al na sve se covik navikne!
savrseno savrseno!
S tim se slažem i to je i meni preprekainvalid_user je napisao/la:nisam gledala emisiju :/
danas je u slobodnoj izasao jedan komentar j. jovica o prajdu, ne mogu ga pronaci na internetu ali rado bih kvoutala samo jedan dio gdje spominje gay pride djelomicno kao i politicku paradu, sto apsolutno potpisujem i stavljam ju kao jedini ali veliki razlog zasto pride kao takav ne bih podrzala. da me se sada krivo ne shvati, i meni bi suza kanula da sam bila u povorci i osjecala bih se jako ponosno. ali ne stajem ni na stranu jednih, ni na stranu drugih, iako gorljivo branim LGBT zajednicu kad god se pokaze nuzno. samo mi se ne svidja politizacija toga svega.
Nije valjda ovo?invalid_user je napisao/la:nisam gledala emisiju :/
danas je u slobodnoj izasao jedan komentar j. jovica o prajdu, ne mogu ga pronaci na internetu ali rado bih kvoutala samo jedan dio gdje spominje gay pride djelomicno kao i politicku paradu...
far out je napisao/la:dokle god trazimo politicke promjene potrebna je i politicka platforma. pa vi dalje po svome.

Potpisujem.invalid_user je napisao/la:nisam dakle ni na strani pojedinih vođa prajda, ali sam jos manje (daleko od toga da uopce jesam) na strani homofoba. koje ne nazivam istovremeno fasistima, jer se ne usudjujem nikog prozivati na taj nacin i izjednacavati se s onima koji actually jesu takvi, hejterima. tu prajd kao takav pokazuje svoju dozu agresije a to mi nimalo ne odgovara niti ide uz dugine boje.
čekček pa koje možebitne uvrede i provokacije i mržnja prema nekim skupinama su se isticale prije ovog Pride-a?astra glacialia je napisao/la:nisam sudjelovala u ovogodišnjem Prideu jer nisam željela biti dio provokacija, stajati uz ljude neke od čijih riječi su se mogle protumačiti i kao uvrede i mržnja prema nekim drugim skupinama

e, a da budes na svojoj strani?invalid_user je napisao/la:
nisam dakle ni na strani pojedinih vođa prajda, ali sam jos manje (daleko od toga da uopce jesam) na strani homofoba.
ne znam jesi li upratila, ali meni se cini da sam u proteklih godinu dana procitao previse prica o nasilju nad zenama i ubojstvima zena. cesto od vlastitog bracnog partnera. evo, odmah mi na pamet pada novinarka HTV-a iz slavonije koju je ubio muz. i smatram da bi se takve stvario trebale mnogo vise politizirati, jer ravnopravnost zena mora biti vazno politicko pitanje.ow je napisao/la:
Zalosno je da su Jovicu veci problem pederi nego ono sto se dogodilo Andjeli Beslic, Kristini Susnjara ili slucaj ovog zadnjeg svecenika iz Splitske biskupije koji je neki dan otisao na "godisnji odmor".

Dakle po tebi politiku čine političke stranke?call_me je napisao/la:Prajd mora biti i uvijek je i politicki event, jer trazi ljudska prava koja se jedino mogu ostvariti politikom, jer naime jedino politicki proces donosi i implementira zakone. ALI Prajd nije politicki event jedne stranke, ne, taj politicki dio uvijek obuhvaca sve stranke koje su ga spremne podrzati, u engleskoj npr. od konzervativaca do laburista.
Tako je, i u tome smo vrlo doslijedni. Protiv svakog nacionalizma. To vičemo deset godina. Možda je samo u subotu to više ljudi čulo.sul. je napisao/la:Niste shvatili poantu. Ne misli se da ne bude nikakve poruke, afirmativne poruke koja se mora baviti isključivo pravima vezanima uz gej populaciju, nego da ne bude ispolitiziranosti. Onog trenutka kad poručiš da si protiv nacionalizma, daješ političku poruku koja se svrstava samo u jednu političku opciju.
Moze malo vise detalja o ovim tvrdnjama (slike partizanske odore ili citat o borbi za laicko shvacanje medicine ili brodogradnje bas da vidimo "koji kreten" je pisao tosul. je napisao/la:Poruka mora biti, da, ali nošenje partizanskih odora, borba za "laicizam" ili protiv njega (WTF, borba za laičko shvaćanje brodogradnje ili medicine, koji je kreten pisao to?), poruke protiv kršćana i sl. ostavite za skupove takvih stranki.

Pa sprečava me prvenstveno zdrav razum. Isto kao da idem okupljati obožavatelje tetrisa i praviti stranku koja podržava ulazak Hrvatske u EU. Tetris ima s EU veze koliko i nacionalizam s gej pravima. Ili partizanluk s gej pravima. Ta koja je obukla partizansku odoru na pride ima IQ 25.Popeye je napisao/la:odnosno, bas suprotno. neka za artikulira konzervativna ili nacionalisticka politika u vezi gay prava i neka pocnu s tih pozicija istupati neki novi gej aktivisti. sto tebe zaustavlja da pocnes okupljati pedere nacionaliste i one pedere kojima su djedovi ubijeni na bleiburgu?
MoRe.ow je napisao/la: Moze malo vise detalja o ovim tvrdnjama (slike partizanske odore ili citat o borbi za laicko shvacanje medicine ili brodogradnje bas da vidimo "koji kreten" je pisao to![]()

Ja uopce nemam frustracije vezane uz krscansku vecinu, no ne prihvacam da mi ta vecina namece zakonodavni okvir u sekularnoj drzavi.sul. je napisao/la:Popeye je napisao/la:Tvoje osobne frustracije većinski kršćanskom populacijom neću komentirati

sul. je napisao/la:Ili recimo ako netko nosi partizansku odoru na prajdu
PRVO: Partizanska odora nije isto sto i pionirska obiljezja (kapa i marama) jer ne postoji niti jedna osoba na svijetu koja je u kontekstu nosila pionirska obiljezja a da je bila u partizanima.sul. je napisao/la:

well, to znaci da ce oni aktivisti koji se tako pozicioniraju zasigurno naci veliku podrsku ("vecine ho0moseksualaca").sul. je napisao/la:
Opet, ostaje argument da većinu homoseksualaca ne zanima ta politika, bar ne takva, zanimaju ih isključivo njihova prava, a borba za ta prava se može artikulirati i bez ljevičari vs. desničari gluposti. I da među homoseksualcima ima dosta ljudi koji nisu "marksisti", kako veli popeye.
biti ostecen nesrecom mi se uvijek cinilo logicnijim nego biti neostecen. biti frustriran nepravdom i licemjerjem mi je mnogo bolja reakcija na isto nego ne biti uopce dirnut.Tvoje osobne frustracije većinski kršćanskom populacijom neću komentirati, i ja sam ateist pa mi ne smeta to što promoviraju, jer ih ne bendam. Išla na vjeronauk pa nisam oštećena ni frustrirana, svejedno sam ateist.