi ova vlast pala. Premda sumnjam jer vidim da su jako vješti u tome da sve pada u zaborav - svi spomenuti slučajevi zaboravljeni su ili će se tek zaboraviti i onda opet ispočetka. Možemo se svi skupa samo pitat tko je sljedeći.
Zadnja izmjena: tamara3, dana/u 14 lis 2008 16:56, ukupno mijenjano 1 put.

Zita

Post Postao/la Zita » 14 lis 2008 16:54

Hidden_soul je napisao/la:Procitah u nekom clanku u Jutarnjem super stvar, kao nasa policija je tako efikasna, da ako ubojstvom zelite poslati neku poruku - nakon sto pocinite ubojstvo, najbolje da sacekate kraj lesa dolazak policije, krim-inspektora ili mrtvonadzornika ili ako bas ne mozete - onda najbolje da kraj lesa ostavite osobnu ili vozacku ili neki drugi takav dokument jer u protivnom nikad nece znati da ste to bili vi :D
eto tamara-jos jednom o neucinkovitosti :krezub
a ova vlast bu pala kad rvacki debili /hrvati su debilan narod, takorec ovce...u biti i ovce su pametnije/ dodu pameti-a to ce biti kad na vrbi rodi grozde

da-tomic, fantastican je! :thumbup:

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 14 lis 2008 17:02

Je, samo kakve koristi od toga? I bilo čega što na satiričan ili ozbiljan način upozorava na idiotske devijacije vladajućih struktura? To je drugi apsurd: za strahovlade krivoustog vladala je totalna cenzura i ništa se nije smjelo reći. Kad je došla takozvana demokracija, o svemu se piše, svašta se komentira i nikom ništa. Osim možda što neke novinare pojede mrak.dobiju palicom po glavi i tome slično.

Ameli

Post Postao/la Ameli » 16 lis 2008 17:25

:o sad je caca kad je izgubija kcer,posta podvojena licnost,misli da bi bilo vrime da otkrije tajne..pa jeba te ,al ti je trebala zalost za onim sto u zivotu je najtezi gubitak,a to je vlastito djete,da bi progovorio :x

Odgovorite