LGBTQ... Koliko bismo trebali biti tolerantni?

Teme vezane uz aktivizam, djelovanje domaćih/stranih udruga, Pride, coming out, politiku i sve tome slično.
backspace

Re: LGBTQ... Koliko bismo trebali biti tolerantni?

Post Postao/la backspace » 06 sij 2012 16:29

@bash, nedozvoljeno je djelovanje slijedno na neke potrebe. i to je u redu.
ok, let's try to put it this way... je li osoba koja osjeća sexualan poriv prema djeci, ali ne djeluje uopće, niti je ikad, gadi se na tu svoju potrebu i totalno je kontrolira i blokira, je li takva osoba poremećena? je li takva osoba zapravo nadprosječno lucidna, racionalna, empatična, odgovorna i koješta prilikom filtracije i odvajanja potrebe od djelovanja?
svi smo različiti, vjerujem da većinski postotak ljudi ima neki svoj driver koji nije društveno prihvatljiv ili je bizaran. mene bi recimo jako zanimali tvoji :D :* uglavnom, samoinicijativno blokiraš one koji ne ispunjavaju uvjete koje sam navela već. dakle, djeluješ selektivno. popaj je napisao u nekoj temi blizu ove da smatra da je 300 000 ljudi lgtb u rh, ali da procjenuje da ih tek 3000 živi slobodno i u skladu sa svojom sexualnošću. dio ih se skriva, a dobar dio naprosto ne želi djelovati u skladu s potrebom koja se javlja. jesu li oni onda poremećeni zbog toga? nisu to prihvatili, taj dio sebe, blokirali su to, stavili fokus u životu na neke druge stvari i bok. to je njihov izbor u datim društvenim uvjetima i prilikama u kojima su se našli.
ti imaš dojam da društvo ne progoni pedofile? jer ja nemam.
i da, to što si diskriminirani ljevak trebalo bi te ponukati da i ostale stvari promotriš izvan okvira radi kojeg si sama doživjela diskriminaciju.

najavljujem:
budeš li me tražila da i dalje sudjelujem u ovoj temi, moram ti reći da sam se umorila već.. već prije tri posta :D i gladna sam. pa ako može da skupa nađemo neki zaključak, ti napraviš komišku pitu i mene pozoveš na istu i ja ti dam high five-low five.

Bash

Post Postao/la Bash » 06 sij 2012 16:48

Pa je, poremećena je osoba o kojoj pričaš bez obzira što nije nikad napravila nešto da taj poriv realizira. I ako je samosvjesna i odgovorna toliko da to ne realizira jer time povrjeđuje druga bića, onda će htjeti nekako se riješiti tog poriva, tj. vjerojatno će potražiti pomoć. Ne mislim da ljudi koji imaju probleme ne zaslužuju da ih se proba shvatit, samo ne mislim da mi samo zbog tog što smo kao manjina često neshvaćeni, imamo poseban razlog promišljati o njima. Kruške i jabuke ka.
Ne mislim da su poremećeni ljudi koji su u ormaru, realizirali oni to ili ne, oni su LGBTQ.
Nemam dojam da društvo ne progoni pedofile.
Vjerojatno većina ima neke malo bizarne, ako već ne društveno neprihvatljive porive, pa tako i ja. Možda ti ispričam jednom na komiškoj. Ali neću od tebe očekivat da probaš razumjet samo zato jer si LGBTQ :D :*

backspace

Post Postao/la backspace » 06 sij 2012 16:54

ma ja ću ti totalno reć da si poremećena, al da si možemo bit dobre dokle god radiš tako dobru komišku :D ;)

JaNNa
XoXo
Status: Solo
Kontakt:

Post Postao/la JaNNa » 06 sij 2012 17:31

znači ja bi ovo trebala tolerirat (ili imati razumijevanja da postoje takvi ljudi i da im treba psihijatrijska pomoć, možda bi čak i trebala osnovati zakladu da takvima pomognem) zato što sam lezba ili sam falila poantu svega tu napisanog? :nezna:

Popeye

Post Postao/la Popeye » 06 sij 2012 17:37

well, velika vecina hrvatske homoseksualne populacije ne da tolerira homofobiju kojom smo okruzeni, nego je mnogi i potpomazu.

ljudi se uvijek zgražaju nad pizdarijama, dok ih one vrišteće nepravde koje utiču na veliki broj ljudi baš i ne uznemiravaju toliko.

Gost

Post Postao/la Gost » 06 sij 2012 23:01

J.Fe je napisao/la:znači ja bi ovo trebala tolerirat (ili imati razumijevanja da postoje takvi ljudi i da im treba psihijatrijska pomoć, možda bi čak i trebala osnovati zakladu da takvima pomognem) zato što sam lezba ili sam falila poantu svega tu napisanog? :nezna:
Falila si poantu.

Lil Big Alice
Spol/rod: žensko

Post Postao/la Lil Big Alice » 17 vel 2012 12:52

astra glacialia je napisao/la:Koliko bi homo/biseksualne osobe trebale biti tolerantne prema osobama drugih manjinskih seksualnih sklonosti? Mislim na zoofile, nekrofile, koprofile, pedofile, dendrofile, objektofile i sve druge parafilije za koje jesam i za koje nisam čula. Gdje je granica između normalnog i poremećenog, onih kojima treba dati prava i onih koje treba liječiti, onih koje bi trebalo društveno prihvatiti i onih nad kojima se možemo zgražati i/ili ih sankcionirati? Tko uopće ima pravo povlačiti tu granicu? Ako očekujemo od heteroseksualne većine da nas prihvati, bismo li trebali podržavati i te još više stigmatizirane manjine, čak i ako nam se njihove seksualne aktivnosti osobno gade? Prihvaćamo li i (neke od) njih unutar "queer" dijela kratice, ili se od (nekih od) njih ograđujemo?
voljeti drugog čovjeka, biti seksualan s drugim čovjekom je nešto najprirodnije. biti gej nije samo seksualna preferencija, kao u ovim navedenim slučajevima. to je ljubav, dijeljenje života, bit čovjeka, sve...
nema se tu po tom pitanju apsolutno ništa uspoređivati. prošlo je vrijeme kinseya i statističkog mjerenja sklonosti, gdje je homoseksualnost bila samo jedan generalno devijantan odabir na ljestvici. seksologija je nepristrana i neke stvari samo mjeri bez ikakvog drugog konteksta. homoseksualnost je kontekst svih aspekata ljudskog života, ne samo nešto šta voliš u postelji.

*ovo sam racionalno i nazovi-znanstveno rekla, a osobno sam ne-znam-šta-al-jako-loš-osjećaj ovakvim dovođenjem u kontekst svega ovoga šta je već tako dovedeno. biti stigmatiziran radi toga šta si gej je nebo-zemlja razlika u odnosu na primjer nekrofiliju, a puno gore primjere od toga neću ni govorit.
to see a world in a grain of sand...

madamcrayensur
Ja sam: lezbijka
Status: U vezi

Post Postao/la madamcrayensur » 20 ožu 2012 18:32

meni je najstrašniji dio kod pedofilije njena nasljednost,ja mislim da je podatak da je oko 80%zlostavljača bilo zlostavljano...
dakle ,onoga trena kada krenemo osuđivati zlostavljača ,najvjerovatnije osuđujemo istog trena i žrtvu koja je kada je bila dijete izlagana zlostavljanju te tako prinudno definirala svoje buduće seksualno ponašanje..
nije mi teško zamisliti te popove pedofile kao male ministrante koji doma ne smiju ništa reći popu koji ih dira ,kojeg je opet njegov pop dirao..
osobno sam znala 3 pedofila,ustvari 4 (svi su osuđeni),znala sam ih jer živim u malom mjestu
dakle ,zajedničko svoj trojici je bilo da su odrastali bez roditelja ,u popravnim domovima,i da su bili jadnici božji,isprepadani nesretnici...to govorim prije nego što su osuđeni
jedan je bio domar u školi,kada smo bili klinci,10-12 god,oni okrutniji,uličniji dečki su se zezali,popodne idemo kod njega da nam da novac,kada mu pokažemo ..
jedan se uvijek vrtio oko djece iz popravnog doma,ali zločin je počinio kada je otišao u rat i tamo ubio dijete..
izašao je poslije 4 godine..
jedan je bio pop,sjećam se kao danas(imala sam 10 godina)kupala sam se rivi ispred kuće,došla su nepoznata djeca mojih godina koja su bila na izletu,igrali smo se skakali u more,pop je plivao oko nas i jednom dečku pomagao da se popne na rivu..poslije mi je rekao taj dečko ,ah,kako je dosadan stalno me pipa (činjenica da mi je tako nešto ostalo urezano u pamćenje govori o tome koliko su ti prvi kontakti sa seksualnosti jaki i bitni za biće koje se razvija)
moje je osobno mišljenje da su sva trojica bili žrtve kao djeca prije nego su postali zlostavljači
i zato ponavljam,najstrašniji element pedofilije mi je njena uvjetovanost i nasljednost,i trauma koju prenosi na slijedeću generaciju

Popeye

Post Postao/la Popeye » 21 ožu 2012 01:49

madamcrayensur je napisao/la:meni je najstrašniji dio kod pedofilije njena nasljednost,ja mislim da je podatak da je oko 80%zlostavljača bilo zlostavljano...
moze neki relevantan izvor koji bi potvrdio statistiku?

madamcrayensur

Post Postao/la madamcrayensur » 21 ožu 2012 06:56

šta je relevantan izvor? meni je taj podatak ostao u glavi nakon niza članaka i jedne odlične hrvatske doku emisije prije par godina...ostalo mi je i ovo da je oko 80% zlostavljača iz najuže okoline žrtve(rodbina),i da su još u većem postotku muškog spola,odnosno da ženska pedofilija postoji u jako,jako malom postotku....

Popeye

Post Postao/la Popeye » 21 ožu 2012 22:15

kako se zvala ta doku emisija, gdje je emitrirana?

madamcrayensur

Post Postao/la madamcrayensur » 22 ožu 2012 15:35

na htv-u,drugom programu ,u večernjem terminu,8ili 9 navečer,žrtve su pričale okrenute od kamere,na žalost to je sve čega se sjećam jer je prošlo više godina ..više od pet..

Popeye

Post Postao/la Popeye » 22 ožu 2012 16:30

ma pitam jer sam citao o pedofiliji, ali nisam naisao na takve tvrdnje, da je 80% pedofila i samo bilo seksualno zlostavljano u djetinjstvu.

meni to sumnjivo. :D

madamcrayensur

Post Postao/la madamcrayensur » 22 ožu 2012 17:32

onda ili lažem ili sam luda,izaberi.. :veryhappydance:

Odgovorite