Odlučili premlatiti Luku Ritza iz čiste dosade
- tamara3
- Just tax the stupid people.
- Spol/rod: žensko
- Status: U životnom partnerstvu
- Kontakt:
Odlučili premlatiti Luku Ritza iz čiste dosade
http://www.index.hr/vijesti/clanak/uboj ... 06791.aspx
Luku Ritza su napali mladići u dobi od 15, 16, 17 i 18 godina doznaje se iz policije, a za njegovu smrt kriva su dvojica mladića rođena 1992. i 1991. godine.
Krenuvši kasnije prema tramvaju, K. M. i J. J. su iz čiste dosade iznijeli ideju kako bi nekog mogli krenuti žicati koju kunu ili mobitel, što je zapravo bila samo izlika da “natabaju” žrtvu ako im ne da traženo.
E sad, treba li tom ljudskom smeću dosuditi manju kaznu samo zato jer su maloljetni? Treba li čuvati njihovu anonimnost iz istog razloga? Treba li tražiti krivce u roditeljima, društvu, školi, svemiru, bogu isusu i tko zna gdje sve ne, samo ne u njima? Jesu li to samo jadne žrtve nefunkcionirajućeg sustava ili je to dob u kojoj se, napokon, treba preuzeti puna odgovornost za ovakve stvari?
Luku Ritza su napali mladići u dobi od 15, 16, 17 i 18 godina doznaje se iz policije, a za njegovu smrt kriva su dvojica mladića rođena 1992. i 1991. godine.
Krenuvši kasnije prema tramvaju, K. M. i J. J. su iz čiste dosade iznijeli ideju kako bi nekog mogli krenuti žicati koju kunu ili mobitel, što je zapravo bila samo izlika da “natabaju” žrtvu ako im ne da traženo.
E sad, treba li tom ljudskom smeću dosuditi manju kaznu samo zato jer su maloljetni? Treba li čuvati njihovu anonimnost iz istog razloga? Treba li tražiti krivce u roditeljima, društvu, školi, svemiru, bogu isusu i tko zna gdje sve ne, samo ne u njima? Jesu li to samo jadne žrtve nefunkcionirajućeg sustava ili je to dob u kojoj se, napokon, treba preuzeti puna odgovornost za ovakve stvari?
- filomena
- Ja sam: lezbijka
O, pizda li im materina.
Da, dobit će max. 3 godine, koje će provesti u popravnom domu, oslikavajući keramiku i igrajući košarku, a onda će izać van prpošni i pucat će im kurac kaj su ubili osobu koja je 10000 puta kvalitetnija od njih, koja je imala nekakav cilj u životu, a ne mlatila slučajne prolaznike iz pizdarije.
Čitala sam negdje da su imali boksere i bejzbol palice.
Mislim, kolko ti bolestan moraš biti da ideš nekog mlatit s tim, a da ti ne padne na pamet da ćeš eventualno ubit nekog.
A zašto?
Jer im je, eto, bilo dosadno, pa ono. Čist da imaju o čemu pričati idućih dva tjedna.
Mamicu im njihovu.
Joj, kako mrzim takve kretenčine, a prepun ih je Zagreb.
A to da su oni mladi, pa ne shvaćaju kaj znači ubit čovjeka im ja nabijem u šupak. Ako znaju nekog prebit na mrtvo ime, onda nek se znaju i nosit s posljedicama.
A posljedice su toliko mizerne da nemam riječi.
Ubiješ nekog i dobiješ 3 godine...ma mrak. Fantastično.
Ne razumijem zašto ih država štiti. Uopće.
Pa više odležiš ak te nađu s travom u džepu, nego ak ubiješ nekog.
Da, dobit će max. 3 godine, koje će provesti u popravnom domu, oslikavajući keramiku i igrajući košarku, a onda će izać van prpošni i pucat će im kurac kaj su ubili osobu koja je 10000 puta kvalitetnija od njih, koja je imala nekakav cilj u životu, a ne mlatila slučajne prolaznike iz pizdarije.
Čitala sam negdje da su imali boksere i bejzbol palice.
Mislim, kolko ti bolestan moraš biti da ideš nekog mlatit s tim, a da ti ne padne na pamet da ćeš eventualno ubit nekog.
A zašto?
Jer im je, eto, bilo dosadno, pa ono. Čist da imaju o čemu pričati idućih dva tjedna.
Mamicu im njihovu.
Joj, kako mrzim takve kretenčine, a prepun ih je Zagreb.
A to da su oni mladi, pa ne shvaćaju kaj znači ubit čovjeka im ja nabijem u šupak. Ako znaju nekog prebit na mrtvo ime, onda nek se znaju i nosit s posljedicama.
A posljedice su toliko mizerne da nemam riječi.
Ubiješ nekog i dobiješ 3 godine...ma mrak. Fantastično.
Ne razumijem zašto ih država štiti. Uopće.
Pa više odležiš ak te nađu s travom u džepu, nego ak ubiješ nekog.
''Sve su životinje jednake, ali neke životinje su jednakije od drugih.''
- Biseksualna Lezbijka
- Nedojebana
- Ja sam: biseksualka
- Status: U vezi
- calypso
Mislim da je to normalan slijed u danasnjem drustvu.Nastojimo djeci pruziti sve,ama bas sve,ne razmisljajuci o posljedicama.Kad dijete do svoje 15-te godine dobije apsolutno sve sto zeli,naravno da ce potraziti novi nacin zabave!
Mi smo sami krivi za to!
Mi smo sami krivi za to!
"The real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes, but in having new eyes."
FOR ONE HUMAN BEING TO LOVE ANOTHER,THAT IS PERHAPS THE MOST DIFFICULT OF ALL OUR TASKS...THE WORK FOR WHICH ALL OTHER WORK IS BUT PREPARATION
FOR ONE HUMAN BEING TO LOVE ANOTHER,THAT IS PERHAPS THE MOST DIFFICULT OF ALL OUR TASKS...THE WORK FOR WHICH ALL OTHER WORK IS BUT PREPARATION
-
call_me_not
- whatever
pa naravno, tamara.
znaju da kaj god ta deca dobila, ne bude bilo fer da se sudac i na trepavice postavi.
a kaj.
neka. klince u popravni dom. roditelje na sud.
pa će em klince grist kaj su si i starce zajebali. em će si ti starci morti i razmislit di su fulali.
jebote. iz dosade, zamisli.
svašta se nešto radi iz dosade.
pa bi se tako njima moglo iz dosade suditi kao odraslima.
znaju da kaj god ta deca dobila, ne bude bilo fer da se sudac i na trepavice postavi.
a kaj.
neka. klince u popravni dom. roditelje na sud.
pa će em klince grist kaj su si i starce zajebali. em će si ti starci morti i razmislit di su fulali.
jebote. iz dosade, zamisli.
svašta se nešto radi iz dosade.
pa bi se tako njima moglo iz dosade suditi kao odraslima.
Epizodna uloga.
- Hidden_soul
- Devil in details
A retardirani roditelj jednog od njih tvrdi kako ovaj nije kriv sigurno, da on to ne moze vjerovat.
Riga mi se vise od tog: "Bio je miran i povucen decko, dobar i uvijek spreman pomoci starijoj susjedi, nikada nije radio probleme, bavio se sportom i mastao kako ce imati djecu jednog dana. Uzor mu je Cro Cop!".
Te roditelje bi trebalo nabit na kolac jebote.
A klinci nisu glupi vise, znaju koliko je dopusteno i koliko se moze.
Jebiga.
Riga mi se vise od tog: "Bio je miran i povucen decko, dobar i uvijek spreman pomoci starijoj susjedi, nikada nije radio probleme, bavio se sportom i mastao kako ce imati djecu jednog dana. Uzor mu je Cro Cop!".
Te roditelje bi trebalo nabit na kolac jebote.
A klinci nisu glupi vise, znaju koliko je dopusteno i koliko se moze.
Jebiga.
Zadnja izmjena: Hidden_soul, dana/u 17 pro 2010 17:13, ukupno mijenjano 1 put.
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."
-
Zita
Lijepo se zna, da postoje maloljetnicki zatvori, nikakve odgojne ustanove, ocemu to, sto ce ih staviti u Ivanec, sa onima koji nisu ni priblizno ucinilo to sto su oni, nemojmo zaboravati da u tim ustanovama su i soc.ugrozeni maloljetnici, koji su se nesretnim slucajem nasli tu, zar ovi zasluzuju takvu ustanovu, u kojoj postoje izlasci, neka je zatvoreniji tip odgojnog doma, ali oni mogu vani izaci, zapravo sad me to sve i ljuti, ubili su decka, nema te odgojne ustanove koja bi njih mogla kazniti kolko-tolko, kao zatvor, pa cure su zavrsavale u pozegi zbog tri krivicna djela, lakse kradje, a njih bi u dom!!!
Postoje maloljetnicki odjeli u zatvorima i tamo im je mjesto, a ne ih stavljat u isti "kufer" sa maloljetnim, koji nisu tu zbog ubojstava, nego koji su tu, zbog mnogo, ali mnogo laksi slucajeva(vecinom su to problemi koji su imali sami sa sobom, ali nisu drustvo ostetili, prije par godina, bila je prica o separaciji, takvih maloljetnika od ovik, krivicno gonjenih, no sto je bilo obrazlozenje, nemaju dovoljan broj smjestaja za takve, pa je najlakse strpati, trulez, sa koliko toliko zdravim mladim osobama!!!
Nista drugo, nego zatvor
!
Postoje maloljetnicki odjeli u zatvorima i tamo im je mjesto, a ne ih stavljat u isti "kufer" sa maloljetnim, koji nisu tu zbog ubojstava, nego koji su tu, zbog mnogo, ali mnogo laksi slucajeva(vecinom su to problemi koji su imali sami sa sobom, ali nisu drustvo ostetili, prije par godina, bila je prica o separaciji, takvih maloljetnika od ovik, krivicno gonjenih, no sto je bilo obrazlozenje, nemaju dovoljan broj smjestaja za takve, pa je najlakse strpati, trulez, sa koliko toliko zdravim mladim osobama!!!
Nista drugo, nego zatvor
mene iskreno ljuti, sto ljudi, nemaju pojma sto su to odgojne ustanove, svi misle da je tamo cili olos maloljetnih delikvenata, ali to nije istina, drzava tj. ustanove s djecom koje se bore i pri tome stavljaju ih cak i u zadnju stepenicu domova, prije zatvora, misle da cine dobro,...drzava je maceha za sve one koje udju u sustav drzave i pobacuju ih ka vrice za smece, po raznim ustanovama...to je "predrasuda", to je ono sto jebe cili sustav, pricaju o necemu sto nemaju pojma...koliko vas uopce zna sto je odgojna ustanova?..ovo bi islo na moju tenu o domskoj ljubavi, o djeci koja su bacena u smece cim su rodjena,koja su maltretirana i seksualno zlostovljana u krugu obitelji, ta populacija je po odgojnim ustanovama, u vecini, sve ostalo je trula jabuka, koja "pokazuje i uci "kako osvetit se...nema dom...samo zatvor, sa readom i radom, malo je psihologa po domovima, za ime boga, nedaj te ovaj olos da tamo ide..
i da , sjecate li se da ste u zadnje vrijeme, citali kako su sticenici nekog doma, nekog ubili, ili pokrali, ili bilo sto ruzno, na njihovu dusu, sve su natpisi sto se njima radi i njihova bol, koju istini za volju prozivljavaju!!!!!
i da , sjecate li se da ste u zadnje vrijeme, citali kako su sticenici nekog doma, nekog ubili, ili pokrali, ili bilo sto ruzno, na njihovu dusu, sve su natpisi sto se njima radi i njihova bol, koju istini za volju prozivljavaju!!!!!