Škola prvašićima prikazivala crtić s prizorima seksa

Domaće i strane aktualnosti, vijesti, komentari događanja, novinskih članaka, TV emisija, tekstova s CroL naslovnice i općenito svega čime nas mediji svakodnevno bombardiraju.

Kroacija
Spol/rod: ne želim definirati
Ja sam: ne želim se identificirati

Škola prvašićima prikazivala crtić s prizorima seksa

Post Postao/la Kroacija » 07 ožu 2010 20:05

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IOrfEDuyehY[/youtube]
Neke britanske roditelje osnovnoškolaca ovih je dana ozbiljno uznemirilo to što je u školama tijekom nastave učenicima nižih razreda prikazan animirani film koji prilično eksplicitno prikazuje kako se rade djeca.

Jedna od majki Lisa Bullivant čak je ispisala svoju sedmogodišnju kćer iz škole East World u Lincolnshireu ustvrdivši da ju je neprimjeren obrazovni film kanala 'Channel 4' nazvan 'Living And Growing' preplašio.

Crtić prikazuje prizore seksa, a narator objašnjava kako je to uzbudljiva stvar.
Google oglasi
Elektronske ogrlice
dresura - školovanje pasa neviljiva ograda za pse
www.dogtrace-hr.com

- Sedmogodišnjaci ne bi trebali znati takve stvari. Nema nikakve obrazovne ili psihološke dobrobiti ili potrebe da djeca te dobi znaju što spolni odnos podrazumijeva – naglasila je Bullivant.

Škola tvrdi da je obavijestila roditelje kako mogu doći pogledati film prije nego što se on prikaže djeci, međutim, neki roditelji, među kojima i Bullivant, nisu bili u mogućnosti sudjelovati ni dati svoj pristanak. Ističu da su vjerovali u odgovornu prosudbu ravnatelja i učitelja.

what u think bout it? :) primjereno, neprimjereno...
kao osnovnoskolku bilo me sram dirati ili okrenut pred nekim stranice na kojima je proucavanje spolnih organa, tijela i sl. :D u svakom slucaju, smatram da nema nikakvog beda u sto realnijem prikazu onog sto jeste, dok god se djeci na uredan nacin objasne da je to nesto sto "grown-ups do" :)
ex invalid_user

degenereginald
cryptid

Re: Škola prvašićima prikazivala crtić s prizorima seksa

Post Postao/la degenereginald » 07 ožu 2010 20:31

s obzirom da je meni majka sve objasnila u ranoj dobi (kao i vecini ljudi s kojima sam razgovarala o istome), mislim da nije neprimjereno. doduse, pitanje je u kojem razredu osnovne to prikazuju. pretpostavljam da se radi o prvom, po godinama djeteta koje je navedeno, sto je mozda prerano po mom misljenju. ne za razgovor o seksu, vech za animirani prikaz. mislim da je 10 god vech primjerenije. nego, simpatican filmich :D
uostalom, bolje da se djecu od rane dobi uci da se ne srame svojih dijelova tijela jer su sasvim normalni, i nije nista neprirodno u njima, nego da ih se plasi i hrani ih se dezinformacijama.
(i mene je bilo sram gledati alan forda na plazi dok je moja majka lezala na rucniku odmah pored. sjecam se da je bilo par stranica s golim sisama :aha: )
I have no money and I have to scream.

zenia
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: U vezi

Post Postao/la zenia » 07 ožu 2010 20:45

klinci od 7 godina (kojima je to prikazivano) baš i nisu u stanju
razumjeti seks, jednosatvno su psihički nezreli da
bi posve shvaćali takve pojmove, tako da mislim da
je taj način objašnjavanja tako maloj djeci neprimjeren..
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood

roadkill

Post Postao/la roadkill » 07 ožu 2010 20:58

neprimjereno. premali su da bi razumjeli, prije desete godine ne bi se upustala u nista slicno. mislim, cerekaju se oni i na spominjanje izraza "spolovilo" u prirodi 2. razreda, kao i na opsirniji prikaz razmnozavanja koju godinu kasnije, ali onda su barem dovoljno zreli da razumiju o cemu se govori.
bring your mind into my head...

Kroacija

Post Postao/la Kroacija » 07 ožu 2010 21:22

sexy mi je nekako crtic. :o
ex invalid_user

roadkill

Post Postao/la roadkill » 07 ožu 2010 21:28

idioti. bitno da su oni politicki korektni pa je par medjurasni. :D

Kroacija

Post Postao/la Kroacija » 07 ožu 2010 21:36

nisam ni skontala da je crtic interracial :lol:, sad mi je jos vise fun. ja sam samo primjetila da imaju dlacice :sramise:
ex invalid_user

Ameli

Post Postao/la Ameli » 07 ožu 2010 21:42

e nisam citala vase komentare, majka sam i odgovorit cu onako kako znam. AKO to dijete nije vidjelo neki film oooo?, sad pazi, dal ono nece vidjeti negdje?, Naravno Hoce, dal teve, dal oni izmedju sebe pricali ili net..znas da je tako, onda mu i reci, reci djetetu, od prvog sexa pa sve do..ako to presutis i sve ono i drobro a i LOSE, nazalost naucit ce iz prakse. ..nisam idealna majka, zapravo Sto je to?, al sve sto sam mogla prenijeti na nju, prenijela Sam.tako da nema averziju nit prema ikome i puno toga sa svoji 10g zna. Svaka sutnja nosi posljedice, djeca puno toga prije shvate i razumiju, nego smo mi spremni prihvatiti i to je tako. sexualnost i zelja da se zna o svemu treba biti objasnjena bez bajki, vec na pocetku, ..najgora recenica:-moje dijete je tako dobro i mi smo "dobri" roditelji, ona to doma nije vidjela!..Zbilja????
i sve sto ide u prilog tomu da djeca shvate ono sto ih ocekuje za koju godinu, podrzavam, bez lazi!

far out

Post Postao/la far out » 08 ožu 2010 09:56

zašto ne. možda je ovo filić za djecu od 10, ali zašto ne početi pričati o tom već u prvom razredu. djeca danas i tako puno, puno ranije dodju u kontakt s raznoraznim stvarima nego prije. zaboga, većina ih ima mobitele u prvom/drugom osnovne.

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 08 ožu 2010 10:17

Treba nam taj sexualni odgoj u skolama :roll2:
Zadnja izmjena: Hidden_soul, dana/u 17 pro 2010 19:56, ukupno mijenjano 1 put.
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."

komad kruha
Status: Solo

Post Postao/la komad kruha » 09 ožu 2010 19:04

nekoj djeci je prerano, drugoj nije. to je prilično individualno. s obzirom da je prvi razred sam po sebi emotivno težak za djecu, ja bih pričekala s filmom.
kaj te hiče?

Bash

Post Postao/la Bash » 09 ožu 2010 22:51

nije mi neprimjeren film. dotad ih se većina susrela sa životinjama koje su se parile, s kukcima bar, pa ne vjerujem da bi bili u šoku kad se radi o ljudima.

roadkill

Post Postao/la roadkill » 09 ožu 2010 22:59

Bash je napisao/la:nije mi neprimjeren film. dotad ih se većina susrela sa životinjama koje su se parile, s kukcima bar, pa ne vjerujem da bi bili u šoku kad se radi o ljudima.
zanimljiva konstatacija. jer eto, ne cini mi se da ih se vecina srela sa parenjem a i iznenadilo bi te sto sve sokira djecu.

Bash

Post Postao/la Bash » 09 ožu 2010 23:18

pa eto, meni se čini, tebi se ne čini. ja u filmu ne vidim ništa što bi sedmogodišnjaka moglo uznemiriti, osim ako mu je starcima to tabu tema pa ga tako odgajaju

roadkill

Post Postao/la roadkill » 10 ožu 2010 14:55

koliko dodira zapravo imas sa djecom tog uzrasta da mozes sa nekom sigurnoscu odrediti sto bi ih uznemirilo?

svakako da ima djece kojima to nece biti problem prihvatiti, ali ne mozes na konto toga to "nametnuti" svima stavljajuci to u skolski program.

Bash

Post Postao/la Bash » 10 ožu 2010 15:14

ok, sta tocno u ovom filmu smatras neprimjerenim, tj sta bi promijenila? koji tocno dio je prema tebi problem za prihvatiti ili shvatiti nekome ko je prvi osnovne?

roadkill

Post Postao/la roadkill » 10 ožu 2010 15:54

seksualnost je prikazana previse eksplicitno. :o djeca u toj dobi ne razmisljaju o njoj (ne na ovakav nacin, oni su prakticki nedavno skuzili da se djecaci razlikuju od djevojcica po necemu "tamo dolje" :) ), niti mislim da mogu pojmiti sam cin seksa. realno, seksualno ce sazrijeti za minimalno jos nekih 5-6 godina. cemu zuriti? nisam protiv seksualnog odgoja, dapace, trebamo uciniti sve sto mozemo da se izbjegnu situacije tipa - curica na satu tjelesnog skuzi da je dobila menstruaciju i dobije histericni napad jer nema pojma sto se desava.
ne bih npr. tako reagirala da se ovo prikazalo devetogodisnjacima. opcenito, djeca brzo sazrijevaju i mislim da u toj dobi ovo ne bi bio problem. ali prvasi ... :o koliko vas zapravo ima uvid u tu grupu? namjerno sam rekla grupu, jer im je tako i prikazano, nikakvim individualnim pristupom, ovisno o zrelosti pojedinog djeteta. coporativno gledajuci, to je zaigrana, bezbrizna grupa, kojoj tek moras usaditi neka pravila, navike i osnovne informacije. medjusobno setaju od jedne do druge krajnosti, od iznimno otvorenih i bistrih glavica do onih koji ce ti se pola godine tresti za svaku sitnicu, obracati se svako toliko sa "mama" svakoj starijoj osobi i onda plakati jer im je to izletjelo. svaki slobodan trenutak ce crtati bubamare, leptirice, robote i autice ili zapitkivati samo njima znane nebuloze. :D svakako da medju njima ima i onih koji mogu odgledati crtic bez negativnih posljedica. ali sto je s ostalima?

crticu kao takvom nista ne fali, samo su me zazuljale godine djece kojima je lansiran.

tamara3
Just tax the stupid people.
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 10 ožu 2010 16:14

A ovo natjeravanje preko kreveta i škakljanje perom, jel to uobičajena predigra or what :haha:?

roadkill

Post Postao/la roadkill » 10 ožu 2010 16:16

bolje i to nego da je mami novim audijem. :D

Bash

Post Postao/la Bash » 10 ožu 2010 16:19

do onih koji ce ti se pola godine tresti za svaku sitnicu, obracati se svako toliko sa "mama" svakoj starijoj osobi i onda plakati jer im je to izletjelo
mogu shvatit za vrtic, ali a 6,7 godina govoriti mama drugim osobama? :-o
mislim, sa 3 godine vec znas razliku izmedju deckica i cura i pocinjes pitat nebulozna pitanja o svemu. izgleda da ja stvarno precjenjujem drugu djecu prema onima s kojima sam imala kontakta jer ipak nisu bili tako razlicito odgajani kao random grupa u razredu :-o

roadkill

Post Postao/la roadkill » 10 ožu 2010 16:31

Bash je napisao/la:mogu shvatit za vrtic, ali a 6,7 godina govoriti mama drugim osobama? :-o
vjeruj mi. :) maleni su i lako se zabune. nije uvijek mama u pitanju, povremeno i baka ili tata (ovisi tko ih najvise cuva) :D

jesu, medjusobno su jako razliciti i dolaze iz razlicitih okruzenja. otvoreni i pametni roditelji mogu puno uciniti u svemu ovome, ali to cesto nije slucaj. sa djecom se ne razgovara.

Zita
Status: U životnom partnerstvu

Post Postao/la Zita » 10 ožu 2010 18:17

super mi je crtic :)
nemrem reci sa koliko godina bi ga trebali pokazivati ali vjerujem da bi skupina kompetentnih ljudi mogla odluciti koja je dob najbolja
ne volim kad se klincima prica da su ih dofurale rode i ine gluposti
Measure of a woman is her sense of humor

Mirabella
Ja sam: biseksualka

Post Postao/la Mirabella » 13 ožu 2010 11:28

Za prvašiće je neprimjereno definitivno.I nemam vise sta reci.

Peglam_subotom

Post Postao/la Peglam_subotom » 21 ožu 2010 19:40

Nevezano direktono sad uz ovaj crtić, al me asociralo na nešto što se meni neki dan dogodilo u školi... Klinci u 2. razredu su me pitali tko su to pederi... :roll2: Ja zbilja nisam znala kaj da im velim. Em kaj nema još seksualnog odgoja u našim školama, em kaj nit ne znamo još koji će program (ako će ikad) bit uveden pa onda što im se smije reći ili ne po tom pitanju seksualnosti... I smijem li im ja uopće to objašnjavat... Totalno glupa situacija. Rekla sam im da izvade bilježnice jer pišemo matematički diktat! I dosta priče! :cool2:
I'll take you for all that you are. With your complications, your pain, your secrets, your past, your longings and dreams... I will take you completely; without exemptions.

call_me

Post Postao/la call_me » 21 ožu 2010 20:26

Peglam_subotom je napisao/la:Nevezano direktono sad uz ovaj crtić, al me asociralo na nešto što se meni neki dan dogodilo u školi... Klinci u 2. razredu su me pitali tko su to pederi... :roll2: Ja zbilja nisam znala kaj da im velim. Em kaj nema još seksualnog odgoja u našim školama, em kaj nit ne znamo još koji će program (ako će ikad) bit uveden pa onda što im se smije reći ili ne po tom pitanju seksualnosti... I smijem li im ja uopće to objašnjavat... Totalno glupa situacija. Rekla sam im da izvade bilježnice jer pišemo matematički diktat! I dosta priče! :cool2:
:-o kak jadno. na taj nacin koristit autoritet i ne educirat djecu.

Peglam_subotom

Post Postao/la Peglam_subotom » 21 ožu 2010 21:15

:cool2:
Baš sam bijednica...
I'll take you for all that you are. With your complications, your pain, your secrets, your past, your longings and dreams... I will take you completely; without exemptions.

roadkill

Post Postao/la roadkill » 21 ožu 2010 22:35

nisi bijednica. ali ne bi bio smak svijeta da si im to objasnila. :)

Peglam_subotom

Post Postao/la Peglam_subotom » 21 ožu 2010 22:39

Pa mislim da to nije moj posao. Trenutno. Niti znam smijem li im ja uopće o tome govoriti. Kužiš? Ja ću im rado sve objasniti kad se konačno to uvede u kurikulum. Ovak brijem da bih mogla najebat... :cool2: Ak niš drugo, nečiji tata bi mogao sutradan doći u školu s bejzbol palicom. "Koji k**** im ja imam o pederima govorit!?" So to speak, gently... :wacko:

roadkill

Post Postao/la roadkill » 21 ožu 2010 22:45

ja svasta objasnjavam. :D sto god pitaju, a ako ne znam, kazem da ne znam i da cu pokusati saznati da im mogu reci.

vodim se time - ako su dovoljno stari da ih kopka, dovoljno su stari i da znaju.

Peglam_subotom

Post Postao/la Peglam_subotom » 21 ožu 2010 22:51

Pa vidi, ako ćemo tako. Onda nek im roditelji to objasne doma. Kao i većinu drugih stvari, koje se tiču odgoja. Al ne, lakše je sve prebacit na školu i učitelje. Recimo, svaki dan pojednicima moram jakne oblačit, vezat cipele, govorit im da ispušu nos jer im bala visi do poda.... :fuj: Mrze me kad im dam minus jer nemaju zadaću. Starce boli kurac jel ju imaju il ne, jel nose knjige, bilježnice... Kao što ih boli kurac što im dijete gleda BB, Farmu ili Lud, zbunjen, normalan! Nitko nikad ne gleda obrazovni program! Krivo ga pogledam, eto mi drugi dan nadrkane mame na informacijama! Njena princeza je zlatna... :luda:
The point is, starci kurca ne vode brigu o odgoju svoje djece... Danas je to tako, nažalost. Prezaposleni su. :roll2:

Odgovorite