ma nije jača neg je slaba... oboje se lome kolko sam skužila... da, najbolje je rješenje da se maknu jedna od druge, bar dok malo ne splasne svephos je napisao/la:ocito je jaca i dominantija,a i uvijek je lakse ostavljacu nego ostavljenom,a ovo siroce se bori s vjetrenjacama (tamy),pa da je cura fer i da joj je stvarno stalo(ova druga) onda ju nebi "mucila" kad vidi da se lomi...
da olakšam dušu :(
-
michelle
Re: da olakšam dušu :(
mislila sam jacaa-u smislu da ipak ona i dalje kontrolira situaciju i odreduje tokmichelle je napisao/la:ma nije jača neg je slaba... oboje se lome kolko sam skužila... da, najbolje je rješenje da se maknu jedna od druge, bar dok malo ne splasne svephos je napisao/la:ocito je jaca i dominantija,a i uvijek je lakse ostavljacu nego ostavljenom,a ovo siroce se bori s vjetrenjacama (tamy),pa da je cura fer i da joj je stvarno stalo(ova druga) onda ju nebi "mucila" kad vidi da se lomi...
Ja nisam vegetarijanac zato sto volim zivotinje, nego zato sto mrzim biljke
Ružna, ali glupa
imas tako dobru sisu da ti druga ni ne treba
- autor nepoznat
Ružna, ali glupa

-
michelle
al ne radi se tu u kontroli... njihovi osjećaji upravljaju nesvjesno njima
da,ali ipak je bivsa odlucila napraviti rez...i sad radi sve korake da se prilagodi...
ne kazem ja da ju ne voli...ili nije voljela....ali nikada davanje nije ekvivalent primanju,koliko god se mi trudili i mislili da samo tako funkcionira.
i tamy moze hodat na trepavicama i nece nista postici...
ne kazem ja da ju ne voli...ili nije voljela....ali nikada davanje nije ekvivalent primanju,koliko god se mi trudili i mislili da samo tako funkcionira.
i tamy moze hodat na trepavicama i nece nista postici...
Ružna, ali glupa
- autor nepoznat
Ružna, ali glupa

-
michelle
ja mislim da ona samo pokušava ublažit situaciju, ne u smislu da ublaži sebe i svoj postupak, neg u smislu prijateljstva koje po meni već imaju i koje će pući ako ne nađu međusobno razumjevanje i toleranciju
ja recimo znam samo jedan slucaj u kojem bih nakon toliko godin mogla s nekim ostati prijatelj,a one nisu u toj situaciji.
jer uvijek ce jednu pucati kriza proslosti.
mislis da su nakon toliko godina moguca takva prijateljsta bez vremenskog odmaka?
jer uvijek ce jednu pucati kriza proslosti.
mislis da su nakon toliko godina moguca takva prijateljsta bez vremenskog odmaka?
Ružna, ali glupa
- autor nepoznat
Ružna, ali glupa

-
michelle
ne, rekla sam da se sad trebaju maknut jedna od druge... jer se oboje lome... tu se sad oko toga trebaju zajedno dogovorit i razjasnit jedna drugoj zakaj je to potrebno
aaa..krivo sam skuzila zadnji post.
Ružna, ali glupa
- autor nepoznat
Ružna, ali glupa

da, nažalost ona me zove kada god je kod kuće koma jer kada se uistinu pogleda od sve te "mase" ljudi ona nema nikoga kada joj je teško i onda zove mene.
rekla mi je puno puta da se osjeća kao smeće jer koristi moju ljubav i dobrotu i zna da ja nešto očekujem alu da ona ne može ponovo u vezu ali da ima "jedino"mene.
Dobro, to je vec seciranje ali tako je, kad stavis javnomislim ona zna da ću uvijek biti tu za nju a i neznam jer možemo biti prijatelji jer s jedne strane prekid nije obostrana odluka pa da ljudi se raziđu jer obadvoje tako žele a i malo imamo prostora da kao prijatelji odemo na kavu i tako jer uvijek sretnemo nekoga tko ju pozna-sa njom velegrad je uistinu veliko selo jer nju jako ,jako puno ljudi zna:(
A da nam kazes, kako je izgledalo ovih 12 godina vase veze? Ja tebe razumijem, al izvini, cini mi se da tu nesto smrdi.Razumijem, da je tebi ova ljubav sveta, al nekako za nju uopste nisam sigurna.Naprotiv.I kako ne mozes na kavu? Ja to ne razumijem.A kako ste prije isle na kavu? Ti si se to cijelo vrijeme sakrivala, jel tako?! Ti si u stvari bila kao neki frend-za javnost,ili sta?Znam da su detalji sastav ove veze, al kad pod 12 godina povuces crtu-jel vrijedilo?
"for me it is more about seduction than just a pretty face"
-
tamy1302
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Status: U vezi
da li je vrijedilo?
uvijek , i ponovo bih da mogu sve isto -ne bi apsolutno ništa mjenjala naiskrenije .
ponekada sam pomislila da mi je vratiti vrijeme i praktićki na samom startu da sam "isforsirala"njen odlazak iz te sredine ali nažalost nisam -bila sam premlada i nadala sam se da će s vremenom i to se desiti.
no nažalost kako je vrijeme prolazilo nju je ta sredina sve više i više "gutala" jer je tamo živjela i još živi.
da, vjerojatno vam se ćini da nešto "smrdi" ali ja sam pokušala što sam više mogla sažeti nekako priću.
usitinu smo prošle puno i bilo je stvarno svega od fizičkog nasilja do potpunog odbacivanja djece tj. njihovog prezira prema njoj no trajalo bi da sve pišem ovdje a i pokušavam zaboraviti naše ružne dane
to je ono što mi je i ona jednom prilikom napisala a to je da sam ja i naša veza liječili sve što je prolazila ali nažalost nismo uspijeli izliječiti sve strahove i boli koje je doživjela zbog nas.
ne znam da li ćemo uspijeti ostati prijatelji jer teško je to -jako .
čak mi je danas kolegica rekla na poslu da vidi koliko smo zahladile odnos i da se vidi kako se mučimo jedna i druga( ona ne zna za nas no bile smo jako bliske naravno kao kolegice
)
rekla je kako smo nas dvije imale uvijek izrazito lijep odnos i da ja traženjem premještaja neću ništa napraviti jer je to čisto bježanje i apsolutno ima pravo.
na poslu se o nama uvijek šuškalo ali nitko ne zna da smo bile skupa i nikada to niti jedna nije "priznala " niti jednom kolegi .
ali eto neke stavri se vide i to se ne može izbjeć.
ono što ću pokušati je sakriti svoju bol i tugu od nje i svih na poslu jer ako nisam mogla s njima dijeliti (kolegama) svoju sreću e neću niti tugu.
uvijek , i ponovo bih da mogu sve isto -ne bi apsolutno ništa mjenjala naiskrenije .
ponekada sam pomislila da mi je vratiti vrijeme i praktićki na samom startu da sam "isforsirala"njen odlazak iz te sredine ali nažalost nisam -bila sam premlada i nadala sam se da će s vremenom i to se desiti.
no nažalost kako je vrijeme prolazilo nju je ta sredina sve više i više "gutala" jer je tamo živjela i još živi.
da, vjerojatno vam se ćini da nešto "smrdi" ali ja sam pokušala što sam više mogla sažeti nekako priću.
usitinu smo prošle puno i bilo je stvarno svega od fizičkog nasilja do potpunog odbacivanja djece tj. njihovog prezira prema njoj no trajalo bi da sve pišem ovdje a i pokušavam zaboraviti naše ružne dane
to je ono što mi je i ona jednom prilikom napisala a to je da sam ja i naša veza liječili sve što je prolazila ali nažalost nismo uspijeli izliječiti sve strahove i boli koje je doživjela zbog nas.
ne znam da li ćemo uspijeti ostati prijatelji jer teško je to -jako .
čak mi je danas kolegica rekla na poslu da vidi koliko smo zahladile odnos i da se vidi kako se mučimo jedna i druga( ona ne zna za nas no bile smo jako bliske naravno kao kolegice
rekla je kako smo nas dvije imale uvijek izrazito lijep odnos i da ja traženjem premještaja neću ništa napraviti jer je to čisto bježanje i apsolutno ima pravo.
na poslu se o nama uvijek šuškalo ali nitko ne zna da smo bile skupa i nikada to niti jedna nije "priznala " niti jednom kolegi .
ali eto neke stavri se vide i to se ne može izbjeć.
ono što ću pokušati je sakriti svoju bol i tugu od nje i svih na poslu jer ako nisam mogla s njima dijeliti (kolegama) svoju sreću e neću niti tugu.
Hvala za odgovor. Najiskrenije: Steta je njena. Al to je vec zivot, cupav i dlakav.Bit ces O.K.. jaka si zena. Sretno.
"for me it is more about seduction than just a pretty face"
-
NiceGirl
TAMY,kad ti netko ili nesto smeta,maknes se. to me podjsjeca na onaj sidrom kad zrtva voli svog otmicara. to je zena zrelih godina i radi,znaci ima mogucnosti. a da ne pricam o malim sredinama koji jedva cekaju drugog olajavat i gledat sta drugi rade u svom zivotu jer nemaju svoj vlastiti.
-
tamy1302
ne smeta ona meni -ja žudim makar da ju vidim, da čujem njene korake po hodniku pa makar ju ne vidim,ja želim otići da ne gleda kako sam svakim danom sve manje i manje čovjek tj.žena koju je zavoljela -bol i tuga naprave od čovjeka to da kaže i radi stvari koje ne želi. da ponekada i povrijedi iako to ne želi-da kaže makar očima koliko mu je stalo a druga strana pati onda ,jer kako ona kaže nije od kamena i teško joj je gledati mene.
za mene je jedini naćin maknuti joj se s puta-dozvoliti joj da u miru živi život koji je odabrala i ne podsjećati ju na sve loše stvari koje su joj se dešavale radi nas-kada me neće biti tu pred njom zaboravit će sve to i bit će joj lakše.
p.s. evo jedan primjer o danas: čistila sam svoj stol u uredu i na dnu ladice našla papir na kojemu je ona prije dosta godina pisala cijene podstanarstva tj. stana koji smo željele iznajmiti da imamo makar na 2h dnevno svoj mir-meni je srce po tko zna koji put puklo od tuge i taman je ona ušla u sobi i pitala šta je .
kada sam joj rekla problijedila je i uzdahnula i samo me gledala sa onim svojim pogledom tuge ali i kao da me krivi što sam ponovo spomenula nešto vezano za nas
e to su razlozi zašto ja moram otići-ne radi se o tome da ne želim biti joj prijatelj već sada niti mogu niti mislim da si ona mene može "priuštiti" za prijatelja sa obzirom na priće o nama a i time što ona želi da se priće o nama zaborave
papir je i dalje u ladici kao podsjednik da smo uistinu postojale jer ponekada kada se izgovore teške rijeći kao da nikada nismo ni bile
za mene je jedini naćin maknuti joj se s puta-dozvoliti joj da u miru živi život koji je odabrala i ne podsjećati ju na sve loše stvari koje su joj se dešavale radi nas-kada me neće biti tu pred njom zaboravit će sve to i bit će joj lakše.
p.s. evo jedan primjer o danas: čistila sam svoj stol u uredu i na dnu ladice našla papir na kojemu je ona prije dosta godina pisala cijene podstanarstva tj. stana koji smo željele iznajmiti da imamo makar na 2h dnevno svoj mir-meni je srce po tko zna koji put puklo od tuge i taman je ona ušla u sobi i pitala šta je .
kada sam joj rekla problijedila je i uzdahnula i samo me gledala sa onim svojim pogledom tuge ali i kao da me krivi što sam ponovo spomenula nešto vezano za nas
e to su razlozi zašto ja moram otići-ne radi se o tome da ne želim biti joj prijatelj već sada niti mogu niti mislim da si ona mene može "priuštiti" za prijatelja sa obzirom na priće o nama a i time što ona želi da se priće o nama zaborave
papir je i dalje u ladici kao podsjednik da smo uistinu postojale jer ponekada kada se izgovore teške rijeći kao da nikada nismo ni bile
-
NiceGirl
nisi me shvatila,pricala sam o njoj. ona samo kuka,pa nek malo mrdne guzom. smatram da se vecina nas u tim njenim godinama vidi negdje van "roditeljskog gnijezda" sa svojom vlastitom obitelji.tamy1302 je napisao/la:ne smeta ona meni -ja žudim makar da ju vidim, da čujem njene korake po hodniku pa makar ju ne vidim,ja želim otići da ne gleda kako sam svakim danom sve manje i manje čovjek tj.žena koju je zavoljela -bol i tuga naprave od čovjeka to da kaže i radi stvari koje ne želi. da ponekada i povrijedi iako to ne želi-da kaže makar očima koliko mu je stalo a druga strana pati onda ,jer kako ona kaže nije od kamena i teško joj je gledati mene.
moras se maknut odatle jer bus inace - puktamy1302 je napisao/la:ne smeta ona meni -ja žudim makar da ju vidim, da čujem njene korake po hodniku pa makar ju ne vidim,ja želim otići da ne gleda kako sam svakim danom sve manje i manje čovjek tj.žena koju je zavoljela -bol i tuga naprave od čovjeka to da kaže i radi stvari koje ne želi. da ponekada i povrijedi iako to ne želi-da kaže makar očima koliko mu je stalo a druga strana pati onda ,jer kako ona kaže nije od kamena i teško joj je gledati mene.
- ticklebook
- Ja sam: ne želim se identificirati
- Kontakt:
A gle, ja živim sama u stanu iz kojeg je ex iselila prije 2mj nakon 6,5 godina.tamy1302 je napisao/la: p.s. evo jedan primjer o danas: čistila sam svoj stol u uredu i na dnu ladice našla papir na kojemu je ona prije dosta godina pisala cijene podstanarstva tj. stana koji smo željele iznajmiti da imamo makar na 2h dnevno svoj mir-meni je srce po tko zna koji put puklo od tuge i taman je ona ušla u sobi i pitala šta je .
kada sam joj rekla problijedila je i uzdahnula i samo me gledala sa onim svojim pogledom tuge ali i kao da me krivi što sam ponovo spomenula nešto vezano za nas![]()
Neke njene stvari su još tu. I viđamo se često.
I sve me podsjeća i na dobro i na loše.
Pokušavam unijeti neke promjene u stan, ofarbati zidove u boje, dodati detalje.. Za novi početak.
Nekad su promjene nužne.
Kužim da tvoja ex možda osjeća neku nesigurnost i strah, ali nije mi jasno da je SAD nakon svega pukla.
A da nije onda kad je bilo najteže.
Nekad je u životu potrebno odreći se komfora, napraviti rez i zakoračiti dalje, iako si i u nečemu gdje si lagano kopnila osjećala sigurnost i znala si da tako ne treba biti. Možda, da se tako izrazim, tvoja ex jednostavno nema muda za promjene. Možda je fakat rješenje da odete nekamo van ili u veći grad i opravdate to boljim poslom (AKO joj trebaju izlike).
Ne forsiraj, budi uz nju pomalo, ali se i povuci. Pazi na sebe. Ako ne budeš ti sama pazila na sebe, nitko drugi neće.
“If my critics saw me walking over the Thames they would say it was because I couldn't swim.” Margaret Thatcher
1.Zašto da se Ti mičeš? Ona čini rez, pa ako joj smeta tvoje prisustvo neka preseli stol i ured na Aljasku. Sad bi Ti trebala žrtvovat svoj posao i sve, zbog njene odluke. Oprosti, ali meni je to blesavo. S druge strane opet pišeš kako voliš pa makar ćuti njene korake. Vjerujem da si zbunjena, tužna i da te boli,( mnogo je prošlo kroz ovaj forum sa sličnim pričama, možda manje godina zajedništva, ali sličnog prizvuka kao i Tvoja) ali po meni je nepotrebno je da pored svega što činiš i činila si za nju, da Ti treba spakiraš kofere.
Ali kao što se da iščitati iz ovo pola rečenice, na sebe si natovarila svu odgovornost prekida, s čime se ja baš ne bi složila. Ako nastaviš tako, kako je već napisala Call, budeš pukla.
Ako već pomalo i nisi?
2.Odlučiš li zbilja otići, otiđi zbog sebičnih razloga, a ne da udovoljiš drugome, jer vjerovatno niti druga strana više ne zna, što bi je učinilo sretnom.
Zabavno je ovako zabadati nos u tuđe probleme bar na trenutak zaboraviš na svoje, hvala Tamy
-
tamy1302
Da, vjerojatno i jesam malo pukla tj.ja bih rekla napukla:)
Vjerovala sam joj više nego sebi i sada je jako teško ne ispuniti se gorčinom i zatvoriti se za sve ljude i ne vjerovati i ne dopustiti nikome blizu.
Moj veliki problem je što bez obzira na vrijeme i sredine u kojima živimo i u kojima su takve veze osuđene na neki naćin ja VJERUJEM da je ljubav jača od svega ali izgleda u ovom slučaju nije bila.
treba obadvoje vjerovati u to da bi se ostvarilo.
moj odlazak je na neki naćin sebićan iako je većinom radi nje slažem se.
da, ima puno priča ovdje i eto neke su žene živjele zajedno i prekinule nakon ne baš malo godina ja sa svojom ex nisam živjela .
i koliko god to bilo čudno smatram da je to teže-jer mi nismo nažalost imale svoj dom i uvijek ću žaliti na neki naćin za tim:(
nismo imale "sve" pa jbg. desio se prekid ali probao si živjeti zajedno.
s jedne strane je teže ne imati i misliti kako bi bilo a s druge vjerujem da je užasno kada živiš s nekim koga voliš i taj ode.
Vjerovala sam joj više nego sebi i sada je jako teško ne ispuniti se gorčinom i zatvoriti se za sve ljude i ne vjerovati i ne dopustiti nikome blizu.
Moj veliki problem je što bez obzira na vrijeme i sredine u kojima živimo i u kojima su takve veze osuđene na neki naćin ja VJERUJEM da je ljubav jača od svega ali izgleda u ovom slučaju nije bila.
treba obadvoje vjerovati u to da bi se ostvarilo.
moj odlazak je na neki naćin sebićan iako je većinom radi nje slažem se.
da, ima puno priča ovdje i eto neke su žene živjele zajedno i prekinule nakon ne baš malo godina ja sa svojom ex nisam živjela .
i koliko god to bilo čudno smatram da je to teže-jer mi nismo nažalost imale svoj dom i uvijek ću žaliti na neki naćin za tim:(
nismo imale "sve" pa jbg. desio se prekid ali probao si živjeti zajedno.
s jedne strane je teže ne imati i misliti kako bi bilo a s druge vjerujem da je užasno kada živiš s nekim koga voliš i taj ode.
michelle je napisao/la:moj savjet je da pustiš... reci joj kaj misliš o tome i kako se osjećaš i povuci se, imat ćeš veće šanse tako, ukoliko se sama predomisli... jer ako budeš i dalje inzistirala, samo ćeš joj još više nabit stres koji po meni već ima, a to joj sad ne treba i mogla bi to, u najgorem slučaju, okrenuti protiv tebe i uzeti kao razlog... moje mišljenje je, ako je to 12 god trajalo, teško će dići ruke od toga, zato joj sad nemoj davati nikakve razloge da poželi u tom smjeru ići i dalje, umjesto toga, daj joj mir, nek se malo sama skulira i nek još malo razmisli o svemu... vjerujem da će navika i osjećaji sami rješiti situaciju... i da, napomeni joj da ćeš je još neko vrijeme čekati...
Dobro to kažeš. Trebala bi je možda pustiti da razmisli dobro - ne ishitreno ili površno - i da se smiri. Točno je, da nakon 12 godina veze u kojoj ste pregrmjele mnogo tog izgleda kao da su sve dvojbe ili sumnje nestale, ali ne mora biti tako. I ako ste se tako dugo krile, ne znači da ste s time samo ojačale i produbile osjećaje i da vas ništa nije 'ozlijedilo'. To baš isključivo ne poljepšava vezu. Svaka rastava je mučna na svoj način i ostavlja tragove, o tome treba voditi računa kao i o djeci, ma kako bila velika ili su mala... Razgovarati trebate, ako možete bez suza, predbacivanja ili uvrijeđenosti i dati malo vremena bez oluja.