knjiga "uzivo"

Sve što je vrijedno čitanja, gledanja i slušanja podijelite s nama ili pak iznesite svoje žestoke kritike istog.
Odgovorite
Mer

knjiga "uzivo"

Post Postao/la Mer » 21 vel 2010 11:34

Ne znam jel vec bila tema, pa oprostite unaprijed.

Pretpostavljam da mnoge od vas koje imaju naviku citanja knjiga iste i downloadate u nekom formatu, pdf, kindle, whatever... Moje pitanje glasi: odgovara li vam vise tako citati na ekranu ili je ipak ugodnije citati otisnutu knjigu? Ja sam neko vrijeme imala maniju downloadanja, a onda sam shvatila glupu stvar: to sto skinem s neta idem isprintati da mogu citati, jer na kompu mogu citati valjda sat vremena, a onda me bole oci. A i ne mogu s kompom u krevet, da imam laptop, mozda i bih haha
No, dobro, zanima me nacelno je li istina ono sto govore zloguki proroci da tiskani medij gubi bitku od digitalnog? Ovo samo kad su knjige u pitanju, jer jasno je da dnevne novine vise nemaju nikakve sanse pokraj raznih portala koji ce uvijek brze ispucati neku vijest, a razni casopisi jos imaju nekakve izglede. No, ta fama da ce internet pojesti sve tiskano meni je malo prenategnuta, pogotovo kad vidim krcate knjizare...
Sto vi mislite?

Bash

Re: knjiga "uzivo"

Post Postao/la Bash » 21 vel 2010 12:10

Preferiram citati tiskanom obliku. Ne moram biti u istom polozaju, zgodnije mi je vracati se na nesto, a i cijela stranica mi je u vidokrugu pa mi se informacije nekako bolje posloze i brze procitam i shvatim smisao. Ali citam i knjige u pdf-u, ako me zanimaju i nemam tiskanu verziju. Neki online stripovi imaju sucelje poput knjige pa listas povlacenjem kutova misem. Puno ugodnije od pdf-a.

apsurdna
NullPointerException
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka

Re: knjiga "uzivo"

Post Postao/la apsurdna » 21 vel 2010 18:49

mislim da je jedna stvar citati na ekranu monitora ili laptopa, a drugra strvar citati na readeru predvidjenom za to. zbog drukcije gradje ekrana. readeri su napravljeni bas s ciljem da ljudi mnogo citaju.
ja imam ereader aplikaciju na androidu i citam knjige na mobitelu. i super mi je. podesivi fontovi, velicine, dan/noc razlika u osvijetljenju, ali sve dok su knjige u epub formatu. ako nisu, ako su pdf, lit ili sto god, onda ih na kompu konvertiram sa programcicem zvan calibre :)
jako mi je prakticno imati nekoliko knjiga uvijek sa sobom (nekoliko je trenutno malo vise od 10). dobro mi dodje u busu ili kad negdje nesto cekam i ne da mi se igrati igrice, na predavanju kojeg ne zelim slusati i tako :)
We can afford all we need, we cannot afford all we want.
Torta je laž.

Odgovorite