Grije nas nisko post ljetno sunce, službeni početak jeseni otvara nam vrata, smeđe žuto lišće igra se pod našim nogama, ljetna shema odlazi i maše nam u suton... Idealan trenutak za novi početak. Nije školska godina ali nudimo nešto drugo. Pozivamo vas u Kontru na jesenske razgovore, druženja, grupisanja ili kako god to nazvale. Teme su raznolike i šarene kao duga. Sudionice ste vi, bez obzira da li želite pričati, šutjeti, predlagati teme, postavljati pitanja – u svakom slučaju dio ste ekipe. Možemo pričati o svim vremenima (od prošlost do budućnost), lakim i teškim temama, problemima, veseljima, okrutnoj stvarnosti, homfobiji, strahovima, vlastitim borbama i pobjedama. Možemo piti čaj, jesti keksiće i žaliti se na današnji grozan dan na poslu ili se veseliti sutrašnjem date-u. Možemo samo slušati jedna drugu ili se smijati. Možemo se upoznavati i širiti krug prijateljica. Možemo pričati o bendovima, muzici i knjigama. Možemo otvoriti ladice koje dugo nismo. Možemo zajedno izaći van u izlazak. Možemo svašta. O tome više nećemo u ovom pozivu. Ostaje da nam se javite.
Pružamo siguran prostor za izražavanje, razgovor, šutnju i sve ostale kreativne radnje.
Grupa će se održavati u kontinuitetu jednom na tjedan. Vrijeme i dan odredit ćemo naknadno.
Pozivamo žene da nam se jave i postanu sudionice grupe. Nakon što oformimo grupu, ista će biti zatvorena za nove članice. Kako bi se održalo povjerenje i kvalitetan rad, važno je da u grupi sudjeluju iste osobe. Grupa će imati moderatoricu koja će po potrebi usmjeravati komunikaciju.
Grupa je otvorena za žene. Molimo da se prijavite do 15.10.2011.
Info i prijava: 098 420 942 i savjetovaliste@kontra.hr.
POZIVNICA::Jesenska grupa u Kontri
- LB Savjetovaliste
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Kontakt:
- pineapple14
Re: POZIVNICA::Jesenska grupa u Kontri
Zašto se trebamo prijavljivati, i to do određenog datuma? Zar ne možemo jednostavno doći?
Nije mi jasno što se misli točno pod "rad"... je li to grupa za opušteno druženje ili u neku terapeutsku svrhu?
Nije mi jasno što se misli točno pod "rad"... je li to grupa za opušteno druženje ili u neku terapeutsku svrhu?
- LB Savjetovaliste
- Kontakt:
Ideja je da se okupi određeni broj žena koji će se nalaziti jednom na tjedan ili svaki drugi tjedan i razgovarati, diskutirati i podržavati se. S obzirom na naše iskustvo, rad u grupi je kvalitetniji ako dolaze iste osobe, nekako se uspostavi povjerenje, sigurnost, žene se lakše opuste... Bolje je da postoji određeni broj žena za koje znamo da će doći svaki put (naravno, gotovo svaki put, ne može se niko obvezati na 100% dolazak:) a ne da jednom dođe jedna, drugi put 20 žena jer tada dinamika opada.
Probale smo s raznim tipovima grupa no same žene koje su sudjelovale su se složile da je najbolje da se ustanovi stalan termin i otprilike stalan broj žena koje će dolaziti. Naravno da je moguće da neka odustane ili se neka priključi kasnije, samo prenosim ideju i koncept koji ćemo koliko toliko pokušati slijediti.
Nekako nam je važan taj siguran prostor, da se svaka osjeća da može reći što želi a ne da grupa bude prometna kao kolodvor.
Prijava je navedena kako bi ženama koje se jave mogle javiti kada će se grupa održavati.
Rad=druženje, pričanje,slušanje, razgovor... Ne radi se o terapeutiziranju već o otvorenim razgovorima na razne teme. Kako se u tim raznim temama mogu dotaknuti osobne stvari: vlastita promišljanja, iskustva, želje - važno je da imamo siguran prostor. Teme se mogu predlagati ili mogu spontano iskočiti... Moderatorica će tek usmjeravati komunikaciju, ako bude potrebno.
To smo nekako mislile pod radom. Sori ako je bilo nedoumica.
Ako ima još pitanja i njeasnoća, pucajte.
Nadam se da se vidimo!
Poz,
Sanda
Probale smo s raznim tipovima grupa no same žene koje su sudjelovale su se složile da je najbolje da se ustanovi stalan termin i otprilike stalan broj žena koje će dolaziti. Naravno da je moguće da neka odustane ili se neka priključi kasnije, samo prenosim ideju i koncept koji ćemo koliko toliko pokušati slijediti.
Nekako nam je važan taj siguran prostor, da se svaka osjeća da može reći što želi a ne da grupa bude prometna kao kolodvor.
Prijava je navedena kako bi ženama koje se jave mogle javiti kada će se grupa održavati.
Rad=druženje, pričanje,slušanje, razgovor... Ne radi se o terapeutiziranju već o otvorenim razgovorima na razne teme. Kako se u tim raznim temama mogu dotaknuti osobne stvari: vlastita promišljanja, iskustva, želje - važno je da imamo siguran prostor. Teme se mogu predlagati ili mogu spontano iskočiti... Moderatorica će tek usmjeravati komunikaciju, ako bude potrebno.
To smo nekako mislile pod radom. Sori ako je bilo nedoumica.
Ako ima još pitanja i njeasnoća, pucajte.
Nadam se da se vidimo!
Poz,
Sanda
- LB Savjetovaliste
- Kontakt:
grupa će se održati 20.10. u 18h u kontri!
dođite u velikom broju!
dođite u velikom broju!