provedba zakona o diskriminaciji???
provedba zakona o diskriminaciji???
dakle, stosta toga postoji: zakon o ravnopravnosti spolova, o istospolnim zajednicama, o suzbijanju diskriminacije, dopune Kaznenog zakona kojim se zločin iz mržnje može sankcionirati kao kazneno djelo, medjunarodne Konvencije.
zanima me gdje se moze provjeriti koliko se ti zakoni provode, koliko su koristeni u sudskoj praksi i koji su problemi u provodjenju zakona, po vasem misljenju????
zanima me gdje se moze provjeriti koliko se ti zakoni provode, koliko su koristeni u sudskoj praksi i koji su problemi u provodjenju zakona, po vasem misljenju????
- pihach
- Status: U vezi
- Kontakt:
Re: provedba zakona o diskriminaciji???
posudi bilo koju knjigu Mladena Singera.
ak ti se ne da ili nisi u mogucnosti, posjeti web stranice MUP-a.
ak ti se ne da ili nisi u mogucnosti, posjeti web stranice MUP-a.
-
Broken Down Angel
Googlaj Nacrt izvješća o učincima primjene Zakona o suzbijanju diskriminacije / u PDF formatu. Doduše, odnosi se samo na početak 2009. godine.
evo samo za tebe sam nazvala pravni team kontre koji se bavi napadima i opcom diskriminacijom nad lgbtiq osobama i dobila odgovor da se zakon jedva provodi i to jedino u slucaju da netko vrsi iznimni pravni pritisak.
Γιατί πάντα υπήρχαν οι γυναίκες που λάτρευαν γυναίκες... Και όλα αρχίσαν απο εδώ...
- far out
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Status: U vezi
ja sam danas citala reakciju citatelja u vecernjem, neki marijo iz centra za obitelj (ili tako nesto) govori pravobraniteljici kako 'homoseksualnost je bolest' i slicne izjave nisu diskriminacija (buduci da je pravobran. na te rijeci reagirala) i opravdavaju to analogijom da je to kad kazes da rastava nije dobra-time diskriminiras rastavljene. eto. toliko se provodi.
cak i kad dodje do neke reakcije, ti idioti ne odustaju nego salju svoju reakciju u novine da bi jos jednom potvrdili svoj idiotizam.
cak i kad dodje do neke reakcije, ti idioti ne odustaju nego salju svoju reakciju u novine da bi jos jednom potvrdili svoj idiotizam.
mislim da je statistika jako vazna. a jos je vaznija sudska praksa. postoji neka baza sudske prakse, koliko se konkretno primjenjuje pojedini zakon. to trazim, ali ne samo na razini vrhovnog suda.
hvala svima na sugestijama tho
hvala svima na sugestijama tho
Provedbu skenira Europska komisija i 27 članica Europske unije kroz poglavlje 23 pravosuđe i temeljna ljudska prava.
Prošli tjedan je 4 aktivista i aktivistkinja Queera, Iskoraka, Kontre i Zagreb Pridea bili u Europskoj komisiji i skrenuli smo pažnju na nekoliko stvari koje smatramo da su posebno problematične - pravo na besplatnu pravnu pomoć, pravno na javno okupljanje, (ne)postupanje policije u slučajevima kršenja ljudskih prava LGBT osoba, pravo na pristup informacijama i diskriminatoran školski vjeronauk.
No prije svega provedbu zakona bi trebala raditi sama Vlada, to joj je ustavna zadaća. Kako vladu bira i podržava Sabor, a time i kontrolira, oni su odgovorni za neprovedbu zakona. A kako sabor biramo mi, jelte, onda mućnimo glavom sljedeći put.
Prošli tjedan je 4 aktivista i aktivistkinja Queera, Iskoraka, Kontre i Zagreb Pridea bili u Europskoj komisiji i skrenuli smo pažnju na nekoliko stvari koje smatramo da su posebno problematične - pravo na besplatnu pravnu pomoć, pravno na javno okupljanje, (ne)postupanje policije u slučajevima kršenja ljudskih prava LGBT osoba, pravo na pristup informacijama i diskriminatoran školski vjeronauk.
No prije svega provedbu zakona bi trebala raditi sama Vlada, to joj je ustavna zadaća. Kako vladu bira i podržava Sabor, a time i kontrolira, oni su odgovorni za neprovedbu zakona. A kako sabor biramo mi, jelte, onda mućnimo glavom sljedeći put.