pohani sladoled
-
- new york city girl
- Postovi: 912
- Pridružen/a: 03 stu 2005 07:28
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Lokacija: New York City(wishful thinking :( )
pohani sladoled
ako ste zainteresirane za malo azijskog deserta, jednostavno, malo dugotrajno, al isplati se cekat.
kineski pohani sladoled, nije kako ga rade u kineskim restoranima, ali jako jako fino i super za vecerice a i vecernja druzenja.
znaci treba vam
sladoled (po izboru, a i najbolje je otic u slasticarnu i kupit sladoled jer obican kupovni je prevodenast)
corn flakes (obican, bez ikakvih secera i gluposti kaj bacaju unutra)
1 jaje
krusne mrvice
brasno
kokosovo brasno
ulje (3-4 dcl, ovisno o dubini posude za pohanje)
Korak 1.
napravite kuglice od sladoleda, velicina po zelji. poslozite ih na pladanj, na kojeg stavite alu foliju. i takve stavit u duboko zamrzavanje par sati (2-3h).
Korak 2.
razmutit jaje u zdjelici. ako imate muzar, smrvit corn flakes. ako nemate muzar, snadjite se. u drugu zdjelicu stavit smrvljeni corn flakes, krusne mrvice i kokosovo brasno (kolicina od oka). izvadit prethodno zamrznute kuglice sladoleda, uvaljat ih prvo u razmuceno jaje, pa u smjesu od krusnih mrvica, corn flakesa i kokosovog brasna. i tako jednu po jednu. dobro ih oblozit sa svih strana. kad ste gotove, nazad u zamrzivac na jos par sati (3-4h).
Korak 3.
u razmuceno jaje iz koraka 2. stavit brasno i mlijeko (radite pohing), izvadit sladoled iz zamrzivaca. kuglicu po kuglicu u pohing od brasna jaja i mlijeka, dobro oblozit pa u smjesu od corn flakesa, krusnih mrvica i kokosovog brasna, takodjer dobro oblozit. kad ste sa svim kuglicama gotove, opet u zamrzivac i najbolje ih je ostavit prek noci. tak zaledjene i spremljene mogu u zamrzivacu stajat i par dana.
Korak 4.
zagrijat ulje. ulje mora bit jako vruce. i jednu po jednu kuglicu pohat. ne duze od par sekundi sa svake strane, jer ce se u protivnom sladoled otopit. pohing mora dobit svijelo smedjkastu boju.
i voila! gotovi ste! super fino, jednostavno i ne bas brzo.
kineski pohani sladoled, nije kako ga rade u kineskim restoranima, ali jako jako fino i super za vecerice a i vecernja druzenja.
znaci treba vam
sladoled (po izboru, a i najbolje je otic u slasticarnu i kupit sladoled jer obican kupovni je prevodenast)
corn flakes (obican, bez ikakvih secera i gluposti kaj bacaju unutra)
1 jaje
krusne mrvice
brasno
kokosovo brasno
ulje (3-4 dcl, ovisno o dubini posude za pohanje)
Korak 1.
napravite kuglice od sladoleda, velicina po zelji. poslozite ih na pladanj, na kojeg stavite alu foliju. i takve stavit u duboko zamrzavanje par sati (2-3h).
Korak 2.
razmutit jaje u zdjelici. ako imate muzar, smrvit corn flakes. ako nemate muzar, snadjite se. u drugu zdjelicu stavit smrvljeni corn flakes, krusne mrvice i kokosovo brasno (kolicina od oka). izvadit prethodno zamrznute kuglice sladoleda, uvaljat ih prvo u razmuceno jaje, pa u smjesu od krusnih mrvica, corn flakesa i kokosovog brasna. i tako jednu po jednu. dobro ih oblozit sa svih strana. kad ste gotove, nazad u zamrzivac na jos par sati (3-4h).
Korak 3.
u razmuceno jaje iz koraka 2. stavit brasno i mlijeko (radite pohing), izvadit sladoled iz zamrzivaca. kuglicu po kuglicu u pohing od brasna jaja i mlijeka, dobro oblozit pa u smjesu od corn flakesa, krusnih mrvica i kokosovog brasna, takodjer dobro oblozit. kad ste sa svim kuglicama gotove, opet u zamrzivac i najbolje ih je ostavit prek noci. tak zaledjene i spremljene mogu u zamrzivacu stajat i par dana.
Korak 4.
zagrijat ulje. ulje mora bit jako vruce. i jednu po jednu kuglicu pohat. ne duze od par sekundi sa svake strane, jer ce se u protivnom sladoled otopit. pohing mora dobit svijelo smedjkastu boju.
i voila! gotovi ste! super fino, jednostavno i ne bas brzo.
I am not a myth.
- miracle_of_love
- Postovi: 210
- Pridružen/a: 14 sij 2007 00:23
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Lokacija: dreamworld
- Rock Faerie
- Postovi: 2015
- Pridružen/a: 21 pro 2006 15:22
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: ne želim se identificirati
-
- Postovi: 911
- Pridružen/a: 24 pro 2006 11:28
Postoji nešto slično. Omlet iznenađenja ili pečena Aljaska.
Neki prave razliku, ali u biti se svodi na isto.
To bi bila kao neka protuteža tome što čitam.
http://www.epicurious.com/recipes/food/ ... ska-106393
Također je bit u tome što, unatoč visokoj temperaturi na kojoj se peče, sladoled se ne rastopi već bude čvrst kao da ste ga ovaj tren izvukli iz hladnjaka.
Neki prave razliku, ali u biti se svodi na isto.
To bi bila kao neka protuteža tome što čitam.
http://www.epicurious.com/recipes/food/ ... ska-106393
Također je bit u tome što, unatoč visokoj temperaturi na kojoj se peče, sladoled se ne rastopi već bude čvrst kao da ste ga ovaj tren izvukli iz hladnjaka.
- komad kruha
- Postovi: 1372
- Pridružen/a: 08 stu 2009 20:54
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Status: Solo
- hedonistica
- Postovi: 159
- Pridružen/a: 20 svi 2006 13:56