Nedavno sam, spletom okolnosti, došla do ideje organiziranja mini LGBTQ roleplay druženja. Naime, još u srednjoj školi je jedini način komuniciranja s ljudima s kojima dijelim interese (igre, sf) bio preko raznih, specijaliziranih foruma, a da ne spominjem mogućnosti igranja boardgame-ova ili roleplaya-nje, što sam htjela isprobati (ali nije bilo mogućnosti).
Long story short, sad sam već dugo u Zagrebu, imam ekipe i za dnd i za boardgame-ove, postoje organizacije (pathfinder society, između ostalog, igranje) koje se bave spomenutim, povremeno oživi neko druženje (gaymes, nekada i igranje u mediki) koje se vrti oko igranja, ali rijetko (nikad?) roleplay koji uključuje sf i LGBTQ populaciju.
S obzirom da bi bila presretna da je ovo netko organizirao prije, uzela sam to na sebe. Jer, tko ne voli stres?
Uostalom, uvijek fali sadržaja koji bi povezivao geekčine; dosta ekipa koje sam upoznala (ili kojih sam dio) su zajednice koje se šire samo preko osobnog poznanstva. Isto tako, osobno sam upoznala dosta sjajnih ljudi preko foruma i inog, ali se rijetko kad poklopi pojedinka koja dijeli moje interese (koji su mi zbilja velik i bitan dio života), a uvijek ih trebam još (želim skupiti sve).
Ono što sad predlažem je sljedeće-
zaljubljena sam u Shadowrun universe, i ubrzo ću voditi par one- shotova za prijatelje, da vidim kako se snalazim u GM vodama. S obzirom da ću iste pripremiti, a i uvijek mi treba još iskustva s različitim ljudima, ovim putem bih pozvala user(ic)e kojima to zvuči privlačno da mi se jave ovdje ili u inbox, pa možda uspijemo složiti ekipu shadowrunnera.
Iako je prethodno iskustvo poželjno, nije i nužno. Online postoji Quick start guide, preko kojeg se lako prođu neka osnovna pravila, a i ja ću pomagati tijekom igre oko detalja, tako da nije strašno ako netko ne zna sve u startu.
Ako se uspije složiti ekipa (x=>3), možemo probati neki one- shot, za prvu ruku, a kasnije možda i mini kampanju, pa da se nalazimo jednom tjedno ili par puta mjesečno. Preferabilno uživo, s obzirom da igranje preko skype-a/ online uvijek ima čudnu dinamiku.
(možete mi se i javiti samo ako želite pričati o ovogodišnjim GOTY-ima, I'm game)
Toliko za sad.
P.S. nisam krip, ali nije problem ako vi jeste.
Ako ste zainteresirani/e, možete se javiti ili ovdje ili u inbox, kako god vam je draže/ ugodnije. gl, hf!
a to je samo jedna od hrpe knjiga. Možda ovo nije najbolji trenutak da krenem o tome