Jednog petka, nakon druženja sa svojim strejt prijateljima, Russel kreće u izlazak, sam i nabrijan. Pred zatvaranje kluba skupi Glena i tako počinje vikend – u kafićima i spavaćim sobama, ispunjen opijanjem i drogiranjem, pričanjem priča i seksom – koji će obilježiti njih...ove živote.
Vikend je drugi dugometražni flim redatelja Andrewa Haigha u kojem glavne uloge tumače debitanti Tom Cullen i Chris New a po započetku distribucije po festivalima pokupio je niz nagrada, publike i kritike, koji su ga jednoglasno proglasili najboljim ljubavnim, i to ne isključivo gej, filmom u posljednjih nekoliko godina.
Ujedno i scenarist, Haigh je izjavio kako je želio ispričati iskrenu, intimnu i autentičnu ljubavnu priču, te izraziti taj osjećaj straha i uzbuđenja koje dolazi s mogućnošću nečeg novog u našim životima:
„Htio sam gledati kako se ova dva muškarca polagano zaljubljuju jedan u drugog, padaju na međusobne razlike kao da otkrivaju nepopunjene dijelove samih sebe. Htio sam zabilježiti one trenutke koje dvoje ljudi dijeli kada uistinu krenu jedan s drugim, nježno se fokusirajući na previranja u srži njihovih karaktera. Russell i Glenn dvojica su koja navigiraju kroz život na poprilično različite načine ali svejedno traže isto – svoje mjesto u svijetu. Pokušavaju otkriti tko su, što žele i kako se definirati, pred javnošću i u privatnom životu. Očito, kada se radi o dva gej lika mnogi od ovih problema postaju izraženiji a važno mi je što sam pokušao reći nešto istinito o kompleksnosti modernih gej iskustava. Ipak, baš kao što je mnogo način za definirati osobu, isto može biti rečeno i za film. Nadam se da će gej kontekst ove priče pomoći pojačati teme iz srca Vikenda – borbe s kojima se susrećemo bez obzira na seksualnu orijentaciju.“
==========
INFOINFOINFO:
r. Andrew Haigh, Velika Britanija, 2011.
scenarist: Andrew Haigh
uloge: Tom Cullen, Chris New
trajanje: 93 min
==========
Film je na rasporedu 13. veljače u 19:00h i 14. veljače u 21:00, u kinu Europa, Varšavska 3.
Karte po cijeni od 25 kuna možete kupiti na blagajni kina, pola sata prije projekcija.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-GYFIwAURH4[/youtube]