Ne znam jel vec bila tema, pa oprostite unaprijed.
Pretpostavljam da mnoge od vas koje imaju naviku citanja knjiga iste i downloadate u nekom formatu, pdf, kindle, whatever... Moje pitanje glasi: odgovara li vam vise tako citati na ekranu ili je ipak ugodnije citati otisnutu knjigu? Ja sam neko vrijeme imala maniju downloadanja, a onda sam shvatila glupu stvar: to sto skinem s neta idem isprintati da mogu citati, jer na kompu mogu citati valjda sat vremena, a onda me bole oci. A i ne mogu s kompom u krevet, da imam laptop, mozda i bih haha
No, dobro, zanima me nacelno je li istina ono sto govore zloguki proroci da tiskani medij gubi bitku od digitalnog? Ovo samo kad su knjige u pitanju, jer jasno je da dnevne novine vise nemaju nikakve sanse pokraj raznih portala koji ce uvijek brze ispucati neku vijest, a razni casopisi jos imaju nekakve izglede. No, ta fama da ce internet pojesti sve tiskano meni je malo prenategnuta, pogotovo kad vidim krcate knjizare...
Sto vi mislite?
knjiga "uzivo"
Re: knjiga "uzivo"
Preferiram citati tiskanom obliku. Ne moram biti u istom polozaju, zgodnije mi je vracati se na nesto, a i cijela stranica mi je u vidokrugu pa mi se informacije nekako bolje posloze i brze procitam i shvatim smisao. Ali citam i knjige u pdf-u, ako me zanimaju i nemam tiskanu verziju. Neki online stripovi imaju sucelje poput knjige pa listas povlacenjem kutova misem. Puno ugodnije od pdf-a.
- apsurdna
- NullPointerException
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
Re: knjiga "uzivo"
mislim da je jedna stvar citati na ekranu monitora ili laptopa, a drugra strvar citati na readeru predvidjenom za to. zbog drukcije gradje ekrana. readeri su napravljeni bas s ciljem da ljudi mnogo citaju.
ja imam ereader aplikaciju na androidu i citam knjige na mobitelu. i super mi je. podesivi fontovi, velicine, dan/noc razlika u osvijetljenju, ali sve dok su knjige u epub formatu. ako nisu, ako su pdf, lit ili sto god, onda ih na kompu konvertiram sa programcicem zvan calibre
jako mi je prakticno imati nekoliko knjiga uvijek sa sobom (nekoliko je trenutno malo vise od 10). dobro mi dodje u busu ili kad negdje nesto cekam i ne da mi se igrati igrice, na predavanju kojeg ne zelim slusati i tako
ja imam ereader aplikaciju na androidu i citam knjige na mobitelu. i super mi je. podesivi fontovi, velicine, dan/noc razlika u osvijetljenju, ali sve dok su knjige u epub formatu. ako nisu, ako su pdf, lit ili sto god, onda ih na kompu konvertiram sa programcicem zvan calibre
jako mi je prakticno imati nekoliko knjiga uvijek sa sobom (nekoliko je trenutno malo vise od 10). dobro mi dodje u busu ili kad negdje nesto cekam i ne da mi se igrati igrice, na predavanju kojeg ne zelim slusati i tako
We can afford all we need, we cannot afford all we want.
Torta je laž.
Torta je laž.