da, to je prvi slučaj ili prva perspektiva (ostavljene), prva varijanta koju sam opisala, ali nekome paše i druga varijanta... kao recimo meni i više boli ako netko kog sam zavoljela ode potpuno...zlo i naopako je napisao/la:kada prekineš s nekim do koga ti je jako stalo zbog toga što vidiš da toj vezi nema budućnosti ili da jednostavno ne funkcionirate kao par (mada ti je jako stalo, a i njoj), onda budeš fer i pustiš tu osobu da krene dalje, MAKNEŠ se od nje i daš joj priliku da bude sretna s nekim drugim! I ne, ne ostaneš prijatelj, jer to boli!
Prijatelji nakon prekida?
-
michelle
Re: Prijatelji nakon prekida?
- zlo i naopako
- Spol/rod: žensko
michelle je napisao/la:da, to je prvi slučaj ili prva perspektiva (ostavljene), prva varijanta koju sam opisala, ali nekome paše i druga varijanta... kao recimo meni i više boli ako netko kog sam zavoljela ode potpuno...zlo i naopako je napisao/la:kada prekineš s nekim do koga ti je jako stalo zbog toga što vidiš da toj vezi nema budućnosti ili da jednostavno ne funkcionirate kao par (mada ti je jako stalo, a i njoj), onda budeš fer i pustiš tu osobu da krene dalje, MAKNEŠ se od nje i daš joj priliku da bude sretna s nekim drugim! I ne, ne ostaneš prijatelj, jer to boli!
nije ostavljena, jer je ona ta koja je ostavila
- zlo i naopako
moja ljubav nije laž, meni će uvijek bit stalo do nje...samo što to nije dovoljno za ZAUVIJEK!The Bite of Madness je napisao/la:U tom slučaju njihova komunikacija ne štima, ne znaju jasno artikulirati što žele i očekuju i dogovoriti se oko svega. Ili to ne žele, jer vole sukob i dramu. Ali, u tom slučaju imaju zajednički jezik, njihova se veza bazira na sukobu, drami, ostavljanjima i vraćanjima.zlo i naopako je napisao/la: imaš situacija kad ti je stalo do te osobe, ali to jednostavno nije to!
Ali, ostaviti nekoga koga voliš i tko te jednako voli zauvijek, samo zato jer ste bile premutave da se dogovorite ili prevelike kukavice za iskren razgovor, stvarno je jadno.
U tom slučaju, zavaravaš sebe kad kažeš da tu osobu voliš. Tvoja ljubav je onda laž i prekid ima smisla.zlo i naopako je napisao/la:i duboko u sebi osjećaš da to nije to i da ta osoba nije THE ONE...!
uostalom, tko mi može garantirat da će ta ljubav trajat vječno? ili 10godina? ili 1godinu?
kad osjećaš nešto u sebi da ne štima i da ti ne odgovara, onda treba mijenjat stvari!
- The Bite of Madness
- Ja sam: biseksualka
Tebe? Ti osjećaš da ona nije ona prava, nakon što te ostavila? Ali, vjeruješ da joj je još uvijek jako stalo do tebe? Što misliš zašto te ostavila?zlo i naopako je napisao/la: nije ostavljena, jer je ona ta koja je ostavila
- NIKA2
- Ja sam: ne želim se identificirati
ček ček ja vas više uopče ne kužim .. da profunkcionira ono što nije funkcioniralo ?? ovo je sve rekla kazala..po meni to jednostavno nema smisla neki ljudi se jednostavno ne kuže i amen..treba li tu riječi nekih većih??
- zlo i naopako
ne, ja sam nju ostavila (počela sam pisat u 3. licu jer nisam imala namjeru govorit o sebi, al eto govorim sad)The Bite of Madness je napisao/la:Tebe? Ti osjećaš da ona nije ona prava, nakon što te ostavila? Ali, vjeruješ da joj je još uvijek jako stalo do tebe? Što misliš zašto te ostavila?zlo i naopako je napisao/la: nije ostavljena, jer je ona ta koja je ostavila
sve u svemu, svatko ima pravo na svoje mišljenje... svatko se nađe u drukčijim situacijama i sam odlučuje za sebe, što misli da je najbolje za njega... ja sam tako odlučila, i sad kad malo pogledam stvari i nju gdje je i s kim sada, vidim da nisan pogriješila što sam prekinula!
- The Bite of Madness
zlo i naopako je napisao/la: ne, ja sam nju ostavila (počela sam pisat u 3. licu jer nisam imala namjeru govorit o sebi, al eto govorim sad)
sve u svemu, svatko ima pravo na svoje mišljenje... svatko se nađe u drukčijim situacijama i sam odlučuje za sebe, što misli da je najbolje za njega... ja sam tako odlučila, i sad kad malo pogledam stvari i nju gdje je i s kim sada, vidim da nisan pogriješila što sam prekinula!
Osjeća se izvjesna kontradikcija. Ako je veoma kritički promatraš (nju gdje je i s kim sada), onda nisi zaljubljena. Vjerojatno (više) nisi ni bila kad si je ostavila, ne razumijem zašto onda pothranjuješ u sebi tu misao o trajnoj ljubavi spram nje?zlo i naopako je napisao/la:moja ljubav nije laž, meni će uvijek bit stalo do nje
- zlo i naopako
The Bite of Madness je napisao/la:zlo i naopako je napisao/la: ne, ja sam nju ostavila (počela sam pisat u 3. licu jer nisam imala namjeru govorit o sebi, al eto govorim sad)
sve u svemu, svatko ima pravo na svoje mišljenje... svatko se nađe u drukčijim situacijama i sam odlučuje za sebe, što misli da je najbolje za njega... ja sam tako odlučila, i sad kad malo pogledam stvari i nju gdje je i s kim sada, vidim da nisan pogriješila što sam prekinula!Osjeća se izvjesna kontradikcija. Ako je veoma kritički promatraš (nju gdje je i s kim sada), onda nisi zaljubljena. Vjerojatno (više) nisi ni bila kad si je ostavila, ne razumijem zašto onda pothranjuješ u sebi tu misao o trajnoj ljubavi spram nje?zlo i naopako je napisao/la:moja ljubav nije laž, meni će uvijek bit stalo do nje
ja sam kontradiktorna osoba, mazohist, ali i sadist...
stalo mi je do nje, uvijek ću prema njoj nešto osjećat...
ne znam zašto ti sve gledaš crno-bijelo, svijet nije takav, ti možda tako funkcioniraš, ja ne!
naravno da ću kritički promatrat na to gdje je i s kim je (jer mi je bila cura i stalo mi je do nje) , jer se srozala, išla na gore (čisto subjektivno)!
- The Bite of Madness
Ako je i ona osoba sličnih svojstava, moguće je da ćete opet biti zajedno. I zašto te smeta što ulazi u loše životne situacije? Za mazohista u njoj i sadista u tebi to bi trebalo biti sasvim ok.zlo i naopako je napisao/la: ja sam kontradiktorna osoba, mazohist, ali i sadist...
stalo mi je do nje, uvijek ću prema njoj nešto osjećat...
- zlo i naopako
nije...mi smo sušte suprotnosti!
al nebitno...nećemo mi više skupa
al nebitno...nećemo mi više skupa
- Kroacija
- Spol/rod: ne želim definirati
e, vi's. ako trazis nesto sto ce "trajat vjecno" onda nisi bas ni normalan u glavi. onda ne bi ni ulazio s nekim u ikakav odnos, od straha da ti se percepcija idealnosti ne razbije. get real, nista nam nije zagarantirano u zivotu. bitno je pokusati i uvijek iznova pokusavati s ljudima. s mnogo ljudi.zlo i naopako je napisao/la: uostalom, tko mi može garantirat da će ta ljubav trajat vječno? ili 10godina? ili 1godinu?
ex invalid_user
- zlo i naopako
neću čekat THE ONE...ali isto tako nakon nekog vremena u vezi s nekim kad vidim da mi nije to to, i da ne paše, onda neću više bit s tom osobom!invalid_user je napisao/la:e, vi's. ako trazis nesto sto ce "trajat vjecno" onda nisi bas ni normalan u glavi. onda ne bi ni ulazio s nekim u ikakav odnos, od straha da ti se percepcija idealnosti ne razbije. get real, nista nam nije zagarantirano u zivotu. bitno je pokusati i uvijek iznova pokusavati s ljudima. s mnogo ljudi.zlo i naopako je napisao/la: uostalom, tko mi može garantirat da će ta ljubav trajat vječno? ili 10godina? ili 1godinu?u suprotnom si malo jace zabrijala na trnoruzica-spike. pa ti cekaj "the one".
- Kroacija
ups.
sad sam tek procitala ostatak konverzacije.
:brzopleta: ja sam mislila da ti trazis "the one". my bad. 
ex invalid_user
- zlo i naopako
invalid_user je napisao/la:ups.sad sam tek procitala ostatak konverzacije.
:brzopleta: ja sam mislila da ti trazis "the one". my bad.
-
Gost
Nekad nema ni prijateljstva nakon prijateljstva. * biser *
Kad se već ovoliko o ovome diskutira, vidim da ima razl. poimanja te riječi/pojma prijateljstvo.
Dakle, ako sjednete s nekim na kavu i pretresete u pola sata najnovija zbivanja - je li to prijateljstvo?
Ako vam ona daje savjete u novoj vezi (s obzirom da je vaša veza propala, mora da je onda stručnjakinja o all things you i obrnuto) - je li to prijateljstvo?
Ako ste na rođendanu i bivšoj natočite & servirate cugu, dok sadašnju niste ni pitali jel žedna (svjedočila, nije bilo lijepo
) - je li to prijateljstvo?
I treće... zašto neke lezbe pate od "hrčak sindroma", jel zbilja morate skupiti sve (oko vas) ko` da su pokemoni? * kokice *
Kad se već ovoliko o ovome diskutira, vidim da ima razl. poimanja te riječi/pojma prijateljstvo.
Dakle, ako sjednete s nekim na kavu i pretresete u pola sata najnovija zbivanja - je li to prijateljstvo?
Ako vam ona daje savjete u novoj vezi (s obzirom da je vaša veza propala, mora da je onda stručnjakinja o all things you i obrnuto) - je li to prijateljstvo?
Ako ste na rođendanu i bivšoj natočite & servirate cugu, dok sadašnju niste ni pitali jel žedna (svjedočila, nije bilo lijepo
I treće... zašto neke lezbe pate od "hrčak sindroma", jel zbilja morate skupiti sve (oko vas) ko` da su pokemoni? * kokice *
- Kroacija
"moram skupit svee" 
ja sam mogla npr. "skupiti" njih sedam do sada. da skupljam pokemone. ali ih ne skupljam.
prijateljstvo je nesto sto se ne moze definirati tocno. ja znam npr, da bi mi bez beda, u bilo koje zivotno doba bilo lako obratiti se za bilo sto bivsim curama (tu brojim samo dvije, iz tog razloga sto sam dvije odista upoznala i zavoljela, kuje su zasluzile). tako djelujem.
za ostale me bas i nije nesto briga, a nismo ni u losem odnosu.
ja sam mogla npr. "skupiti" njih sedam do sada. da skupljam pokemone. ali ih ne skupljam.
prijateljstvo je nesto sto se ne moze definirati tocno. ja znam npr, da bi mi bez beda, u bilo koje zivotno doba bilo lako obratiti se za bilo sto bivsim curama (tu brojim samo dvije, iz tog razloga sto sam dvije odista upoznala i zavoljela, kuje su zasluzile). tako djelujem.
za ostale me bas i nije nesto briga, a nismo ni u losem odnosu.
ex invalid_user
-
Gost
"Pokemon!" 
Tvoje i moje poimanje prijateljstva se recimo i podudara, a i to što ne pokušavaš biti Pokemon majstor je iskreno.
Zanima me kako kombinirate bivše i sadašnje?
Crteži dobrodošli.
Tvoje i moje poimanje prijateljstva se recimo i podudara, a i to što ne pokušavaš biti Pokemon majstor je iskreno.
Zanima me kako kombinirate bivše i sadašnje?
Crteži dobrodošli.
- Kroacija
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3GwjfUFyY6M[/youtube]
ex invalid_user
- Hidden_soul
- Devil in details
-
Plague
ja sam se super skombinirala s jednom invalidninom bivšom.ReaTM je napisao/la:Zanima me kako kombinirate bivše i sadašnje?
onaj biser gore uopće nije "biser" nego brutalna realnost. to što sad nema prijateljstva ne znači da ga nikad nije bilo.
a i prijateljstva se sama po sebi po sebi raspadaju stalno tako da nije čudno da se raspadne i ono koje je prožeto emocijama.
shit happens. nije na nikome da omalovažava kvalitetu nečijeg odnosa prema njegovim ostacima.
-
Gost
Hidden, ne spammiraj već izanaliziraj.
Picajzla, pa ti možeš biti & konstruktivna.
Ali onako fino i lijepo i super.
Slažem se s tobom, pogotovo u onom dijelu gdje se ti slažeš sa mnom.
Ovaj dan je too much.
Ou jea.
Picajzla, pa ti možeš biti & konstruktivna.
Slažem se s tobom, pogotovo u onom dijelu gdje se ti slažeš sa mnom.
Ovaj dan je too much.
Ou jea.