Hetero ili homo: kako nastaje spolna orijentacija
-
Judina sestra
Hetero ili homo: kako nastaje spolna orijentacija
http://www.crolportal.com/1/index.php?o ... Itemid=206
Eto ga! Ne slažem se s tezom da se homoseksualni muškarci rađaju s manjkom muževnosti. Ima ih mnogo koji nisu feminizirani.
Eto ga! Ne slažem se s tezom da se homoseksualni muškarci rađaju s manjkom muževnosti. Ima ih mnogo koji nisu feminizirani.
Koliko košta madona bez djeteta?
-
Judina sestra
Meni se ne slaže jer znam da nas ima svakakvih. Znanost pokušava nekako označiti homoseksualne osobe takvim objašnjenjima, ali naprosto po logici da heteroseksualnih muškaraca ima raznih, tako ima i homoseksualnih. Ovo, dakako, vrijedi i za žene. Mnogi od nas koji se poznajemo, i muškarci i žene, znamo bar njih par koji odudaraju od stereotipa.
-
Judina sestra
Ah, da, stara stvar
Uvijek više o muškim homoseksualcima. To se, valjda, još provlači od izjava nekih državnika i državnica kroz povijest da seks između dviju žena ne postoji. I danas u većini zemalja gdje je još uvijek homoseksualni čin gonjen kriminalno mahom se više kažnjavaju gayevi, a ne lezbijke. Potpuno ignoriranje. Užas, baš me to ljuti.
- Instinct
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Kontakt:
Ja imam neku svoju teoriju da se svatko od nas rodi sa "dozom" homoseksualnosti i heteroseksualnosti u sebi.I da tijekom života kod nekoga prevlada doza homoseksualnosti i on se definira kao homoseksualac dok kod nekog prevlada heteroseksualnost i on se sukladno tome definira kao heteroseksualac.Mislim da je seksualnost sama po sebi prepuna nijansi da bi se na nju gledalo od samog rođenja u potpunosti crno-bijelo.Zapravo,mislim da je to nemoguće.Uglavnom je sivo. (Karikirano rečeno jel).
Ali dobro,to je samo moje mišljenje.
"Najveća mudrost u životu je da čovjek pronađe pravu ludost"
Judina sestra je napisao/la:Meni se ne slaže jer znam da nas ima svakakvih. Znanost pokušava nekako označiti homoseksualne osobe takvim objašnjenjima, ali naprosto po logici da heteroseksualnih muškaraca ima raznih, tako ima i homoseksualnih. Ovo, dakako, vrijedi i za žene. Mnogi od nas koji se poznajemo, i muškarci i žene, znamo bar njih par koji odudaraju od stereotipa.
Pročitala sam dosta tekstova na tu temu i čini mi se da je članak malo krivo interpretirao znanstvena istraživanja. Naime, čini se da homoseksualnu orijentaciju određuje izloženost višku hormona suprotnog spola (za muškarce ženskih, za žene muških) u majčinoj utrobi, ali to nema nikakve veze sa razvojem tjelesnih karakteristika (ženstveni muškarac ili butchica...) nego sa definiranjem spola mozga i pokazano je da gayevi i hetero žene imaju sličan mozak i lezbe i hetero muškarci. A velike i male sise
-
Judina sestra
Slažem se s ovim što si ti napisala, mislim da je seksualnost jedno veeeeeliko polje nijansi, ali dodajem da, iako postoji sivo, smatram da postoji i crno bijelo. Neki ljudi su jednostavno strejt i gotovo a neki jednostavno gay i gotovo. Ukratko, sve je moguće, i sivo i crno-bijelo.Instinct je napisao/la:Ja imam neku svoju teoriju da se svatko od nas rodi sa "dozom" homoseksualnosti i heteroseksualnosti u sebi.I da tijekom života kod nekoga prevlada doza homoseksualnosti i on se definira kao homoseksualac dok kod nekog prevlada heteroseksualnost i on se sukladno tome definira kao heteroseksualac.Mislim da je seksualnost sama po sebi prepuna nijansi da bi se na nju gledalo od samog rođenja u potpunosti crno-bijelo.Zapravo,mislim da je to nemoguće.Uglavnom je sivo. (Karikirano rečeno jel).
-
Judina sestra
Tjelesna građa isto može pogodovati dojmu ženskastosti kod muškaraca i muškobanjastosti kod žena, ali ja govorim o onoj unutarnjoj ženstvenosti ili muškobanjastosti. Ima butchica koje imaju ženstveno tijelo, isto i femi muškaraca s muževnim tijelom. Mislim da većina znanstvenih a i drugih članaka želi reći da su svi gayevi nužno manje ili više feminizirani, a lezbijke manje ili više muškobanjaste, a to je ono s čim se ja ne slažem.Nicky je napisao/la:Judina sestra je napisao/la:Meni se ne slaže jer znam da nas ima svakakvih. Znanost pokušava nekako označiti homoseksualne osobe takvim objašnjenjima, ali naprosto po logici da heteroseksualnih muškaraca ima raznih, tako ima i homoseksualnih. Ovo, dakako, vrijedi i za žene. Mnogi od nas koji se poznajemo, i muškarci i žene, znamo bar njih par koji odudaraju od stereotipa.
Pročitala sam dosta tekstova na tu temu i čini mi se da je članak malo krivo interpretirao znanstvena istraživanja. Naime, čini se da homoseksualnu orijentaciju određuje izloženost višku hormona suprotnog spola (za muškarce ženskih, za žene muških) u majčinoj utrobi, ali to nema nikakve veze sa razvojem tjelesnih karakteristika (ženstveni muškarac ili butchica...) nego sa definiranjem spola mozga i pokazano je da gayevi i hetero žene imaju sličan mozak i lezbe i hetero muškarci. A velike i male sise, tjelesna građa nemaju baš puno veze s tim.
Da su homoseksualci izloženi višku hormona suprotnog spola? To nisam znala, ali da li se to onda manifestira izvan majčine utrobe? Jer recimo mnogi seksolozi, među kojima je i Košiček, kažu da su homoseksualcima "mjerili" količinu hormona i zaključili da nemaju ništa više hormona suprotnog spola od jednog heteroseksualca/ke.
-
call_me_not