daneda je napisao/la:nam
daneda je napisao/la:ali nisam sigurna sto da mislim o kraju filma. olga nakraju zavrsi upravo u toj dominanti (hrvatskom hetero braku),i čini mi se kao da film time gubi neku ozbiljnost bavljenja lezbijskom tematikom i pomalo kliže u obezvrjeđivanje shvaćanja lezbijskog identiteta i odnosa. nina umre, olgi je to valjda faza studentskih ludih dana jer, ten years after, evo nje u braku. ne znam zasto matanic nije imao hrabrosti ostati dosljedan i ne skrenuti u hetero matricu.
kraj je upravo suprotno - kritika tog društva koje ju je natjeralo da se prilagodi. ona sprema mariju u ladicu, dijete joj je vraćeno tik prije nego što muž dolazi doma, vrata se zatvaraju i nitko nikad neće saznat istinu. i najbolje je što to nije prikazano u pozitivnom tonu, dapače, iznad tog kraja je jedna ogromna sjena.
nina violić mi je neuvjerljiva, ali one dvije su pogođen par.
moram jos jednom pogledati film, ovo sam prema sjecanju pisala, ne sjecam se bas svih detalja :/ ipak, nekako mi je nespretan kraj, jedino ako ta prilagodba ide tako da je prisiljena graditi lazni neiskren zivot (ali komforan

. ne znam, samo me ti neki detalji, okolnosti u koje ju je matanic stavio na kraju ne djeluju uvjerljivo.
ma ja bi samo neki film u kojemu lezba ne zavrsi mrtva ili u braku[/quote]
Ima ih puno ...I can't think straight, The world unseen, Imagine me and you, Better than chocolate, Kyss Mig, Producing Adults, Elena Undone, Nina's Heavenly Delights, Out at the Wedding, Puccini for Beginners, Red Doors, Rome and Juliet, Saving Face, The Four Faced Liar, The Gymnast, Vida de familia, When Night Is Falling, ....neki od tih su čak romantične komedije pa uživaj ako nisi gledala