danil harms

Sve što je vrijedno čitanja, gledanja i slušanja podijelite s nama ili pak iznesite svoje žestoke kritike istog.
Odgovorite
Zita

danil harms

Post Postao/la Zita » 18 tra 2007 15:20

totalni ludak :inlove:

PLAVA SVESKA BR. 10

Bio jedan ridji covek koji nije imao oci i usi. Nije imao ni kosu, tako da su ga uslovno nazvali ridjim.

On nije mogao ni da govori jer nije imao usta. Nos takodje nije imao.

Stavise, nije imao ni ruke ni noge. Nije imao ni stomak, nije imao ni ledja, nije imao ni kicmu, nije imao ni jedan unutrasnji organ. Nije imao nista! Tako da nije jasno o kome je rec.

Bolje onda da o njemu vise i ne govorimo.

STARICE KOJE ISPADAJU KROZ PROZOR

Jedna starica se usled svoje preterane radoznalosti nagnula kroz prozor, ispala i razmrskala se.

Kroz prozor se nagnula druga starica da bi videla onu koja se razmrskala, ali je usled svoje preterane radoznalosti tako|e ispala kroz prozor, strmoglavila se i razmrskala.

Zatim je kroz prozor ispala treca starica, zatim cetvrta, zatim peta.

Kada je ispala i sesta starica, meni je dosadilo da ih gledam, pa sam dosao na Maljcevsku pijacu gde su, kazu, jednom slepcu poklonili pleteni sal.

:roftl:

pismo NIKANDRU ANDREJEVICU

Dragi Nikandre Andrejevicu,

Primio sam tvoje pismo i odmah shvatio da je od tebe. Najpre sam pomislio da ono istovremeno i nije od tebe, ali samo sto sam ga otvorio, odmah sam shvatio da je od tebe, a pre toga sam mislio da ono nije od tebe. Drago mi je sto si se vec odavno ozenio, jer kada se covek ozeni onom kojom hoce da se ozeni, znaci da je postigao ono sto je hteo. Juce sam primio tvoje pismo i odmah pomislio da je to pismo od tebe, ali sam zatim pomislio da po svoj prilici nije od tebe, ali sam otvorio i video - bas od tebe. Vrlo je lepo od tebe sto si mi napisao pismo. Najpre mi nisi pisao, a zatim si mi odjednom napisao pismo, mada si mi vec i ranije, do onda kad mi jedno vreme nisi pisao, tako|e pisao. Odmah, cim sam primio tvoje pismo, zakljucio sam da je ono od tebe, a, zatim, veoma mi je drago sto si se vec ozenio. A to, kad covek pozeli da se ozeni, onda po svaku cenu i treba da se ozeni. Zato je meni veoma drago sto si se ti naposletku ozenio upravo onom kojom si hteo da se ozenis. I bas si dobro uradio sto si mi napisao pismo. Veoma sam se obradovao kada sam ugledao tvoje pismo. Cak sam odmah pomislio da je od tebe. Istina, dok sam ga otvarao, proslo mi je kroz glavu da nije od tebe, ali sam zatim, uprkos tome, zakljucio da je od tebe. Hvala sto si mi pisao. Zavaljujem ti na tome i veoma mi je drago zbog tebe. Ti mozda ne poga|as zasto mi je toliko drago zbog tebe, ali ja cu ti odmah reci zasto mi je zbog tebe drago. Drago mi je zato sto si se ozenio, i to upravo ono kojom si hteo da se ozenis. A to je, znas, veoma lepo ozeniti se upravo onom kojom zelis da se ozenis, zato sto tada upravo i postizes ono sto si hteo. Eto, upravo zato mi je tako drago za tebe. A tako|e mi je drago i zato sto si mi napisao pismo. Ja sam jos izdaleka zakljucio da je pismo od tebe, ali kako sam ga uzeo u ruke, pomislio sam: a zamisli da nije od tebe? I zatim sam mislio: ma ne, naravno da je od njega. Otvarao sam pismo i sve vreme mislio: da li je od tebe ili nije od tebe? da li je od tebe ili nije od tebe? I kad sam ga otvorio, video sam da je od tebe. Veoma sam se obradovao i odlucio da i ja tebi napisem pismo. Ima toliko toga da se kaze, ali bukvalno nema se vremena. Ono sto sam stigao, napisao sam ti u ovom pismu, o ostalom cu ti pisati kasnije, jer za to sad uopste nemam vremena. U krajnjoj liniji, dobro je sto si ti meni napisao pismo. Sada znam da si se vec odavno ozenio. Iz prethodnih pisama sam znao da si se ozenio, a danas sam opet video - cela je istina da se ozenio. I meni je veoma drago sto si se ozenio i napisao mi pismo. Odmah, cim sam ugledao tvoje pismo, istog casa sam zakljucio da si se opet ozenio. Ali, mislim se, to je lepo sto si se ti opet ozenio i napisao mi o tome pismo. Sad mi pisi ko je tvoja nova zena i kako je sve to ispalo. Prenesi pozdrav svojoj novoj zeni.

rijetka ptica
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Kontakt:

Post Postao/la rijetka ptica » 18 tra 2007 16:14

:love:
ludjak toliki .. da na njemu mozes izgraditi kazaliste :)

moram reci da poznajem zabrinjavajuce velik broj ljudi koji govore na ovakav nacin, a bogami se i ponasaju malo ...
jao, koju rijec da upotrijebim.. no.. :D
liquid running...

Zita

Post Postao/la Zita » 18 tra 2007 16:37

eto jedne neuspjele predstave :roftl:

NEUSPELA PREDSTAVA

Vodvilj

Na pozornicu izlazi Petrakov-Gorbunov, hoce nešto da kaže, ali štucne. Pocinje da povraca. Izlazi.

Dolazi Pritikin.

PRITIKIN: Uvaženi Petrkov-Gorbunov trebalo je da vam saopšti... (Povraca i istrcava.)

Dolazi Makarov.

MAKAROV: Jegor... (Makarov povraca. Istrcava.)

Dolazi Serpuhov.

SERPUHOV: Da ne bi bilo... (Povraca i istrcava.)

Dolzi Kurova.

KLUROVA: Htela bih... (Povraca i istrcava.)

Dolazi jedna mala devojcica.

MALA DEVOJCICA: Tata me je zamolio da vam svima prenesem da se pozorište zatvara. Svima nam se povraca.

(Zavesa.)

rijetka ptica
Kontakt:

Post Postao/la rijetka ptica » 18 tra 2007 16:50

da da :) znam tu :)
frendovi iz Daskalista (kazalisno-jos nesto klub-jos nesto) su jednomad htjeli izvesti taj komad.
ili su je cak i izveli.
moram pitat B. :D
liquid running...

lola

Post Postao/la lola » 18 tra 2007 21:55

:roftl:
pre dobro..

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 21 tra 2007 20:27

to sam citala na faksu. podsjeca me na neka davna vremena. sjajan :)
zvir i bestimja.

Broken Down Angel

Post Postao/la Broken Down Angel » 03 svi 2007 17:04

Meni jedan od najdražih književnika. Prvi put sam ga čitala prije nekoliko godina; a inače me privlači tematika apsurda.

- - - - - - - - - - -

MALTONIUS OLEN

Č. se želi popeti tri stope iznad zemlje. On satima stoji nasuprot ormaru. Iznad ormara visi slika, ali se ne vidi; smeta ormar. Prolazi puno dana, tjedana i mjeseci. Čovjek svakodnevno stoji pred ormarom i nastoji se podići u zrak. Podići se ne uspijeva, no zato mu se počinje javljati vizija, stalno istovrsna. Svaki put razabire sve više i više detalja. Č. zaboravlja da se htio podići iznad zemlje i u potpunosti se predaje proučavanju vizije. I jednom, kad je služinčad čistila sobu, zamoliše ga da skinu sliku kako bi očistili prašinu. Kad je Č. stao na stolac i pogledao sliku, vidio je na slici prizor koji je vidio u svojoj viziji. Tada je shvatio da se polako diže u zrak i lebdi ispred ormara i gleda tu sliku.

GUBITCI

Andrej Andrejevič Mjasov kupio je na tržnici fitilj i ponio ga kući. Putem je Andrej Andrejevič izgubio fitilj i svratio je u trgovinu kupiti petnaest dekagrama poltavske kobasice. Potom je Andrej Andrejevič svratio u mliječnu zadrugu i kupio bocu mlijeka, zatim je kod kioska popio malu kriglu krušnoga kvasa i stao u red za novine. Red je bio poprilično dugačak i Andrej Andrejevič je stajao u redu najmanje dvadeset minuta, a kad je došao do prodavača, novine su mu nestale pred nosom. Andrej Andrejevič je zatapkao na mjestu i uputio se kući, no putem je izgubio kefir i skrenuo u pekarnicu, kupio francusko pecivo, ali je izgubio poltavsku kobasicu. Tada je Andrej Andrejevič pošao ravno kući, no putem je pao, izgubio francusko pecivo i slomio si monokl. Kući je Andrej Andrejevič došao poprilično zlovoljan i odmah je otišao spavati, ali dugo nije mogao zaspati, a kad je zaspao sanjao je kako je izgubio četkicu za zube te pere zube nekakvim svijećnjakom.

MIRONOV JE SJEO U TRAMVAJ…

Mironov je sjeo u tramvaj i vozio se, ali nije stigao tamo gdje treba zato što je putem umro. Putnici tramvaja u kojemu je spavao Mironov pozvali su policajca i naložili mu da sačini zapisnik o tome da Mironov nije umro nasilnom smrću.

NE SAVJETUJEM TI…

«Ne savjetujem ti da jedeš puno papra. Znao sam jednoga Grka – plovili smo zajedno na brodu - koji je jeo tako puno papra i gorušice da ih je stavljao u jelo ne gledajući. Cijele noći je, jadan, sjedio s cipelom u ruci…»
«Zašto?»; pitao sam.
«Zato što se bojao štakora, a na brodu je bilo jako puno štakora. I tako je siromah, naposljetku umro zbog nespavanja.»

JEDAN JAKO PAMETAN ČOVJEK…

Jedan jako pametan čovjek uputio se u šumu i zalutao.

NA OBALI…

Na obali naše rijeke skupilo se jako puno ljudi. U rijeci se utapao zapovjednik puka Sepunov. On se gušio, isplivavao iz vode na trbuh, vikao i opet tonuo u vodu. Rukama je mlatarao na sve strane i opet je vikao da ga spase. Narod je stajao na obali i mrko gledao.
«Utopit će se»; rekao je Kuzma.
«Jasno da će se utopiti», potvrdio je čovjek s kačketom.
I zbilja, zapovjednik puka se utopio.
Narod se počeo razilaziti.

PITAJU…

Pitaju jednog dječaka:
«Čuj Vova, kako možeš piti riblje ulje? Pa to je tako neukusno!»
«Svaki put kad ispijem žlicu ribljega ulja, mama mi dade deset kopejki», reče Vova.
«Pa što radiš s tim kopejkama?»; stavljam ih u kasicu–prasicu.», reče Vova.
«A što kasnije?», pitaju Vovu.
«A kasnije, kad se u kasici-prasici skupe dva rublja» , veli Vova, «mama izvuče novac i opet mi kupi bočicu ribljeg ulja.»

CRVENA

Jedan je inženjer jako puno razmišljao o francuskoj povijesti. I domislio je do toga da su ga izbacili s posla. Nesretni se inženjer tako rastužio da se odlučio otrovati. Inženjer nije dugo razmišljao, već je pojeo pola kile nekog pšeničnoga sublimata. Rečeno mu je da je taj pšenični sublimat najjači otrov, no inženjer je pojeo pola kile i ostao živ. Doduše, malo mu se zavrtjelo, ali nije čak ni povraćao.

ŽELIM VAM ISPRIČATI JEDAN SLUČAJ…

Želim vam ispričati jedan slučaj, koji se dogodio ribi, ili čak ne ribi nego čovjeku Patruljovu, odnosno Patruljevoj kćeri. Počet ću od rođenja. Uzgred o rođenju: kod nas su se rodili na podu… ili ćemo to kasnije ispričati.
Govorim direktno:
Patruljovljeva kći rođena je u subotu. Označimo tu kćer latinskim slovom M. Nakon što smo tu kćer označili latinskim slovom M, obratimo pozornost da:

1. Dvije ruke, dvije noge, u sredini čizme.
2. Uši imaju isto što i oči.
3. Trčati – glagol ispod nogu.
4. Pipati – glagol ispod ruku.
5. Brkove može imati samo sin.
6. Potiljkom se ne može vidjeti što visi na zidu.
7. Obratite pozornost na to da poslije šestice slijedi sedamnaest.

Da bi slika bila ljepša, zapamtit ćemo ovih sedamnaest postulata. Sada se oslonimo rukom na peti postulat i pogledajmo što je iz toga ispalo. Kad bismo se oslonili na peti postulat kolicima ili šećerom ili prirodnom vrpcom, valjalo bi reći: da, i još nešto. No, ustvari zamislimo, a jednostavnosti radi i zaboravimo ono što smo upravo zamislili. Sad pogledajmo što je ispalo. Vi gledajte ovdje, a ja ću gledati ovdje, pa će ispasti da oboje gledamo tamo. Ili, točnije, ja gledam tamo, a vi gledate na drugo mjesto. Sada ćemo razjasniti što vidimo. Za to je dovoljno razjasniti ponaosob što vidim ja i što vidite vi. Ja vidim jednu polovicu kuće, a vi vidite drugu polovicu grada. Nazvat ćemo to, jednostavnosti radi, svadbom. Sad prijeđimo na Patruljovljevu kćer. Njena svaba je održana, recimo, jednom. Da je svadba održana ranije, rekli bismo da je svadba održana prije roka. Da je svadba održana kasnije, rekli bismo:»Val», zato što je svadba održana kasnije. Svih sedamnaest postulata ili takozvanih pera ovdje je. Idemo dalje.

Dalje je deblje od prijašnjega
Som je deblji od petrolejke.
Deblji od luka je morski propeler.
Knjiga je deblja od teke,
A teke su deblje od jedne teke.
Ovaj stol deblji je od knjige.
Ovaj svod deblji je od prijašnjega,
A prijašnji viši od luka.
Luk je manji od češlja,
Isto kao što je i šešir manji od krevetca
U koji može stati
Ladica s knjigama
Ali ladica je deblja od šešira
Šešir je mekši
Negoli morski propeler
Ali je pčela jača od kugle.
Pojednako lijepo
Ono je što raste s ove
I s one strane plota
Ipak knjiga je savitljivija od juhe
Uho je savitljivije od knjige
Juha je žuća i masnija od ličinke
I teža od ključa.

Tvrdnja:

Zec umjesto brkova ima ruke.
Tata na potiljku ima fazana.
Trgovina ima četiri puceta.
Rozalija ima maslačak.
Sablja ima makanaš.
Novine imaju osam znakova.
Ja imam rep.
Ti imaš lulu.
Divovi imaju šešir.

Spoj:

Kuća s kljunom.
Dijete s Tatarinom.
Mornar u petroleju.
Tanjur bez dlaka.
Vrana među općim brojevima.
Bunda s bakalarom po imenu Fofa.
Kala u bezizlaznom položaju.
Rumunj iz sudopera.
Anđeo grgeča.

Bijeg:

Pijevac je bježao iz vode.
Žan je bježao iz brade.
Čavao je bježao iz parafina.
Bič je skakao iz vrča.
Mač je bježao iz žohara.
Pokus je jurio ispod čaše.
Astronom je bježao iz vate.
Ključ je ležao izdužen.

Razmišljanje:

Ovo nije kovačnica, nego vjedro.
Ovo nije riža, nego ravnalo.
Ovo nije rukavica, nego šef skladišta.
Ovo nije oko, nego koljeno.
Ovo nisam došao ja, nego ti.
Ovo nije voda, nego čaj.
Ovo nije čavao, nego propeler.
A propeler nije čavao.
Krzno nije svjetlo.
Čovjek s jednom rukom nije soba s jednim prozorom.
Cipele nisu nokti.
Cipele nisu bubrezi.
Kao što nisu niti nosnice.

Zaključak:

Kći Patruljovljeva oca Patruljovljeva je kći
Znači i da je kći Patruljovljeva oca Patruljovljeva kći.
Ako je tako onda je i kći Patruljovljeva oca
Znači i kći Patruljovljeva oca.
Evo i kći, a otac Patruljov
Kći je Patruljova, otac Patruljov
Znači i otac Patruljovljeve kćeri je Patruljov
I nitko neće reći da je on Petuhov.
Bilo bi to protuprirodno.

pele

Post Postao/la pele » 04 svi 2007 11:39

POČETAK VRLO LIJEPOGA LJETNOGA DANA

(Simfonija)

Čim je zakukurikao pijevac,Timofej je kroz prozorčić izletio na krov i prestrašio sve koji su u to vrijeme prolazili ulicom.Seljak Hariton je zastao,uzeo kamen i bacio ga na Timofeja.

Timofej je nekuda nestao.“Koji prepredenjak“,povikalo je ljudsko stado, a neki tamo Zubov zaletio se i svom snagom udario glavom u zid. „Eh!“ povikala je baba s oteklinom od bolesnoga zuba. No,Komarov je babu ispljuskao i baba je zavijajući pobjegla u vežu.Prolazio je tu Feteljušin i smijuckao se. Prišao mu je Komarov i rekao:“Hej ti salo!“ i udario je Feteljušina u trbuh. Feteljušin se naslonio na zid i počeo štucati. Romaškin je pljuvao odozgo s prozora nastojeći pogodit Feteljušina.Malo dalje nosata je baba mlatila koritom svoje dijete,

a mlada,debeljuškasta majka trljala je lice lijepe djevojčice o zid od cigle. Maleni pas slomio je svoju tanku nožicu i valjao se na nogostupu.Maleni je dječak iz pljuvačnice jeo nekakvu gnusobu.Pokraj trgovine mješovitom robom bio je dugačak red za šećer.Babe su glasno klele i gurkale jedna drugu košaricama. Seljak Hariton se napio i pred babama je stajao raskopčana šlica govoreći prostote. Tako je počeo lijep,ljetni dan.

Ramona
Status: U vezi

Post Postao/la Ramona » 04 svi 2007 13:37

Jedno vrijeme sam bila gadno navučena na njega.
Ono, samo još jednu... :D
Non c'è limite alla fantasia...

NeferNeferNefer

Odgovorite