jerbo i alkohol ide kroz želudac
-
call_me_not
-
vision-zlavjestica
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Kontakt:
koliko vas ovdje pokazuje znakove fascinacije istrom..i divljenje&ljubav prema svemu istrijanskom..mozhda bi vam se trebao organizirati neki kratki techaj istarskih specijaliteta..icha & picha...
shto me sjetilo na supu..meni je to..sigurno.jedno od drazhih picha/icha....paa..mozhda nije zgorega..brzinski baciti recept za ...naaajbolju istarsku supu..
potrebno :
litra istarskog crnjaka ( meno osobno je najdrazha kombinacija dvije istarske sorte/vina..u omjeru 70:30 teran : borgonja )
2 jushne zhlice shechera ( komotno mozhete i 3-4..ako volite tako )
prstohvat papra-idealno b bilo svjezhe mljeveni papar
zhlica istarskog (vodnjansko je poznato kao najbolje u svojetu..josh u doba rima je bilo na cijeni kao takovo )maslinovog ulja
2 fete kruha - deblje rezane
priprema:
kruh treba ooobavezno doobro popechi na zharu..onak da bash zagori na mjestima..to mozhete izvesti na plochi na struju..recimo ja tako i mlince pechem-na plochi..uglavnom.kruh se fakat mora doobro popechi.da kompletno bude hrskav..a velim..meni poseban gusht daju oni nagoreni-lagano karbonizirani komadichi.
crno vino uliti u bukaletu-keramichku..pa na laaganu vatru..i dodate secher,papar,maslinovo ulje..vino vam nebi smjelo kuhati..nego se samo lahgano zagrijati..sve dobro promjeshati..i na kraju balade..ubaciti onaj popecheni kruh..
posluzhiti u bukaleti..+ ..eventualno svakome dati jushnu zhlicu..da si ljudi lakshe hvataju taj kruh....bukaleta ide u gir..i tako se to pije/jede..
shto me sjetilo na supu..meni je to..sigurno.jedno od drazhih picha/icha....paa..mozhda nije zgorega..brzinski baciti recept za ...naaajbolju istarsku supu..
potrebno :
litra istarskog crnjaka ( meno osobno je najdrazha kombinacija dvije istarske sorte/vina..u omjeru 70:30 teran : borgonja )
2 jushne zhlice shechera ( komotno mozhete i 3-4..ako volite tako )
prstohvat papra-idealno b bilo svjezhe mljeveni papar
zhlica istarskog (vodnjansko je poznato kao najbolje u svojetu..josh u doba rima je bilo na cijeni kao takovo )maslinovog ulja
2 fete kruha - deblje rezane
priprema:
kruh treba ooobavezno doobro popechi na zharu..onak da bash zagori na mjestima..to mozhete izvesti na plochi na struju..recimo ja tako i mlince pechem-na plochi..uglavnom.kruh se fakat mora doobro popechi.da kompletno bude hrskav..a velim..meni poseban gusht daju oni nagoreni-lagano karbonizirani komadichi.
crno vino uliti u bukaletu-keramichku..pa na laaganu vatru..i dodate secher,papar,maslinovo ulje..vino vam nebi smjelo kuhati..nego se samo lahgano zagrijati..sve dobro promjeshati..i na kraju balade..ubaciti onaj popecheni kruh..
posluzhiti u bukaleti..+ ..eventualno svakome dati jushnu zhlicu..da si ljudi lakshe hvataju taj kruh....bukaleta ide u gir..i tako se to pije/jede..
"The last mosquito that bit me had to check into the Betty Ford clinic."
-
vision-zlavjestica
- Kontakt:
ee da..kruh bi bilo idealno da je star bar dan-dva..meni nikako ne valja sa svjezhim kruhom..a ako imate neki domachi..josh bolje..najobichniji ..polubijeli kruh..ne dolaze u obzir kombinacije sa sjemenkama i slichno..velim..idealno bi bio da je to polubijeli kruh star 2-3 dana..pa takvog ga popechi na otvorenom plamenu ili struja plochi...ako vech nemate ognjische-kamin u kuchi..
aaaaaajme Visiooooon kako si se toga sjetilaaaaaaaa......
kako je to dooooooooobrooooo
ajme ajme sad mi sline cure na sve strane.....
morat cu u Istru pod hitno.....
kako je to dooooooooobrooooo
ajme ajme sad mi sline cure na sve strane.....
morat cu u Istru pod hitno.....

I take pleasure in...
U trenutku kad sam poceo pisati ovu recenicu iskreno sam pomislio da imam nesto zanimljivo reci, kad ono, evo kamo to vodi.
-
vision-zlavjestica
- Kontakt:
kako sam se sjetila?? hahhah...pa chim je bilo govora o medici-medenici..i biska je spomenuta..automatski sljedecha asocijacija na josh jedno istrijansko ..tradicionalno..piche...eto.. aaa kako sam ja iz istre...i kako obozhavam supu..+ kulinarstvo-gastronomija-kuhanje..mi vishe nisu samo ozbiljan hobi..eto..pukla recept za supu..kao podsjetnik na istu..+ shto je ovo vrijeme godine izvrsno za ispijanje supe ..u drushtvu naravno..
npr. sjest se sa ekipom..baciti brisqlu i tresete..pa supica u girr i eto..di chesh bolje..da da..nikako glazbu ne smijem zaboraviti..za pot-puni istrijanski ugodjaj..mozhe se gustafe ili neki istra mix pustiti..i eto..meni bi tak neshto izvrsno pasalo..
hm..dodushe..ja bi vecher zapoche..npr. jednom pashtom sa tartufima..+ rizhoto sa plodovima mora+pojachano shkampima dodatno...pa supa i chitava pricha sa kartanjem..nakon klope..
( chim malo sredim oko posla...moooram skupit ekipicu na tako jednoj vecheri...malo mi fali to..)
npr. sjest se sa ekipom..baciti brisqlu i tresete..pa supica u girr i eto..di chesh bolje..da da..nikako glazbu ne smijem zaboraviti..za pot-puni istrijanski ugodjaj..mozhe se gustafe ili neki istra mix pustiti..i eto..meni bi tak neshto izvrsno pasalo..
hm..dodushe..ja bi vecher zapoche..npr. jednom pashtom sa tartufima..+ rizhoto sa plodovima mora+pojachano shkampima dodatno...pa supa i chitava pricha sa kartanjem..nakon klope..
( chim malo sredim oko posla...moooram skupit ekipicu na tako jednoj vecheri...malo mi fali to..)
-
mayflower!
uf, supa, to su temelji moje rane ovisnosti istrom. roštilj na šišarkama, šuma, more, ona posebna mrtva tišina, supa koja kruži i ja koja se pitam jel to jelo ili piće. sve dok se ne prestanem išta pitati 
ali sjetila sam se kaj još volim piti: malibu, baily's, maraschino. i ono od jaja. air cognac? stvarno nemam pojma kak se to piše. mislim da nikad nisam ni vidla neku oriđiđi bocu, samo domaće mješavine.
ali sjetila sam se kaj još volim piti: malibu, baily's, maraschino. i ono od jaja. air cognac? stvarno nemam pojma kak se to piše. mislim da nikad nisam ni vidla neku oriđiđi bocu, samo domaće mješavine.
-
bea.zarre
- Status: U braku
e držim te za riječ!bambola je napisao/la:ako nista drugo dofuram ti na cro.l party onako ko pijanci u maloj bočici...![]()
i ovim putem molim neku dobru dušu da mi za uskrs kupi pljosku koju ću ponosno pokazivati na crol partiju.
hvala!
p.s. al stvarno, gdje se ima tih pljoski za kupit?
pa uz to i srebrna tabakera i bijele koledžice, ajmeeeee
"The play was a great success, but the audience was a disaster." Oscar Wilde
-
mayflower!
-
bea.zarre
jesam i znam na koji lush misliš, tnx!mayflower! je napisao/la:ako si iz zagreba, pljoskica (a da ne umreš od cijene) ima u jednoj trafici blizu lusha
ajd baš ću današ ćirnut dal ih još ima i ako stvarno nisu neke astronomske cijene odmah kupujem! jei!!!
hm...neke žene se vesele zbog novih cipela...oh, well!
-
vision-zlavjestica
- Kontakt:
svejedno koja rakija..neki kazhu da je kvalitetna loza najbolja..neki shljivu preporuchaju ( sa mrrvom krushke ) i unutra se ubaci trava Ruda...dobra je za zheludac..+ kao aperitiv ali i dizhestiv..jabooka31 je napisao/la:....supa daaaa.....kako smo se toga najeli.....pa kako nas je zavrtalo....
Ej V. kakva je rakija ruda?
dodje lagano zelenkasta..od Rude-trave.
-
vision-zlavjestica
- Kontakt:
travarica...zbljuv...svojednobno previse i precesto...
may...ajer konjak, jer je od jaja (Eier)
istarska supa...probala radit doma, al mi nije bas svjecki ispala...al priznajem da dugo vec nisam original isprobavala, bit ce zato sto nakon toga nitko nije u stanju vozit
a vozac cvili da bi i on pio... 
pljoska...
hvala bf...
p.s. jednom je jedna moja frendica (slovenka) tak ubila u borovicki da joj je kad je povracala, pa onda legla spavat, jedna borovnica zisla na nos hahahaha

istarska supa...probala radit doma, al mi nije bas svjecki ispala...al priznajem da dugo vec nisam original isprobavala, bit ce zato sto nakon toga nitko nije u stanju vozit
pljoska...
p.s. jednom je jedna moja frendica (slovenka) tak ubila u borovicki da joj je kad je povracala, pa onda legla spavat, jedna borovnica zisla na nos hahahaha
drinkin' wine, killin' time, sittin' in the summer sun...
-
bea.zarre
buahahahahahhahaaa!!!!!Malena je napisao/la: tak ubila u borovicki da joj je kad je povracala, pa onda legla spavat, jedna borovnica zisla na nos
ajmeeeee, mislim da ću ostat pri pifkanu/pelinu/medici!
kaj je sigurno je sigurno
- Hidden_soul
- Devil in details
-
vision-zlavjestica
- Kontakt:
hahhahha..slichno se dogodilo mom frendu..tj. mladjahnom susjedu..mali se napio sangri(j)e...pa je njemu ma nos izletio komadich mandarine ili naranche...Malena je napisao/la:travarica...zbljuv...svojednobno previse i precesto...
istarska supa...probala radit doma, al mi nije bas svjecki ispala...al priznajem da dugo vec nisam original isprobavala, bit ce zato sto nakon toga nitko nije u stanju vozita vozac cvili da bi i on pio...
pljoska...hvala bf...
p.s. jednom je jedna moja frendica (slovenka) tak ubila u borovicki da joj je kad je povracala, pa onda legla spavat, jedna borovnica zisla na nos hahahaha![]()
-
bea.zarre
dobra duša mi je za uskrs kupila pljosku na sveopće zgražanje mojih drugarica koje su ionako zabrinute za mene, a sad kad se pljoska materijalizirala u mojih rukama (sjedila sam cijeli dan zatvorenih očiju na cvjetnom i mantrala"dođi, dođi, dođi") i ja rekla "ih, saću bit totalna frajerica" , a prija meni "ne, nego alkoholičarka".bea.zarre je napisao/la:i ovim putem molim neku dobru dušu da mi za uskrs kupi pljosku koju ću ponosno pokazivati na crol partiju.
hvala!
pa rekoh:"ok, that's another way to put it"
hvala dobrim bogovima uskrsa i pokojoj vili (ne paris hilton) na razumijevanju
-
Zita
-
weirdo
- cudnovata
a u cku materinumayflower! je napisao/la:ako si iz zagreba, pljoskica (a da ne umreš od cijene) ima u jednoj trafici blizu lusha. onak, ako ideš od trga prema lushu, to je između knjižare i nekog birca. pljoske su i izložene u izlogu (barem su bile). ima čak i jedna koja je zapravo privjesak za ključeve
sad mi kažeš...

I'm normal enough to know that I'm weird...
But too damn weird to do anything about it!
- Kroacija
- Spol/rod: ne želim definirati
- Ja sam: ne želim se identificirati
gin tonic
orahovac mlijeko
vino
kad sam bez para onda pivo, iako izbjegavam da mi se ne nakupi sala
za koktele bilo kakve sebe nudim u svako doba
votka mi je zabranjena zona jer imam neke nuspojave od nje
od bambusa sam se par puta prosrala i rekoh-nikad vise.
inace, za bilo sto u vezi alkohola--pitajte lolu
orahovac mlijeko
vino
kad sam bez para onda pivo, iako izbjegavam da mi se ne nakupi sala
za koktele bilo kakve sebe nudim u svako doba
votka mi je zabranjena zona jer imam neke nuspojave od nje
od bambusa sam se par puta prosrala i rekoh-nikad vise.
inace, za bilo sto u vezi alkohola--pitajte lolu
ex invalid_user
-
bea.zarre
lolaaaaaa!!!!! puče mi jedna flaša medice!!!
isuse, kako sam se rastužila, al tak mi i treba kad sam neoprezno lupala ruksakom po betonu :?
OT: medica je vrhunska! iako je punjena u varaždinu
a borovička ide na degustaciju u subotu na roštilju!
isuse, kako sam se rastužila, al tak mi i treba kad sam neoprezno lupala ruksakom po betonu :?
OT: medica je vrhunska! iako je punjena u varaždinu
a borovička ide na degustaciju u subotu na roštilju!