Recepti
Recepti
Lezbe evidentno nisu od kuhanja, obzirom na to da od 2007. nije bilo nijedne teme
gdje bi se domaćice raskalašile (ne znam jel ih bilo prije krize, nije mi se dalo ići tako daleko).
Nego, ja sam na dijeti. Što je još bitnije, moja žena je na dijeti. Dakle moje mogućnosti kuhanja su postale
jako rijetke i ograničene, tj. hranimo se samo u posebnim prilikama (rođendani, Valentinovo, godišnjice, mjesečnice ili pak utorci,
ako se potrefe osobito ranjivi karakteri i tegla nutelle u ormariću )
Sad se približava doba tih posebnih prilika (Aleluja!!! ) pa sam mazohistički tražila nove ideje za recepte i odlučila podijeliti
viđeno sa vama (jer zašto bih samo ja patila! ).
Dakle slijedi par zabavnih i dosta jednostavnih receptića na koje sam naletjela:
1. Jaje u srcu od hrenovke. Jaaako simple, a izgleda efektno, plus priprema traje 10ak minuta.
Da ne budem diskriminatorna prema single tetama neću reći da je to super za Valentinovo (ali jest)
http://www.coolinarika.com/recept/jaja- ... -hrenovke/ Link sve dosta jasno objašnjava. Jedino kaj bih ja dodala jest
da bi bilo najbolje to peći na papiru za pečenje. Za slučaj da štogod iscuri da se ne zajebavate jako s čišćenjem. Također hrenovke
trebaju biti srednje dužine. Kraće će puknuti, a one šta su baš jako dugačke će napraviti ok srce, ali će jaje biti dosta nisko unutra.
Preporučujem sir i kečap još na to sve. Uz to, ako se izlijeva (što je sasvim moguće), probajte prvo zapeći hrenovke u rerni, pa onda dodajte
jaja i vratite u rernu. Pleh i hranovka će biti vreli pa će se jaje odmah početi peći, dakle neće se stići izliti.
2. Party food (Party je ok riječ i za one trenutke kad si sama doma u pidžami, patiš od pmsa i sama jedeš majonez žlicom... Ja ne osuđujem,
ja razumijem)
http://www.coolinarika.com/recept/756322/ Recept za majonezu bez jaja. Ustvari majoneza bez jaja nije majoneza, ali ovo
ispadne skroz fin dressing za salate, umak za sendviče i tako nešto light. Ovo u receptu je meni samo baza za dalje. Ja to preferiram
začiniti koječime. Bosiljak, češnjak, vlasac, kajenski... Štogod vam padne napamet.
Također imam jedan super receptić za umak za čips/ tortilje na sličnoj bazi. Kupite posni sir (preporučujem onaj iz lidla jer je jeftin i fin).
Mora biti relativno kremast, zrnati je zajeban. Nasjeckajte (sameljite) češnjak, i to solidnu količinu.
Ono Buffy količina češnjeka. Pomiješajte sa sirom
i malo vrhnja (ili jogurta) dok ne dobijete kremastu strukturu. Začini kako god hoćeš. Za ljutu varijantu pukni čili papričicu unutra.
Mliječni proizvodi će relativno neutralizirati nehumane levele ljutine, a opet će biti ljuto i fino
http://www.coolinarika.com/recept/najbr ... zza-testo/ Pizza štapići.
Tijesto po ovom receptu još nisam probala složiti, ali djeluje ok.
Uostalom ak ste lijeni, kupite u pekari ono gotovo. Ugl nadjev za to je genijalan (meni jer
volim češnjak i sir), ali ako nisi fan ili patiš od niskog tlaka, premaži tijesto paradajizom. Uglavnom dobar i ekonomičan finger food
(ako radiš baš pizzu za hrpu ljudi to je gnjavaža, ovako im daš štapiće i svi su sretni).
Namaz od tune i sira. To se čak ne kvalificira pod paštetu od tune,
ali je ekstra jednostavno i ukusno. Dakle bilo kakav svježi sir (posni, krem, abc kajgod voliš) cca 200g i konzerva tune. I začini. To je to.
Promiješaj (blendaj ako si tehnološki napredna) i dodaj oduzimaj sol papar češnjak peršin i sve kaj voliš.
Preostaje ti samo zapeći tost.
3. Za hrabrije http://www.coolinarika.com/recept/pilet ... nenadenja/
Dakle radi se o piletini i umaku od borovnica. Piletinu naprosto grillaš, ništa novo.
Umak je malo čudnovat, ali je fora. Dosta je bitno da se doda baš ljubičasti luk, ne običan, jer je
blaži. Ja ove šparoge u receptu ignoriram, nekako mi ne idu uz sve to.
Zanimljiv je recept jer umak od borovnica nije napravljen klasično, kako ga obično rade kad
ga služe, recimo uz divljač. Klasični se obično pirja na luku i podlijeva crnim vinom. Ovo je neka novija varijanta.
Ako baš odlučite da vam te borovnice tako napravljene nikako ne idu s mesom, lako napravite palačinku
Sad odoh.
Nastavim kasnije.
Nadam se da na forumu ima još koja domaćica da se druži ovdje samnom.
gdje bi se domaćice raskalašile (ne znam jel ih bilo prije krize, nije mi se dalo ići tako daleko).
Nego, ja sam na dijeti. Što je još bitnije, moja žena je na dijeti. Dakle moje mogućnosti kuhanja su postale
jako rijetke i ograničene, tj. hranimo se samo u posebnim prilikama (rođendani, Valentinovo, godišnjice, mjesečnice ili pak utorci,
ako se potrefe osobito ranjivi karakteri i tegla nutelle u ormariću )
Sad se približava doba tih posebnih prilika (Aleluja!!! ) pa sam mazohistički tražila nove ideje za recepte i odlučila podijeliti
viđeno sa vama (jer zašto bih samo ja patila! ).
Dakle slijedi par zabavnih i dosta jednostavnih receptića na koje sam naletjela:
1. Jaje u srcu od hrenovke. Jaaako simple, a izgleda efektno, plus priprema traje 10ak minuta.
Da ne budem diskriminatorna prema single tetama neću reći da je to super za Valentinovo (ali jest)
http://www.coolinarika.com/recept/jaja- ... -hrenovke/ Link sve dosta jasno objašnjava. Jedino kaj bih ja dodala jest
da bi bilo najbolje to peći na papiru za pečenje. Za slučaj da štogod iscuri da se ne zajebavate jako s čišćenjem. Također hrenovke
trebaju biti srednje dužine. Kraće će puknuti, a one šta su baš jako dugačke će napraviti ok srce, ali će jaje biti dosta nisko unutra.
Preporučujem sir i kečap još na to sve. Uz to, ako se izlijeva (što je sasvim moguće), probajte prvo zapeći hrenovke u rerni, pa onda dodajte
jaja i vratite u rernu. Pleh i hranovka će biti vreli pa će se jaje odmah početi peći, dakle neće se stići izliti.
2. Party food (Party je ok riječ i za one trenutke kad si sama doma u pidžami, patiš od pmsa i sama jedeš majonez žlicom... Ja ne osuđujem,
ja razumijem)
http://www.coolinarika.com/recept/756322/ Recept za majonezu bez jaja. Ustvari majoneza bez jaja nije majoneza, ali ovo
ispadne skroz fin dressing za salate, umak za sendviče i tako nešto light. Ovo u receptu je meni samo baza za dalje. Ja to preferiram
začiniti koječime. Bosiljak, češnjak, vlasac, kajenski... Štogod vam padne napamet.
Također imam jedan super receptić za umak za čips/ tortilje na sličnoj bazi. Kupite posni sir (preporučujem onaj iz lidla jer je jeftin i fin).
Mora biti relativno kremast, zrnati je zajeban. Nasjeckajte (sameljite) češnjak, i to solidnu količinu.
Ono Buffy količina češnjeka. Pomiješajte sa sirom
i malo vrhnja (ili jogurta) dok ne dobijete kremastu strukturu. Začini kako god hoćeš. Za ljutu varijantu pukni čili papričicu unutra.
Mliječni proizvodi će relativno neutralizirati nehumane levele ljutine, a opet će biti ljuto i fino
http://www.coolinarika.com/recept/najbr ... zza-testo/ Pizza štapići.
Tijesto po ovom receptu još nisam probala složiti, ali djeluje ok.
Uostalom ak ste lijeni, kupite u pekari ono gotovo. Ugl nadjev za to je genijalan (meni jer
volim češnjak i sir), ali ako nisi fan ili patiš od niskog tlaka, premaži tijesto paradajizom. Uglavnom dobar i ekonomičan finger food
(ako radiš baš pizzu za hrpu ljudi to je gnjavaža, ovako im daš štapiće i svi su sretni).
Namaz od tune i sira. To se čak ne kvalificira pod paštetu od tune,
ali je ekstra jednostavno i ukusno. Dakle bilo kakav svježi sir (posni, krem, abc kajgod voliš) cca 200g i konzerva tune. I začini. To je to.
Promiješaj (blendaj ako si tehnološki napredna) i dodaj oduzimaj sol papar češnjak peršin i sve kaj voliš.
Preostaje ti samo zapeći tost.
3. Za hrabrije http://www.coolinarika.com/recept/pilet ... nenadenja/
Dakle radi se o piletini i umaku od borovnica. Piletinu naprosto grillaš, ništa novo.
Umak je malo čudnovat, ali je fora. Dosta je bitno da se doda baš ljubičasti luk, ne običan, jer je
blaži. Ja ove šparoge u receptu ignoriram, nekako mi ne idu uz sve to.
Zanimljiv je recept jer umak od borovnica nije napravljen klasično, kako ga obično rade kad
ga služe, recimo uz divljač. Klasični se obično pirja na luku i podlijeva crnim vinom. Ovo je neka novija varijanta.
Ako baš odlučite da vam te borovnice tako napravljene nikako ne idu s mesom, lako napravite palačinku
Sad odoh.
Nastavim kasnije.
Nadam se da na forumu ima još koja domaćica da se druži ovdje samnom.
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
- lucretia
- Postovi: 1214
- Pridružen/a: 06 tra 2009 13:28
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Status: U vezi
- Lokacija: in the moonlight
Re: Recepti
We serve an old moan in a dry season
A lighthouse keeper in the desert sun
Dreamers of sleepers and white treason
We dream of rain and the history of the gun
There's a lighthouse in the middle of Prussia
A white house in a red square
I'm living in films for the sake of Russia
A Kino Runner for the DDR
A lighthouse keeper in the desert sun
Dreamers of sleepers and white treason
We dream of rain and the history of the gun
There's a lighthouse in the middle of Prussia
A white house in a red square
I'm living in films for the sake of Russia
A Kino Runner for the DDR
Re: Recepti
Čips od kelja
http://www.coolinarika.com/recept/951459/
Ja sam svoj nedovoljno osušila pa je ispao tako -tako..al osim tog, priprema je dosta lagana i actually je ukusno
http://www.coolinarika.com/recept/951459/
Ja sam svoj nedovoljno osušila pa je ispao tako -tako..al osim tog, priprema je dosta lagana i actually je ukusno
“She's hot. I trust her.”
Hansel
Hansel
Re: Recepti
Yep.lucretia je napisao/la:
Stavka 1 je večeras na meniju
Ovo ostalo će se već naći. Rođendani su nam uskoro
Ovo mi se dopada. Možda ga treba zarešati, ili pak upaliti onu opciju sušenja na pećnici.Andain je napisao/la:Čips od kelja
http://www.coolinarika.com/recept/951459/
Ja sam svoj nedovoljno osušila pa je ispao tako -tako..al osim tog, priprema je dosta lagana i actually je ukusno
Ugl išlo bi s mojom light majonezom
Ili u neku fora salatu onako kao hrskavi kontrast.
http://receptiizmojebiljeznice.blogspot ... vazen.html
Ovo čudo je divno. Dakle svodi se na obično dizano tijesto i neku vrstu salame i sira koje već
imate u frižideru.
Ako ste pak spretni kao i ja sa dizanim tijestom (recimo da smo disfunkcionalni u smislu da nam se ne diže), ili
ste moderna lezba koja ne mijesi tijesta (što je po mom mišljenju osmi smrtni grijeh, al ok ) ima shortcut način.
Nije baš isto, al je fino i brzo i deblja.
Kupi ono smrznuto lisnato. Odmrzni ga. Razvaljaj i nareži na kvadrate. Nemoj ga puno gnjaviti i gnjecati jer će ostati jadno
jednolično, tvrdo i neće se izlistati, a listanje je poanta lisnatog. Mora biti fluffy!
Stavi u njega štogod ti padne na pamet. Dakle prolazi šunka, sir, nutella, pekmez (uz pekmez super idu orasi) itd.
Zarolaj u kiflice ili koji ti je već poželjan oblik. Možeš ga razvaljati, staviti nadjev po dužini, zarolati i onda rezati pa ispadne
ko kad kupiš u pekari.
Razbij jaje i koristi ga kao ljepilo i premaz po vrhu.
Frkni to u vrelu pećnicu (visoka temperatura, meni obično ispadne ok na 200) i čekaj dok ne počne izgledati lijepo.
I zadnji, ali i najbitniji korak. Dok se peče nazovi mene da dođem na degustaciju
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
- lucretia
- Postovi: 1214
- Pridružen/a: 06 tra 2009 13:28
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Status: U vezi
- Lokacija: in the moonlight
Re: Recepti
Napravi mi to
Update - jaja u srcolikim hrenovkama su predobra
Update - jaja u srcolikim hrenovkama su predobra
We serve an old moan in a dry season
A lighthouse keeper in the desert sun
Dreamers of sleepers and white treason
We dream of rain and the history of the gun
There's a lighthouse in the middle of Prussia
A white house in a red square
I'm living in films for the sake of Russia
A Kino Runner for the DDR
A lighthouse keeper in the desert sun
Dreamers of sleepers and white treason
We dream of rain and the history of the gun
There's a lighthouse in the middle of Prussia
A white house in a red square
I'm living in films for the sake of Russia
A Kino Runner for the DDR
Re: Recepti
Evo i slikovnog dokaza.
Malo su se izlila, al i dalje je fino.
Plus pekla sam na papiru za pečenje pa mi je bilo svejedno
Kad smislim način da se ne izlijevaju javim. Imam već par ideja.
U međuvremenu, ako poslužuješ nekom s visokim estetskim kriterijima naprosto odreži
dio koji strši.
Lisnato ili ovo buhtlasto?lucretia je napisao/la:Napravi mi to
Update - jaja u srcolikim hrenovkama su predobra
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
Re: Recepti
zenia je napisao/la:Evo i slikovnog dokaza.
Sad sam tek skontala da sam zajebala link
A jako je bitno da svi vide kako sam divno ispekla jaje
Sutra bacim neki receptić za burek. Jer burek čini svijet ljepšim mjestom
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
Re: Recepti
http://www.coolinarika.com/recept/deser ... -casicama/ Ovo što je u čašici mi ne djeluje fora,
al je zakon recept za čokoladne čašice. Jednostavno i jako brzo. Čokoladi treba 5-10min u zamrzivaču i bude gotova.
Btw preporučujem čaše za jogurt jer imaju glatku površinu pa ih je lakše odvojiti od čokolade.
A čak i ako se neka razlomi, nije grijeh. Čokolada je u pitanju, pojest ćeš je.
Btw kao dežurni debil moram napomenuti da krema kojom planiraš puniti čašice treba biti ohlađena. Meni je to
svojedobno pobjeglo iz glave pa sam rastopila savršeno dobru čašicu
http://www.coolinarika.com/recept/938249/ Sladoled torte su isto zgodne kad imaš veliki zamrzivač, želiš složiti tortu
a nije ti do pečenja. Jer svi dakako imamo takve trenutke u životu. Zar ne?
Imaš milion varijanti. Zbog praktičnosti je zgodno staviti nešto na dno. Keks, lisnato, oblatnu, biskvit itd. Zatim naprosto redaš
različite vrste sladoleda. Pa ubaciš tu i tamo čokoladnu glazuru, neko voće, orahe, lješnjake, što ti već padne na pamet.
I onda jedeš sladoled na fin način. Realno proces pravljenja ovog je dosta dugačak, nije da se nešto uštedi vrijeme u odnosu na
pravljenje standardne torte jer svako malo treba smrzavati.
Al ono fora je. Evo još par recepata za ideju. Jedan čak koristi čokoladu s rižom kao podlogu
http://www.coolinarika.com/recept/torta-od-sladoleda/
http://www.coolinarika.com/recept/slado ... eo-keksom/
al je zakon recept za čokoladne čašice. Jednostavno i jako brzo. Čokoladi treba 5-10min u zamrzivaču i bude gotova.
Btw preporučujem čaše za jogurt jer imaju glatku površinu pa ih je lakše odvojiti od čokolade.
A čak i ako se neka razlomi, nije grijeh. Čokolada je u pitanju, pojest ćeš je.
Btw kao dežurni debil moram napomenuti da krema kojom planiraš puniti čašice treba biti ohlađena. Meni je to
svojedobno pobjeglo iz glave pa sam rastopila savršeno dobru čašicu
http://www.coolinarika.com/recept/938249/ Sladoled torte su isto zgodne kad imaš veliki zamrzivač, želiš složiti tortu
a nije ti do pečenja. Jer svi dakako imamo takve trenutke u životu. Zar ne?
Imaš milion varijanti. Zbog praktičnosti je zgodno staviti nešto na dno. Keks, lisnato, oblatnu, biskvit itd. Zatim naprosto redaš
različite vrste sladoleda. Pa ubaciš tu i tamo čokoladnu glazuru, neko voće, orahe, lješnjake, što ti već padne na pamet.
I onda jedeš sladoled na fin način. Realno proces pravljenja ovog je dosta dugačak, nije da se nešto uštedi vrijeme u odnosu na
pravljenje standardne torte jer svako malo treba smrzavati.
Al ono fora je. Evo još par recepata za ideju. Jedan čak koristi čokoladu s rižom kao podlogu
http://www.coolinarika.com/recept/torta-od-sladoleda/
http://www.coolinarika.com/recept/slado ... eo-keksom/
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
Re: Recepti
9gag daje divne ideje
Ugl kad uspješno napravim dojavim kako je ispalo
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
Re: Recepti
Ok pauza od učenja. Dakle 9gag.
1.
Nisam zicer kako bi ovo čudo ispalo, al vrijedi pokušaja. Imam filing da bi se ta čokolada
jako razlila, ali probat ću izvesti u nekoj mini verziji sa recimo redom čokolade.
2.
Ovo je nešto što činiš kad nekog jaaako voliš. Al ono jako.
3.
A ovo učiniš kad voliš mene
4. Plus recept za hačapure. Nisam još probala napraviti, ali želim, dakle hoću. http://zorinirecepti.blogspot.com/2012/05/hacapuri.html
Radi se o gruzijskom receptu, recimo da je u pitanju kruh punjen sirom. Uglavnom nije ekstra kompleksno, a zanimljivo je.
1.
Nisam zicer kako bi ovo čudo ispalo, al vrijedi pokušaja. Imam filing da bi se ta čokolada
jako razlila, ali probat ću izvesti u nekoj mini verziji sa recimo redom čokolade.
2.
Ovo je nešto što činiš kad nekog jaaako voliš. Al ono jako.
3.
A ovo učiniš kad voliš mene
4. Plus recept za hačapure. Nisam još probala napraviti, ali želim, dakle hoću. http://zorinirecepti.blogspot.com/2012/05/hacapuri.html
Radi se o gruzijskom receptu, recimo da je u pitanju kruh punjen sirom. Uglavnom nije ekstra kompleksno, a zanimljivo je.
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
Re: Recepti
Problem s cokoladom je taj sto podnosi temp od 50 stupnjeva (ako se ne varam) bez da promijeni teksturu i okus..
Ovo je prhko tijesto pa ce 20 min pecenja upropastit coksu..
Ovo je prhko tijesto pa ce 20 min pecenja upropastit coksu..
Re: Recepti
To je i meni palo na pamet. Ne znam sad za ovu brojku od 50 stupnjeva, znam da se ona topi na 40-45 takoLittle N je napisao/la:Problem s cokoladom je taj sto podnosi temp od 50 stupnjeva (ako se ne varam) bez da promijeni teksturu i okus..
Ovo je prhko tijesto pa ce 20 min pecenja upropastit coksu..
da je vjerojatno otpornost nešto viša. Ali pretpostavljam da bi je predugo izlaganje pretvorilo u gorku grudu. Posebno
ovu mliječnu čokoladu koju je lik koristio. To se pod visokom temperaturom doslovno rastavi u sastavne dijelove.
E sad ono što je meni palo na pamet jest, kao prvo koristiti bolju čokoladu (za kuhanje), lisnato tijesto i napraviti
to u znatno manjoj mjeri. Npr toliko da stane red čokolade. To bi skratilo vrijeme pečenja na 10ak minuta.
Naravno, uvijek mogu, umjesto da komplikujem, koristiti čokoladni namaz Ali onda ne bi bilo zabavno. Plus ja
nikad nemam nutellu u kući jer sam prase pa je izbjegavam kupovati.
Uglavnom kad probam javim kako je eksperiment završio
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
Re: Recepti
Nije baš recept, al prvi put da sam baš vidjela kak Talijani rade tijesto za pizzu; dakle..kad se izmijesi tijesto (debljina po izboru) isto se stavi peći nekih 10ak minuta pa se onda tek doda crveni (ili bijeli) umak i onda se to stavi peći..i onda nakon nešto manje od 10minuta stavljate ostale sastojke i ponovo u pećnicu. I stvarno je jako fino
“She's hot. I trust her.”
Hansel
Hansel
Re: Recepti
Pa vjerojatno ima nekog efekta. Možda da se ne namoči tijesto ili tako nešto.
Ako itko zna, onda znaju Talijani.
Ja bih recept za nešto ekstra čokoladno, a da ne zahtijeva jake slastičarske vještine. Nisam spretna
kad je slatko u pitanju baš jako. Ono znam bazične stvari raditi, al imam neki love-hate odnos s praškom
za pecivo zbog kojeg mi svi biskviti djeluju otužno tanašno.
Ima li itko išta?
Ako itko zna, onda znaju Talijani.
Ja bih recept za nešto ekstra čokoladno, a da ne zahtijeva jake slastičarske vještine. Nisam spretna
kad je slatko u pitanju baš jako. Ono znam bazične stvari raditi, al imam neki love-hate odnos s praškom
za pecivo zbog kojeg mi svi biskviti djeluju otužno tanašno.
Ima li itko išta?
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
Re: Recepti
Evo meni je ovaj recimo jedan od najdražih recepata za ubit se u čokoladi, a stvarno se dosta brzo napravi: http://www.coolinarika.com/recept/cudo-od-cokolade/
Ja ovaj recept stavim u malo manju tepsiju da ispadne viši. I još hladno tučeno vrhnje uz to
Ja ovaj recept stavim u malo manju tepsiju da ispadne viši. I još hladno tučeno vrhnje uz to
Re: Recepti
Mozes i ubrzat postupak sa gran cereale keksima na dnu..samo pazi da ih dobro utisnes s maslacem da ti se ne dignu kad zalijes kremom..sto tanje zalijes kremu prije ce se stisnut i bit brze za upotrebu
Ja isto volim taj kolac..obavezno bez onih fejk biljnih zamjena za vrhnje. Mlijecna masnoca
Ja isto volim taj kolac..obavezno bez onih fejk biljnih zamjena za vrhnje. Mlijecna masnoca
Re: Recepti
Eeee bravo super ideja. Taj čak znam napraviti. Plus obožavam tu kremu pa mi ne smeta kad mi je biskvitMila. je napisao/la:Evo meni je ovaj recimo jedan od najdražih recepata za ubit se u čokoladi, a stvarno se dosta brzo napravi: http://www.coolinarika.com/recept/cudo-od-cokolade/
Ja ovaj recept stavim u malo manju tepsiju da ispadne viši. I još hladno tučeno vrhnje uz to
tanak
Ma budimo iskreni, kome se da zajebavati s podlogom. Napravit ću kremu i poslužiti s dvije žlice
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
Re: Recepti
Napravila sam neki dan pola gorespomenutog kolača. Iliti kremu. Ispala je fina.
Samo se nije baš jako stisla, al dobro. Bila je čokoladna i fina
A sad imam jedno priznanje. Krajnje je intimno.
Ja redovno gledam kanal koji se zove 24Kitchen. I jako volim Rudolpha Van Veena.
I ima lik emisiju koja se zove Rudolphs Bakery. Ima i još par emisija, al ta mi je najdraža.
Frajer je Nizozemac i onako pravo sjevernjački uredan, čist i jaaako jako vješt.
Mene mentalno relaksira gledanje emisija s kuhanjem, ali se može mnogo toga naučiti i dobiti
jako dobre ideje. Posebno gledajući njega, jer stvarno konkretno objašnjava i veoma je precizan.
Ugl ima ga po youtubeu s našim titlovima pa, ako koja fakat ima viška vremena, ili pak treba
umiriti živce, pogledajte. Stvarno je relaksirajuće.
Evo par linkova, onako randomly:
https://www.youtube.com/watch?v=WtWnBd-dP0g
https://www.youtube.com/watch?v=uM5b5pAWOPU
https://www.youtube.com/watch?v=OeQVU1JOM5Y
https://www.youtube.com/watch?v=6-gnbHA3pqA
Samo se nije baš jako stisla, al dobro. Bila je čokoladna i fina
A sad imam jedno priznanje. Krajnje je intimno.
Ja redovno gledam kanal koji se zove 24Kitchen. I jako volim Rudolpha Van Veena.
I ima lik emisiju koja se zove Rudolphs Bakery. Ima i još par emisija, al ta mi je najdraža.
Frajer je Nizozemac i onako pravo sjevernjački uredan, čist i jaaako jako vješt.
Mene mentalno relaksira gledanje emisija s kuhanjem, ali se može mnogo toga naučiti i dobiti
jako dobre ideje. Posebno gledajući njega, jer stvarno konkretno objašnjava i veoma je precizan.
Ugl ima ga po youtubeu s našim titlovima pa, ako koja fakat ima viška vremena, ili pak treba
umiriti živce, pogledajte. Stvarno je relaksirajuće.
Evo par linkova, onako randomly:
https://www.youtube.com/watch?v=WtWnBd-dP0g
https://www.youtube.com/watch?v=uM5b5pAWOPU
https://www.youtube.com/watch?v=OeQVU1JOM5Y
https://www.youtube.com/watch?v=6-gnbHA3pqA
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
Re: Recepti
Ajde baš mi je drago za kremu, bez obzira na agregatno stanje
Samo htjedoh reći da ne mogu spavati i da sam naišla na Rudolpha. Dakle, na prvi pogled me malo prepao jer me podsjetio na onog bijelog psihopata iz Kućanica, ali ima nešto jako relaksirajuće u ovome...možda način na koji struže mahunu od vanilije Da ne spominjem norveški i "šokolaaad".
I ja volim kulinarske emisije, ali neke me brzo iživciraju jer se ljudi nabrijavaju. Ne znam jel itko ikad primijetio "Hrana i Vino" emisiju na Jabuci Tko je, zna o čemu pričam - spiker ima glas kao da dodjeljuje Nobelovu nagradu i redovno u pozadini svira makedonska glazba dok ovaj priprema predjelo od junećeg jezika punjenog tripicama i za desert tortu od 26 jaja.
Anyway, hvala na ovome, nakon 5 minuta mi je prestao biti friki i baš je onako skandinavsko koncizan. Odo vidit još kremasti kolač s Oreom!
Samo htjedoh reći da ne mogu spavati i da sam naišla na Rudolpha. Dakle, na prvi pogled me malo prepao jer me podsjetio na onog bijelog psihopata iz Kućanica, ali ima nešto jako relaksirajuće u ovome...možda način na koji struže mahunu od vanilije Da ne spominjem norveški i "šokolaaad".
I ja volim kulinarske emisije, ali neke me brzo iživciraju jer se ljudi nabrijavaju. Ne znam jel itko ikad primijetio "Hrana i Vino" emisiju na Jabuci Tko je, zna o čemu pričam - spiker ima glas kao da dodjeljuje Nobelovu nagradu i redovno u pozadini svira makedonska glazba dok ovaj priprema predjelo od junećeg jezika punjenog tripicama i za desert tortu od 26 jaja.
Anyway, hvala na ovome, nakon 5 minuta mi je prestao biti friki i baš je onako skandinavsko koncizan. Odo vidit još kremasti kolač s Oreom!
Re: Recepti
Ajme da Hrana i vino. To je isto genijalna emisija. Totalni relax i onaj glas spikera.
Plus rade hranu koja je fakat primjenjiva u većini slučajeva, osim kad krenu pizditi po
iznutricama i tortama sa sumanutim količinama sastojaka. Al volim tu neku rutinicu, kako svaki
put imaju predjelo, glavno jelo i desert i predlože završetak obroka sa šalicom crne kave.
Rudolph i mahuna vanilije Mislim da sastruže bar jednu u svakoj emisiji i svaki put je jednako
oduševljen njom i svaki put je strpa u onu teglicu sa šećerom
Plus, ako pogledaš više epizoda primijetit ćeš konstantu sa prhkim tijestom i temperiranjem
čokolade. Ako nakon toga ne savladaš prhko tijeto i čokoladu, zaista nema nade za tebe
I muzikica i on tako uredan i smiren.
Ja inače ne volim one divlje kuhare tipa Jamiea Olivera koji stalno nešto trče po kuhinji,
sve im gori, bacaju začine u šakama, sve režu na svinjske komade i nikad ništa ne peru kako treba.
Kuhanje je precizna i smirena vještina. Ako nemaš vremena i volje za to, radije odi
jedi van ili složi sendvič. Hiperaktivnost mi tu nije dobrodošla vještina.
Plus rade hranu koja je fakat primjenjiva u većini slučajeva, osim kad krenu pizditi po
iznutricama i tortama sa sumanutim količinama sastojaka. Al volim tu neku rutinicu, kako svaki
put imaju predjelo, glavno jelo i desert i predlože završetak obroka sa šalicom crne kave.
Rudolph i mahuna vanilije Mislim da sastruže bar jednu u svakoj emisiji i svaki put je jednako
oduševljen njom i svaki put je strpa u onu teglicu sa šećerom
Plus, ako pogledaš više epizoda primijetit ćeš konstantu sa prhkim tijestom i temperiranjem
čokolade. Ako nakon toga ne savladaš prhko tijeto i čokoladu, zaista nema nade za tebe
I muzikica i on tako uredan i smiren.
Ja inače ne volim one divlje kuhare tipa Jamiea Olivera koji stalno nešto trče po kuhinji,
sve im gori, bacaju začine u šakama, sve režu na svinjske komade i nikad ništa ne peru kako treba.
Kuhanje je precizna i smirena vještina. Ako nemaš vremena i volje za to, radije odi
jedi van ili složi sendvič. Hiperaktivnost mi tu nije dobrodošla vještina.
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
Re: Recepti
Upravo to. Iznerviram se nakon pet minuta i uopće više ne obraćam pažnju na to što radi. A što je najbolje, upravo takvi najčešće izabiru "jednostavan i brz" recept od sastojaka ala flambirane kitove peraje s umakom od 24 dana starog kopra sa šri lanke. Seriously.zenia je napisao/la:Ja inače ne volim one divlje kuhare tipa Jamiea Olivera koji stalno nešto trče po kuhinji,
sve im gori, bacaju začine u šakama, sve režu na svinjske komade i nikad ništa ne peru kako treba.
Nego, šta se finoga sprema za rođendan? Sretan ti!
Re: Recepti
Super mi je kako ima neku emisiju u stilu obrok za 30minuta. I onda napravi pet slijedova jela,
ali ne uračuna u tih trideset minuta da se meso mariniralo tri dana, da je ogulio svo povrće prije emisije,
pol sata ranije je stavio vodu da se kuha, pećnica je zagrijana prije emisije, a o pranju suđa nakon svog tog kaosa
da ne pričamo. I on je kao miješao po loncu 20minuta i tvrdi da je to kratko. Ma sve super care, al uvijek je najmanji
dio posla ono kad ostaviš nešto u loncu da se kuha.
Danas ništa jer imam ispite na faksu.
Al budem nešto skemijala kad sve to prođe.
Kad učinim nešto dojavim sa slikovnim dokazima
ali ne uračuna u tih trideset minuta da se meso mariniralo tri dana, da je ogulio svo povrće prije emisije,
pol sata ranije je stavio vodu da se kuha, pećnica je zagrijana prije emisije, a o pranju suđa nakon svog tog kaosa
da ne pričamo. I on je kao miješao po loncu 20minuta i tvrdi da je to kratko. Ma sve super care, al uvijek je najmanji
dio posla ono kad ostaviš nešto u loncu da se kuha.
HvalaMila. je napisao/la:Nego, šta se finoga sprema za rođendan? Sretan ti!
Danas ništa jer imam ispite na faksu.
Al budem nešto skemijala kad sve to prođe.
Kad učinim nešto dojavim sa slikovnim dokazima
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
Re: Recepti
Kaze ona i upali ozanu da napravi sendvuzenia je napisao/la: Kuhanje je precizna i smirena vještina. Ako nemaš vremena i volje za to, radije odi
jedi van ili složi sendvič. Hiperaktivnost mi tu nije dobrodošla vještina.
Re: Recepti
Za Little N i pitanje što da radi s pročišćenim maslacem
http://www.coolinarika.com/recept/chick ... ski-nacin/
ili
Krumpir i grasak u umaku od rajcica
Potrebno:
Krumpir, 3/4kg, oguljen, isjeckan na kockice
grasak, 2 case (od 2 dl)
rajcice, 2kg, jako zrele (obicno koristim pelate)
badem, 1 casa
kumin 1 1/2 mala zlicica
gorusica 1 mala zlicica
garam masala 3/4 male zlicice
korijander 1/2 male zlicice
cimet mljeveni 1/3 male zlicice
klincic mljeveni 1/3 male zlicice
muskatni orascic 1/3 male zlicice
secer, 1 velika zlica
sol 2 1/2 male zlicice
ghi 1 1/2 velika zlica
Posebno skuhati krumpir, a posebno grasak. Bademe blansirati (ubaciti
u kipucu vodu, pricekati 10-tak sekundi, ocijediti i oguliti). U
posudi srednje velicine zagrijati ghi, isprziti kumin i gorusicu
(paziti da ne zagori). Kad gorusica prestane pucketati, dodati ostale
zacine, secer, sol, i rajcice, dok se ne pretvore u umak. Zatim dodati
kuhani grasak, krumpir, bademe, sve kratko prokuhati i posluziti.
Radila, čudno zvuči, al fino ispadne
http://www.coolinarika.com/recept/chick ... ski-nacin/
ili
Krumpir i grasak u umaku od rajcica
Potrebno:
Krumpir, 3/4kg, oguljen, isjeckan na kockice
grasak, 2 case (od 2 dl)
rajcice, 2kg, jako zrele (obicno koristim pelate)
badem, 1 casa
kumin 1 1/2 mala zlicica
gorusica 1 mala zlicica
garam masala 3/4 male zlicice
korijander 1/2 male zlicice
cimet mljeveni 1/3 male zlicice
klincic mljeveni 1/3 male zlicice
muskatni orascic 1/3 male zlicice
secer, 1 velika zlica
sol 2 1/2 male zlicice
ghi 1 1/2 velika zlica
Posebno skuhati krumpir, a posebno grasak. Bademe blansirati (ubaciti
u kipucu vodu, pricekati 10-tak sekundi, ocijediti i oguliti). U
posudi srednje velicine zagrijati ghi, isprziti kumin i gorusicu
(paziti da ne zagori). Kad gorusica prestane pucketati, dodati ostale
zacine, secer, sol, i rajcice, dok se ne pretvore u umak. Zatim dodati
kuhani grasak, krumpir, bademe, sve kratko prokuhati i posluziti.
Radila, čudno zvuči, al fino ispadne
“She's hot. I trust her.”
Hansel
Hansel
Re: Recepti
Danas prvi put radila pincu, i fakat je jednostavnije nego što sam mislila. Obožavam ju uz kakao ujutro i ne znam zašto čekamo Uskrs da se to pojavi
Sastojci: 1 kg namjenskog brašna
40 g svježeg kvasca
200 g maslaca
200 g šećera
10 g vanilin šećera
6 žumanjaka
500 ml mlijeka
korica limuna
korica naranče
1 čašica ruma
1 čašica rakije
10 kockica šećera
Priprema: Umiješati toplo mlijeko, žlicu šećera i brašna s kvascem i ostaviti da se diže nekih desetak minuta. Kad se digne, to izmiješati s preostalim brašnom, žutanjcima, toplim mlijekom i otopljenim maslacem. Napraviti tijesto (čvršće nego za dizano) sve dok ne bude glatko i onda prebaciti to u pobrašnjenu posudu. Ja sam ostavila da se diže cijelo popodne, a najbolje je preko noći pa da budemo ziher da će bit dobro. Onda sam podijelila tijesto na tri i napravila kugle, nakon čega se to opet mora dizat. Nakon par sati, premažemo pince žumanjkom i mlijekom i prerežemo ih da budu onak puknute. Posipamo mrvljenim šećerom i peče se na 180°C oko pol sata!
Sastojci: 1 kg namjenskog brašna
40 g svježeg kvasca
200 g maslaca
200 g šećera
10 g vanilin šećera
6 žumanjaka
500 ml mlijeka
korica limuna
korica naranče
1 čašica ruma
1 čašica rakije
10 kockica šećera
Priprema: Umiješati toplo mlijeko, žlicu šećera i brašna s kvascem i ostaviti da se diže nekih desetak minuta. Kad se digne, to izmiješati s preostalim brašnom, žutanjcima, toplim mlijekom i otopljenim maslacem. Napraviti tijesto (čvršće nego za dizano) sve dok ne bude glatko i onda prebaciti to u pobrašnjenu posudu. Ja sam ostavila da se diže cijelo popodne, a najbolje je preko noći pa da budemo ziher da će bit dobro. Onda sam podijelila tijesto na tri i napravila kugle, nakon čega se to opet mora dizat. Nakon par sati, premažemo pince žumanjkom i mlijekom i prerežemo ih da budu onak puknute. Posipamo mrvljenim šećerom i peče se na 180°C oko pol sata!
- DoubleTrouble
- Postovi: 1003
- Pridružen/a: 01 kol 2012 10:58
- Spol/rod: žensko
- Status: U vezi
Re: Recepti
Evo nešto šta nije slano a nije ni čokolada:
Ovo je meni jedan od dražih recepata iako sam ga radila svega par puta jer kad se sjetim da bi mogla radit lemon tart nemam u blizini domaće limune a bitno je da su pravi domaći, nešpricani i s onom grubom korom koju možete naribati normalno, dakle ovakvi limuni:
Evo link za recept, ja naravno imam i kuharicu od Mary Berry jer imam prijateljicu koja me jako voli i koja mi ju je kupila za Božić kad je bila u Engleskoj Preporučljivo je da imate digitalnu kuhinjsku vagu zbog preciznog mjerenja jer odstupanja od točnih mjera čine razliku. Ovo je apsolutno najbolji recept za lemon tart, najmanje je kremast, najmanje vrhnja sadržava a ima izuzeto intenzivan (ne prejak) citrusni okus i recept za tjesto je za 5+
Ovo je meni jedan od dražih recepata iako sam ga radila svega par puta jer kad se sjetim da bi mogla radit lemon tart nemam u blizini domaće limune a bitno je da su pravi domaći, nešpricani i s onom grubom korom koju možete naribati normalno, dakle ovakvi limuni:
Evo link za recept, ja naravno imam i kuharicu od Mary Berry jer imam prijateljicu koja me jako voli i koja mi ju je kupila za Božić kad je bila u Engleskoj Preporučljivo je da imate digitalnu kuhinjsku vagu zbog preciznog mjerenja jer odstupanja od točnih mjera čine razliku. Ovo je apsolutno najbolji recept za lemon tart, najmanje je kremast, najmanje vrhnja sadržava a ima izuzeto intenzivan (ne prejak) citrusni okus i recept za tjesto je za 5+
"Better to be hurt by the truth than comforted with a lie."
- DoubleTrouble
- Postovi: 1003
- Pridružen/a: 01 kol 2012 10:58
- Spol/rod: žensko
- Status: U vezi
Re: Recepti
http://www.elephantjournal.com/2013/10/ ... -galloway/
Provjereno dobra! Moguce varijacije na temu.
Provjereno dobra! Moguce varijacije na temu.
"Better to be hurt by the truth than comforted with a lie."