sto vi mislite?

Mislite li da bi vlasnica prekrasnih očiju koja je danas s vama čekala tramvaj mogla biti među nama, a "gaydar" vam ne radi, potražite je ovdje. Nađite curu i udajte se ili potražite one night stand. Ili ostavite ljubavnu poruku objektu svoje žudnje.
michelle

Re: sto vi mislite?

Post Postao/la michelle » 18 pro 2010 15:01

komad kruha je napisao/la:danas ljudi više ništa ne znaju raditi polako.
a za kvalitetnu vezu treba puno vremena.
mislim da ljudima strašno nedostaje samokritičnosti. od druge strane očekuju savršenstvo: lijepa da ne može biti ljepše (ni slučajno deblja ili prištava, to je fuj, takve ne mogu biti kvalitetne partnerice), predivna, ono duša od čovjeka da ju svi vole (ali ona voli samo svoju curu), šarmantna (ali samo sa svojom curom), nevjerojatna ljubavnica (i djevica usput), vrhunski obrazovana i načitana (ali sa puno slobodnog vremena), sa zanimljivim, dinamičnim poslom koji je dobro plaćen (ali joj ostaje vremena i snage za graditi vezu), sa obitelji koja ne smeta, koje je super ok sa svime, sa stanom, sa autom, sa raznobojnom kosom i očima, emotivno, duhovno, sekualno potpuno uravnotežena, stabilna, zna što hoće i što može, nema perioda depresije, nesigurnosti, slabosti. .... ... bla, bla..... bla...
a koliko nas je takvih? koliko nas može za sebe tako nešto reći?
Zita je napisao/la:Lijepo je biti zaljubljen i osjecat sve te leptirice al jos mi je bolje vidjeti nekoga sa svim manama i odluciti biti tu i voljeti tu osobu.
potpisujem obje!

ovdje je zbilja sve rečeno... previše se gleda na druge i zbrajaju mane, a sebe nitko ne vidi i koliko realno sami nudimo, a koliko od druge strane se traži... nekima bi zbilja dobro došlo spuštanje na zemlju da se malo otrijezne od svojih iluzija... savršenstvo ne postoji, postoji čovjek kojeg prihvaćaš i voliš, jer i on tebe tako prihvaća i voli...

Blue3Eyes

Post Postao/la Blue3Eyes » 18 pro 2010 20:22

evo,ja nudim svoje dobro tijelo i nepokvarenu narav i to badave,ali svejedno je recesija.usprkos svom trudu i nadama koje se sam do sad polagala,mislim si - ajd,malo cu se umiriti,sad nek netko mene nadje.

funcutica
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka

Post Postao/la funcutica » 19 pro 2010 01:27

bilo je u ovoj temi dosta pametnih; pic, komad kruha, freeda, zita...

stvarno ne vidim što je toliki bauk u tome da je netko solo. mislim, kužim, nekad je teško biti sam, ali ako si siguran u sebe onda ti samoća nije opterećenje. ne čekaš, ne tražiš, ne tuguješ, jednostavno živiš. ako se ljubav dogodi, drago ti je, ako ne, nema veze, jer postoji milijun drugih stvari koje te određuju i ispunjuju.
ako ti trebaju drugi da ti kažu tko si, ako ti treba njihovo priznanje da bi se mogao nositi sa svojim problemima i strahovima, tek onda nisi zreo za vezu, koliko god ti "trebala".

htjedoh reći da nije bitno što nudiš drugima ili što od drugih tražiš, bitno je ono što nudiš sebi i je li ti vlastito društvo ugodno, ako je, onda imati curu nije nužnost.
isto tako mi se čini da su veze u koje se ulazi sa takvim stanjem uma stabilnije, jer su neforsirane. ovise o izboru, a ne o nesigurnostima i potrebama emocionalno nezrelih ljudi.
Second to the right, and straight on till morning.

ticklebook
Ja sam: ne želim se identificirati
Status: U vezi
Kontakt:

Post Postao/la ticklebook » 19 pro 2010 01:41

Upravo tako.
O tome sam još prije pisala pod "Nemam curu i ne tražim je", pa nema smisla da se ponavljam.
“If my critics saw me walking over the Thames they would say it was because I couldn't swim.” Margaret Thatcher

Blue3Eyes

Post Postao/la Blue3Eyes » 19 pro 2010 09:43

priroda cini svoje,vrtić,škola,škola,škola,posao (između toga sve igra i zabava),a onda osjetiš POTREBU za nečime malo ozbiljnijem.ne moze nista zamjenit ni ljubav ni seks koliko god lijepo bilo.jel shvaćate kaj želim reć?

Ameli

Post Postao/la Ameli » 19 pro 2010 13:45

Nikad nisam bila solo( veze, brak-veze) a sada počesto mi padne na pamet spremiti stvari i otići negdje gdje bi bila mirna, sama, bez polaganja računa s kim sam bila, zašto, do kad ću biti, zbog čega nije ovako ili onako.
Eee da, čovjeku nikad udovoljiti
slika

Kroacija
Spol/rod: ne želim definirati

Post Postao/la Kroacija » 19 pro 2010 13:48

sve ste pretresli u ovoj temi :D zene.
ex invalid_user

funcutica

Post Postao/la funcutica » 19 pro 2010 16:52

Blue3Eyes je napisao/la:priroda cini svoje,vrtić,škola,škola,škola,posao (između toga sve igra i zabava),a onda osjetiš POTREBU za nečime malo ozbiljnijem.ne moze nista zamjenit ni ljubav ni seks koliko god lijepo bilo.jel shvaćate kaj želim reć?
da, u pravu si. mislim da se ta potreba za nečim ozbiljnijim zove sazrijevanje. nakon toga vjerojatno ide samoaktualizacija.
ma zapravo sve je individualno i iako se slažem da je ljubav nezamjenjiva, svejedno živim u uvjerenju da romantična nije jedini oblik ljubavi. ali ljudi su različiti. svatko treba naći za sebe ono što mu odgovara.

u svakom slučaju sretno :)

komad kruha
Status: Solo

Post Postao/la komad kruha » 19 pro 2010 20:35

funcutica je napisao/la: da, u pravu si. mislim da se ta potreba za nečim ozbiljnijim zove sazrijevanje. nakon toga vjerojatno ide samoaktualizacija.
ma zapravo sve je individualno i iako se slažem da je ljubav nezamjenjiva, svejedno živim u uvjerenju da romantična nije jedini oblik ljubavi. ali ljudi su različiti. svatko treba naći za sebe ono što mu odgovara.

u svakom slučaju sretno :)

jako lijepo rečeno :)
kaj te hiče?

Plague

Post Postao/la Plague » 19 pro 2010 20:37

funcutica je napisao/la:iako se slažem da je ljubav nezamjenjiva, svejedno živim u uvjerenju da romantična nije jedini oblik ljubavi
napokon netko. bravo. :)

call_me

Post Postao/la call_me » 20 pro 2010 01:26

mudro i racionalno zboris funcutice :) samo sta je zajeb romanticne ljubavi taj sto u nasem mozgu ima ucinak droge pa se cesto ucinci, potreba, doziranje, razlozi i motivi ne daju svesti pod racionalno nit samokontrolirajuce. razum dolazi naknadno i tesko da se moze osjetiti sretniji i zaneseniji filing od zaljubljenosti, ukljucujuci i samoaktualizaciju. ljubav i zivot sam je cesto hard day's night, puna truda, razumijevanja i kompromisa, zaljubljenost je poletna...trcanje po proljetnoj livadi uz zvukove vatrometa. i premalo je takvog filinga u zivotu opcenito i zato je nuzna. sam naprosto nikad nemres postic takav filing. ma koliko samoaktuliziran bio.

funcutica

Post Postao/la funcutica » 20 pro 2010 05:09

mislim da shvaćam. doduše iz jedne druge perspektive. :)

ne možemo kontrolirati ono što osjećamo, ali možemo birati kako ćemo se ponašati.
ne možemo se kontrolirati samo ako to ne želimo.

a nekad ne želimo, jer nam se čini lakše, jer mislimo da će nas usrećiti barem na kratko, jer nam nešto nedostaje...
možda je bolje biti iskren sa sobom i znati procijeniti što dobivamo a što gubimo kada se prepuštamo.

ne kažem da je "go with the flow" loš pristup, samo mislim da ne treba ispuštati iz vida svoje ciljeve i želje, niti preći preko svojih uvjerenja i ideala, jer najgora stvar koju čovjek u životu može napraviti je razočarati sebe.

ako se kojim slučajem prepuštanje osjećajima i zaljubljenosti uklapa u sve to, onda je to valjda sreća. :)

prije nego zaboravim što sam htjela reći: mislim da prava sreća primarno u tome da znaš tko si i što želiš, a ako ti se pored toga još dogodi i ljubav, (kažem dogodi, jer to ne ovisi samo o tebi) onda imaš nešto stvarno rijetko i vrijedno. jer kao što kažeš, život nije holivud i nema svatko pravu ljubav, ali svatko može barem imati sebe.

ali ja sam mlada i idealistična i nemam pojma.
vjerojatno će me još par godina stvarnog svijeta dovesti u red.
ali ako svijet misli da ću se lako predati, vara se ^^

ticklebook
Status: U vezi
Kontakt:

Post Postao/la ticklebook » 20 pro 2010 13:10

funcutica je napisao/la: ne možemo kontrolirati ono što osjećamo, ali možemo birati kako ćemo se ponašati.
ne možemo se kontrolirati samo ako to ne želimo.

-----

ali ja sam mlada i idealistična i nemam pojma.
vjerojatno će me još par godina stvarnog svijeta dovesti u red.
ali ako svijet misli da ću se lako predati, vara se ^^
Eto, to je to. :)
To je upravo to.
I nemoj se predati, nikad.
Ja sam razmišljala jednako kao ti u tvojim godinama.
I mislila da pretjerujem. I predala se.
I s 31 opet zaključila isto što sam mislila i prije, ovaj put s iskustvom.
Dakle: NEMA PREDAJE!
:)
“If my critics saw me walking over the Thames they would say it was because I couldn't swim.” Margaret Thatcher

komad kruha

Post Postao/la komad kruha » 20 pro 2010 18:40

funcutica je napisao/la:prije nego zaboravim što sam htjela reći: mislim da prava sreća primarno u tome da znaš tko si i što želiš, a ako ti se pored toga još dogodi i ljubav, (kažem dogodi, jer to ne ovisi samo o tebi) onda imaš nešto stvarno rijetko i vrijedno. jer kao što kažeš, život nije holivud i nema svatko pravu ljubav, ali svatko može barem imati sebe.

jako lijepo rečeno :)
kaj te hiče?

Sania

Post Postao/la Sania » 20 pro 2010 22:29

mravcica je napisao/la:
PicajzLa je napisao/la:
znaš li kolike su šanse da ćeš tokom svog života upoznat nekog tko će te neodoljivo privuć na nekoliko različitih nivoa?
i da ćete shvatit da se u potpunosti razumijete i da ste stvoreni jedno za drugo?
postoje sanse. ja nasla upravo to sta govoris :)
Postoje šanse, i nisu baš tako male kako ti se čine, naći srodnu dušu i svoju drugu polovinu makar tražila pola života. Nije to utopija ili iluzija zaista. Ja sam isto našla to o čemu govoriš. :emo:

Plague

Post Postao/la Plague » 20 pro 2010 22:37

ma da. amo čas krenut od pretpostavke da srodne duše kao takve ne postoje. ostaje nam dvoje ljudi kojima je dovoljno stalo jedno do drugog da su se odlučili tolerirati. a naći nekog tko ti dovoljno odgovara da si ga u stanju tolerirat 24/7 u svim segmentima života i nije baš piece of piss. more like winning the lottery.

call_me

Post Postao/la call_me » 21 pro 2010 00:16

je, i zamisli da si nasla ultimativnu srodnu dusu samo ti naprosto nije napeta niti privlacna. sta sa srodnom dusom?

jpeg

Post Postao/la jpeg » 21 pro 2010 01:13

nije stvar da ti srodna mora bit privlacna fizicki, nego intelektualno da ti pase i da te nadopunjava i da ti je cudesno lagano u njezinom drustvu.
mos je nac u ljubavnom obliku al isto tako ti moze biti frend. mos je nac u susidu koji ima 60god.
poanta je u dusi, ne u tijelu. otud i naziv.

Kroacija
Spol/rod: ne želim definirati

Post Postao/la Kroacija » 21 pro 2010 02:31

mislim da nije referirala iskljucivo fizicki.
a ako nadjem srodnu dusu u frendu, onda to iskljucuje ljubavni oblik.
to je samo cinjenica da oksitocin ocito nije dovoljno izlucio.
ex invalid_user

backspace

Post Postao/la backspace » 21 pro 2010 18:42

što ste mi vi tu sve mudre. i ozbiljne totalno. i tak.

zaključak:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RVCiahAd ... re=related[/youtube]

Odgovorite