dokumentarci

Sve što je vrijedno čitanja, gledanja i slušanja podijelite s nama ili pak iznesite svoje žestoke kritike istog.
call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 27 vel 2009 01:28

obozavam kanal DoQ a BBC dokumentarci su vrh produkcije. to bi gledala citav dan. zahvaljujem na preporukam

ticklebook
Spol/rod: žensko
Ja sam: ne želim se identificirati
Status: U vezi
Kontakt:

Post Postao/la ticklebook » 02 ožu 2009 23:22

Smiješni su mi dokumentarci Louisa Therouxa. Nekad daju i na BBC World.

Hidden_soul
Devil in details
Spol/rod: žensko

Post Postao/la Hidden_soul » 24 kol 2009 21:22

ticklebook je napisao/la:Smiješni su mi dokumentarci Louisa Therouxa. Nekad daju i na BBC World.
Sve sto sam ja nasla od njega bilo je o zatvorima. I to cini mi se cak ne striktno americkim zatvorima, jedanput je obradivao i zatvore u Bangkoku i koliko su oni strogi kod kazni za dilanje droge, s obzirom da za to daju dozivotnu kaznu jer je tretiraju kao ubojstvo, jer droga unistava obitelji etc.

Anyway, zadnje sto sam gledala je Escaping North Korea, mislim da je u BBC produkciji, o ljudima koji pokusavaju pobjeci iz Sjeverne Koreje, ali ne mogu odmah preci u Juznu jer je ta granica jedna od najbolje osiguranih, pa onda idu skroz preko Kine, Tajlanda etc. I sto sve ti ljudi prolaze i kako tesko zive, i koliko su ispranih mozgova oni koji se dobrovoljno odluce vratiti tamo (da, ima i takvih).

Zanimljivo je to sto nisam znala da u Sjevernoj Koreji ne dozvoljavaju da zene imaju djecu sa strancima (neovisno o rasi), pa ako zene zatrudne, nerodjenu djecu ubijaju ubrizgavanjem nekih smrtonosnih inekcija.

Bas super dokumentarac, svakako preporucam :)
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."

Odgovorite