mrav je napisao/la:svakako mi je suludo davat puno para na tehniku ali za ono sta mi triba dugorocno cini se da ne moze jeftinije. meni nisu bitni terabajti memorije i po meni je dovoljno 200gb jer su mi samo slike i dokumenti unutra, ne skupljam filmove.
Teško da ćeš naći laptop od cca 4000 kn s tako malim diskom. To je sada toliko jeftino da se ni ne isplati gledati išta ispod 1 TB. Osim, kao što sam već navela, ako se radi o SSD.
I ne treba mi to na touch i ne trebaju mi instalirani sustav. Al zato mi treba sve sta si nabrojala pa je to vec dodatna oprema.
A propos OS-a, većina ti sada dolazi s Win 10, ali bacit ću oko i staviti par prijedloga s Linuxom ili bez ičeg.
Sviđa mi se ova Toshiba Satellite P50-C serija. Pari se da je to to po spec, ali to je tanasno nesto. Pa dajmo coviku kisika. Moj je recimo bio prosle godine prvi put na generalki i serviser je reko da u njemu nema prasine i da nije ima sta cistit al da je paste falilo. Eto. Ja ocu opet zato toshibicu. Ali vidi ovo ko papir! To ce se rastopit i progorit na prvi dan isteka garancije i bit ce matter what!
Ta dosadna tipkovnica ko u hp-ovih dosadnih poslovnih je kompromis ako zelim taj laptop ali stvarno im takva nije trebala. Ionako je nikakav cili tanak.
Više manje svi su ti sada tanji. Baterije su manje (veći kapacitet tho), komponente su manje, naravno da je i case manji. Ako govorimo o ultrabooks, onda je tu još 1 kg manje + baterija koja traje po 12+ h. Sumnjam da ti to treba, barem po ovome što si navela.
Budem kasnije linkala svojih par prijedloga do 4000 kn.