recesija, pad placa itd
-
Zita
recesija, pad placa itd
Prosvjetari gube 12,2% plaće, a neće dobiti ni kune dok su u
ZAGREB - Da bi danas odradila rebalans proračuna Vlada neće otkazati samo temeljni kolektivni ugovor za javne službe nego i svih šest granskih kolektivnih ugovora za obrazovanje, zdravstvo, socijalnu skrb i kulturu pa 180.000 zaposlenih u tim službama ostaju bez veće osnovice, ali i svih ostalih materijalnih prava kao što su božićnice, regresi i ostali dodaci.
HDZ jednostrano smanjuje plaće za 180.000 liječnika, profesora...
Zaposleni u obrazovanju tako ostaju i bez posebnog dodatka na plaće od 2,2 posto koji se trebao primjenjivati od 1.srpnja. Nakon otkaznog roka od tri mjeseca, zaposleni bi na osnovici za plaće mogli izgubiti umjesto 6 čak 10 posto.
Vlada se osigurala od tužbi
Vlada je, potvrdio nam je Vladin dužnosnik, već pripremila cijelu proceduru kako se ne bi moglo dogoditi da sindikati kasnije dobiju tužbe i naknadno izbore navedena prava. Nakon što je uspjela s državnim službama dogovoriti smanjenje plaća Vlada tako ulazi u žestoki rat sa sindikatima javnih službi koji se protive bilo kakvom smanjenju plaća.
Sindikati proteklih dana namjerno u javnosti nisu spominjali granske kolektivne ugovore uvjereni da imaju “dvostruke osigurače” koji će zaposlenima u javnim službama uz gubitak osnovice osigurati ostala materijalna prava, međutim Vlada je očito nakon propalih pregovora odlučila ići do kraja čak i pod cijenu najavljenih sindikalnih akcija i štrajka. Štoviše, iz Vlade poručuju kako javnim službenicima neće platiti štrajk.
hoce li (anti)recesijske mjere koje RH poduzima biti od ikakve koristi?
ZAGREB - Da bi danas odradila rebalans proračuna Vlada neće otkazati samo temeljni kolektivni ugovor za javne službe nego i svih šest granskih kolektivnih ugovora za obrazovanje, zdravstvo, socijalnu skrb i kulturu pa 180.000 zaposlenih u tim službama ostaju bez veće osnovice, ali i svih ostalih materijalnih prava kao što su božićnice, regresi i ostali dodaci.
HDZ jednostrano smanjuje plaće za 180.000 liječnika, profesora...
Zaposleni u obrazovanju tako ostaju i bez posebnog dodatka na plaće od 2,2 posto koji se trebao primjenjivati od 1.srpnja. Nakon otkaznog roka od tri mjeseca, zaposleni bi na osnovici za plaće mogli izgubiti umjesto 6 čak 10 posto.
Vlada se osigurala od tužbi
Vlada je, potvrdio nam je Vladin dužnosnik, već pripremila cijelu proceduru kako se ne bi moglo dogoditi da sindikati kasnije dobiju tužbe i naknadno izbore navedena prava. Nakon što je uspjela s državnim službama dogovoriti smanjenje plaća Vlada tako ulazi u žestoki rat sa sindikatima javnih službi koji se protive bilo kakvom smanjenju plaća.
Sindikati proteklih dana namjerno u javnosti nisu spominjali granske kolektivne ugovore uvjereni da imaju “dvostruke osigurače” koji će zaposlenima u javnim službama uz gubitak osnovice osigurati ostala materijalna prava, međutim Vlada je očito nakon propalih pregovora odlučila ići do kraja čak i pod cijenu najavljenih sindikalnih akcija i štrajka. Štoviše, iz Vlade poručuju kako javnim službenicima neće platiti štrajk.
hoce li (anti)recesijske mjere koje RH poduzima biti od ikakve koristi?
-
jasamocitam
-
Zita
paaa da nismo prodali banke i sve nase adute lova nebi izlazila iz zemlje i zaradjivali bi mi a ne stranci...
no nema sad smisla plakat za prolivenim mlijekom
da-pare su u manjku. nebi rekla da ih nema-vec se krivo trose i radi sve naopako
daleko od toga da sam ja sad super pametna i imam rjesenje za krizu-jer nemam
al recimo nebi crkvi dala pare, dopustila bi rad nedjeljom te time radila na zadrzavanju radnih mjesta i nebi povecavala cijene vec smanjila tako da se totalno ne zaustavi protok te da se ne zaustavi proizvodnja (koja nam je ostala)
povecat cijene, smanjit place i dijelit otkaze, dok crkvi davat milijune-to je apsolutno krivi korak. barem po meni.

no nema sad smisla plakat za prolivenim mlijekom
da-pare su u manjku. nebi rekla da ih nema-vec se krivo trose i radi sve naopako
daleko od toga da sam ja sad super pametna i imam rjesenje za krizu-jer nemam
al recimo nebi crkvi dala pare, dopustila bi rad nedjeljom te time radila na zadrzavanju radnih mjesta i nebi povecavala cijene vec smanjila tako da se totalno ne zaustavi protok te da se ne zaustavi proizvodnja (koja nam je ostala)
povecat cijene, smanjit place i dijelit otkaze, dok crkvi davat milijune-to je apsolutno krivi korak. barem po meni.
a jel, a na ciji teret ide?...i onda kako to da je zaustavljeno postavljanje plinovoda po zagrebu "radi recesije"Izgradnja Pelješkog mosta kao i bilo koji infrastrukturni projekt ne ide na teret proračuna, odgovorio je premijer Sanader na optužbe da nam u ovim kriznim vremenima ne trebaju tako skupi projekti.
Zadnja izmjena: Zita, dana/u 25 ožu 2009 13:54, ukupno mijenjano 1 put.
mislim da kad bi naši dragi zastupnici i svi pametnjakovići iz vlade koji su došli na ovako pametnu ideju kresanja plaća vratili sve svoje službene autiće, zlatne kartice i ostale povlastice koje imaju (voženje predsjedničkim avionom u london u šoping, vjerujte mi znam iz pouzdanog izvora) i vozili se recimo tramvajem, uštedilo bi se daleko više nego kresanjem plaća ionako loše plaćenim službama. Ali oni se boje kad bi se pojavili među ljudima tako u javnosti nezaštićeni u svojim skupim autićima ljudi bi ih jajima gađali i pitanje je da li bi izvukli živu glavu...
Kao jos neki, vjerujem da love ima ali se krivo rasporedjuje. Kontam da je vlada mogla naci ucinkovitiji nacin popunjavanja proracunskih rupa od vracanja placa na osnovicu iz 2008. Nekim projektima jednostavno nema mjesta u kriznim godinama, da ne spominjem lokalnu upravu i 50% "izmisljenih" radnih mjesta u njoj. Ali, debil sam u svemu tome pa se necu pretjerano petljati.
Sindikati su u ovom spusili svjetski. Sve sto je vlada trazila na pocetku bilo je smanjenje placa za 6% na sto nisu pristajali ni pod koju cijenu. Nakon prijetnji o otkazivanju kolektivnih ugovora i ukidanju svih dodataka na placu (regres, bozicnica, putni troskovi), prijete strajkom. No, vlada je doskocila zakonskom odredbom o placama po kojima vraca place na svoje, a (formalno) ne dira kolektivne ugovore.
Sindikati joj mogu puhati u guzicu. (i konzultirati se sa pravnicima te eventualno pripremiti tuzbu kontra drzave, koja je blaga utjeha).
Prema nekim procjenama, 90% zaposlenika u javnim sluzbama je spremno na strajk. Sto ce od svega biti... :nezna.ali.ne.nada.se.nicemu:
Sindikati su u ovom spusili svjetski. Sve sto je vlada trazila na pocetku bilo je smanjenje placa za 6% na sto nisu pristajali ni pod koju cijenu. Nakon prijetnji o otkazivanju kolektivnih ugovora i ukidanju svih dodataka na placu (regres, bozicnica, putni troskovi), prijete strajkom. No, vlada je doskocila zakonskom odredbom o placama po kojima vraca place na svoje, a (formalno) ne dira kolektivne ugovore.
Prema nekim procjenama, 90% zaposlenika u javnim sluzbama je spremno na strajk. Sto ce od svega biti... :nezna.ali.ne.nada.se.nicemu:
bring your mind into my head...
-
call_me_not
bit ce kurac jer su hrvati prtljav i kolonijalan narod koji se samo ustaje za mirka norca i thompsona i sto ih vise jebes njima ljepse. i samo gledajte tko ce opet dobit ove lokalne izbore. jer naime, prema svim radjenim istrazivanjima na tu temu, HRVATI NE POVEZUJU VLAST I VLADU SA SVOJIM ZIVOTNIM STANDARDOM.
dakle, bit ce kurac.
dakle, bit ce kurac.
zvir i bestimja.
http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/page ... 48006.html
toliko o uštedama...kad je premijerov auto u pitanju, nezamislivo je da se gospon vozi u bilo čemu osim najnovijem i najskupljem autiću...
toliko o uštedama...kad je premijerov auto u pitanju, nezamislivo je da se gospon vozi u bilo čemu osim najnovijem i najskupljem autiću...
- come as you are
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Status: Solo
Izgradnja Pelješkog mosta kao i bilo koji infrastrukturni projekt ne ide na teret proračuna, odgovorio je premijer Sanader na optužbe da nam u ovim kriznim vremenima ne trebaju tako skupi projekti.
.....ali to je koristan projekt!
Zar ne razumijete da će izgradnjom Pelješkog mosta porasti cijene zemljišta na tom području pa će napokon moći objaviti cijenu po kojoj su ta zemljišta već prodali
A autić... pa valjda je jeftinije nego sanirati ogrebotine

.....ali to je koristan projekt!
Zar ne razumijete da će izgradnjom Pelješkog mosta porasti cijene zemljišta na tom području pa će napokon moći objaviti cijenu po kojoj su ta zemljišta već prodali
A autić... pa valjda je jeftinije nego sanirati ogrebotine
ja u ljubav vjerujem..