Obitelj bez predrasuda - posjetite novu stranicu

Teme vezane uz aktivizam, djelovanje domaćih/stranih udruga, Pride, coming out, politiku i sve tome slično.
Odgovorite
tamara3
Just tax the stupid people.
Spol/rod: žensko
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 07 lip 2007 10:37

Zašto među udrugama nije spomenut Drugi Korak :o?

Zita

Post Postao/la Zita » 07 lip 2007 10:54

dobro pitanje

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 07 lip 2007 10:56

Nisu spomenuli ni nas, al valjda zato kaj nismo udruga pa kao takve nemamo kaj tražit u odjeljku o rvackom LGBTQYRPWYX pokretu :o.

OFF: Baš sam nekako žifčana pa primjećujem sitnice, sorry :o.

Zita

Post Postao/la Zita » 07 lip 2007 11:01

ah...mi kao prave antiaktivistice nemamo kaj traziti u tom visokom drustvu :roll:
kak ti je uopce palo na pamet da su nas trebale spomenuti?! idi i izbicuj se za kaznu :roll:

dokle god postoji ovakav kurveraj lbgttvatevr aktivizam nebu nigdje dosao

crispy
Ja sam: lezbijka

Post Postao/la crispy » 07 lip 2007 11:24

tamara3 je napisao/la:Zašto među udrugama nije spomenut Drugi Korak :o?
Dobro pitanje. Nadam se da nisu neinformirani i da ne kroje svoju politiku....
Zadnja izmjena: crispy, dana/u 07 lip 2007 11:30, ukupno mijenjano 1 put.
... zauvijek promijenilo se sve ... odjednom ti ...
slika

I opet sam oživija imam force se borit
sad živim za taj osjecaj za ljubav izgorit

Zita

Post Postao/la Zita » 07 lip 2007 11:28

nada je kurva

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 07 lip 2007 11:56

crispy je napisao/la:Dobro pitanje. Nadam se da nisu neinformirani i da ne kroje svoju politiku....
Pa bar su Lorice dosad bile okej, zato to od njih ne bih očekivala ali ja sam naivna osoba pa jebiga... :o. Osim toga, postoji i web http://www.gay-u-obitelji.com koji je projekt DK-a, nešto stariji od ovog pa ne bi bilo loše ni toga se prispomenuti.
Mislim, cure kažu:

Pozivamo vas da posjetite stranicu i svojim doprinosom sudjelujete u njenom sadržaju!

Pa ono...

crispy

Post Postao/la crispy » 07 lip 2007 12:19

Bravo Tam...dobro zboris ;)
... zauvijek promijenilo se sve ... odjednom ti ...
slika

I opet sam oživija imam force se borit
sad živim za taj osjecaj za ljubav izgorit

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 07 lip 2007 12:21

Dobro sad... vjerojatno su se one orijentirale isključivo na udruge kao takve, no ostaje nepobitna činjenica da to nije jedini aspekt tzv. LGBTQWYXŽNJ pokreta u Rvata, no da. Nek, whatever.
Nemrem sad više dobro prenositi misli na ekran :?.

Think Pink
Kontakt:

Post Postao/la Think Pink » 07 lip 2007 14:33

Zita je napisao/la:ah...mi kao prave antiaktivistice nemamo kaj traziti u tom visokom drustvu :roll:
kak ti je uopce palo na pamet da su nas trebale spomenuti?! idi i izbicuj se za kaznu :roll:

dokle god postoji ovakav kurveraj lbgttvatevr aktivizam nebu nigdje dosao
a zasto takav stav? :o
zasto svakoga tko se bavi aktivizmom i jos je k tome udruga trpati u isti kos.. mislim na taj kos netrpeljivosti? ne kuzim.. ja ne vidim tu da je netko u nekom visokom drustvu..
a niti mislim da ste vi antiaktivistice.. na kraju krajeva, na CroLu sam od samog pocetka i znam koliko si truda i svega ulozila u ovaj sajt, i ne samo ti.. i gdje god se prica o nekakvom aktivizmu, ja ti prva skidam kapu i prva kazem koliko ste svojim trudom doprinijele tome da je ovim novim generacijama (a i nama tada) olaksalo postojanja croLa!
Ne znam zasto se nije spomenulo.. vjerujem radi toga sto se govori samo o udrugama, ne radi toga sto netko smatra da nemate tamo sta traziti ili da niste nista ucinile za aktivizam!

Hvala sto ste primjetile taj propust.. i njega cemo ispraviti. Iako bi mi svakako bilo draze da ste iznijele kao prijedlog da se u takve popise uvrste i portali i forumi koji su svakako puno pridonijeli a ne odmah napadom :( dosta mi je nekako tih svadja.. znam da se Lori u njih ne petlja niti ima tu namjeru.. samo zelimo raditi nesto dobro i naravno da pritom postoje neki propusti..
Zita, mozes mi ti sastaviti neki tekstic o vama.. o pocetku, kako ste nastali, sto se zbivalo, kako je islo dalje, koje su vam aktivnosti i ciljevi.. i tako.. pa cemo dodati u pokret.

Think Pink
Kontakt:

Post Postao/la Think Pink » 07 lip 2007 14:43

tamara3 je napisao/la:
crispy je napisao/la:Dobro pitanje. Nadam se da nisu neinformirani i da ne kroje svoju politiku....
Pa bar su Lorice dosad bile okej, zato to od njih ne bih očekivala ali ja sam naivna osoba pa jebiga... :o. Osim toga, postoji i web http://www.gay-u-obitelji.com koji je projekt DK-a, nešto stariji od ovog pa ne bi bilo loše ni toga se prispomenuti.
Mislim, cure kažu:

Pozivamo vas da posjetite stranicu i svojim doprinosom sudjelujete u njenom sadržaju!

Pa ono...
da, projekt DK-a svakako nije stariji od ovoga.. ovo je velika kampanja o kojoj se dugo prica i dugo se radi na njoj.. a obzirom da je kampanja, dosta se cekalo da prikupimo neka sredstva za nju.. Dk je vjerojatno isto prepoznao vaznost te obiteljske problematike.. i nikako nije vazno tko je prvi tko je drugi.. vazno je da se na tome radi.
Odgovor zasto njih nismo spomenuli je upravo u tome.. kada smo poceli raditi na kampanji, pisati i dizati tekstove, Drugi korak jos nije postojao.. zato ga nema.. a za apdejtiranje tih tekstova nam treba neko vrijeme.. puno je aktivnosti na kojima se radi.

Eto, razlozi su nekada vrlo jednostavni i benigni.. bez tih nekih zakulisnih igara :)

ow
necu se registrirati
Status: U braku
Kontakt:

Post Postao/la ow » 13 lip 2007 22:00

Think Pink je napisao/la: kada smo poceli raditi na kampanji, pisati i dizati tekstove, Drugi korak jos nije postojao..
Treba li nam ovo Think Pink?

Drugi korak je osnovan 25.10.2006 a projekt Gay u Obitelji je objavljen prvi put (nedovršen doduše) 29.12. na Gay HR-u.

Službena objava je bila 09.01 na presici na kojoj je obznanjeno i osnivanje Drugog Koraka.

http://www.lori.hr/forum/viewtopic.php? ... ht=obitelj

http://www.gay.hr/forum/viewthread.php? ... pid1953992
http://www.crolportal.com/forum/viewtop ... ht=obitelj

Na ova tri linka se nalazi najava kampanje. Sva tri datiraju sa 23.03.2007 - dva i pol mjeseca nakon službene objave postojanja GUO.

Isto tako ako ne ostale, ali barem Tamara zna koliko sam dugo ideju o sajtu za roditelje poikusavala ostvariti prvo kao autsajder (antiaktivistica), pa onda u Iskoraku gdje za isti nije bilo sluha (godinu i pol prije objave ideja je razmatrana na jednom UO Iskoraka nakon cega je od njihovog Bossa potpuno izignorirana, sto je i bio jedan od osnovnih motiva mog odlaska iz Iskoraka i angazmana oko DK-a)

Očito je da postoji razlog zašto DK nije na tom sajtu (što se mene tiče i bolje da nije), no datumi najave vase kampanje na ovim sajtovima (ukljucujuci i onaj na forumu Lori koji si ti osobno postavila) ocito govore drugacije od ovoga sto ti ovdje pokusavas plasirati.

I da, meni se cini da razlozi ni najmanje nisu jedsnostavni a naročito nisu benigni.
No svatko od nas ionako sam snosi posljedice svojih djela pa se ne uzbzdjujem previse zbog toga. Samo ubijam vrijeme do odlaska po jedan CD.
ne vjerujte podacima iz profila, zapravo sam se ovom forumu pridruzila 14.09.1999
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

corbis
Kontakt:

Post Postao/la corbis » 14 lip 2007 00:29

Dobro i kakva je onda provedba i rezultati kampanje Gej u obitelji? Tko podržava taj projekt? Jel to (samo) website ili? :aha:

Uostalom, ja osobno ne vidim zašto bi 2k bio naveden. Ta udruga, vlastitom željom i politikom, uopće nije dio LGBTIQ pokreta.

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 14 lip 2007 11:36

corbis, usredotoci se na raspravu i nemoj svoje filmove projicirati na druge - ili se suzdrzi od komenrata o onome sto nisi u stanju shvatiti.

NA GUO jasno pise sto to jeste, koju funkciju ima i tko iza toga stoji.

Tamo nigdje ne pise da se radi o bilo kakvoj kampanji vec o stranici koja ima svoju funkcionalnu ulogu i koja sama po sebi koristi ONIM osobama koje u njenom postojanju vide neki smisao.

Dokle god u LGBTIQ pokretu postoje ljudi koji dijele ostale na to jesu li ili nisu dio LGBTIQ pokreta, cast mi je ne biti u takvom pokretu.
Dokle god postoje ljudi koji su u stanju najznacajniji lezbijski dogadjaj godine (CroL-party) koji svojim dolaskom podrzava daleko veci broj osoba nego sve cjelogodisnje projekte vaseg LGBTIQ pokreta zajedno, nazvati privatnom zabavom sto si ti ucinio prosle godine na forumu gejhaer, dotle sam ponosna sto mi antiaktivistice koje stoje iza CroL-a dopustaju da se sa njima identificiram.

Idite vi ganjati vase kampanje, nemam ja nista protiv toga.
No imam protiv da Think Pink napise da je projjekt Obitelj-bez-predrasuda NAJAVLJEN dok jos DK nije postojao, iako na netu postoji obilje dokaza da to nije istina.
Dakle - usredotoci se na raspravu i ako imas dodati kakav dokaz u vezi datuma objava u javnosti ta dva slucaja izvoli. Ako nemas - fuck off

A od Think Pink takodjer ocekujem da podastere dokaz za tvrdnju da DK nije postojao u trenutku kada je LORI PRVI PUT OBJAVILA INFORMACIJE O KAMPANJI U JAVNOSTI.
Ukoliko to nije u stanju nek izvoli editirati recenicu koja asocira na kradju projekta.
To kada su one interno pocele raditi na tom projektu me uopce ne zanima jer je DK ovdje izmedju redova OPTUZEN za kradju projekta sto ja u stvari zelim da se razjasni, a koji naravno ne bi mogao ukrasti ako za njega uopce nije znao nitko osim samih Lorica.
Zadnja izmjena: ow, dana/u 14 lip 2007 11:46, ukupno mijenjano 2 puta.
ne vjerujte podacima iz profila, zapravo sam se ovom forumu pridruzila 14.09.1999
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 14 lip 2007 11:42

citat umjesto edit :o
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

Think Pink
Kontakt:

Post Postao/la Think Pink » 14 lip 2007 21:23

Think Pink je napisao/la: Dk je vjerojatno isto prepoznao vaznost te obiteljske problematike.. i nikako nije vazno tko je prvi tko je drugi.. vazno je da se na tome radi.
procitaj ovo gore!

draga ow, znamo se malo duze da bi mi se trebala tako obracati.. zbilja nije potrebno.
Ono sto sam mislila to sam i rekla.. nikakve kradje nisam spominjala niti na njih asocirala.. skuliraj se.. ne zelim ulaziti u nikakva prepucavanja.. kampanja je nastala krajem 2005. god. i od tada se radi na njoj, zato sam na to reagirala i pritom ne mislim da je netko nekome nesto krao! jasno je da to niste mogli znati jer to nismo objavljivali dok nismo dobili sredstva.. zato, stay cool :wink:

sasvim je jasno da su gay u obitelji i kampanja za prihvacanje i smanjenje diskriminacije prema pripadnicima/cama seksualnih i rodnih manjina u obitelji - potpuno drukciji projekti - i super je da svi radimo na tome, ja osobno podrzavam razlicite metode i nadam se da ce se rezultati oba projekta vidjeti! i to je jedino sto mene zanima...

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 14 lip 2007 21:31

Think Pink je napisao/la:Iako bi mi svakako bilo draze da ste iznijele kao prijedlog da se u takve popise uvrste i portali i forumi koji su svakako puno pridonijeli a ne odmah napadom :( dosta mi je nekako tih svadja.. znam da se Lori u njih ne petlja niti ima tu namjeru.. samo zelimo raditi nesto dobro i naravno da pritom postoje neki propusti..
Ma Think, ja sam počela raspravu, a i bila sam nadrkana taj dan pa je izgledalo ko da se oću svađat a opće nije bilo tak i žao mi je te se ispričavam ako je to izgledalo kao napad, stvarno. Tim više što udruga Lori, koliko ja znam, nikad nije sudjelovala u nekakvim prepucavanjima i iznošenju prljavog rublja po rvackoj aktivističkoj sceni. Al DK zbilja mislim da treba dodati, a ne bi bilo loše uvrstiti ni rubriku 'Linkovi'.

Think Pink je napisao/la:Zita, mozes mi ti sastaviti neki tekstic o vama.. o pocetku, kako ste nastali, sto se zbivalo, kako je islo dalje, koje su vam aktivnosti i ciljevi.. i tako.. pa cemo dodati u pokret.
Postoji, radim na njemu, za par dana ćeš dobiti skraćenu verziju. Ako te zanima nešto određeno, pošalji PP ili mail, može?

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 15 lip 2007 08:05

Ok Think Pink, pretpostavimo da nije postojala namjera koju sam ja u tvom tekstu prepoznala i taj ti dio oprastam.
No ne mislis li da clanak koji se zove: Pokret u Hrvatskoj (sad sam ga tek procitala) a u kojem nisu navedeni CroL, Arhiv Lezbijske kulture, Bad Boy (kao prvo mjesto novije povjesti gdje su se LGBTQ osobe mogle slobodno okupiti i zabaviti), casopis Just a Girl, BaLConn, Ana Opalic i Helena Janecic sa svojim plakatima, Bura band, nogometni klub Bura, LE-zbor, Club Angelina Jolie (ili kako se vec zvao?), Queer Zagreb, CMS, i na koncu i Global Club kao i sve ostale inicijative (ispricavam se ako sam nesto izostavila) prikazuje taj pokret objektivno i motivira bilo koga da se kampanji prikljuci?

Mislim da bi se Lorice trebale odmaknuti od sitnokokosarskog corbisovog diskursa kojim on sam sebi uzima za pravo diktirati tko moze a tko ne moze spadati u LGBTQI pokret, i barem jedan takav sveobuhvatan clanak napisati objektivno.

Jer se nikako ne moze mjeriti kolicina hrabrosti koju su 1998-99 imale cure koje su izdavale i ilegalno dijelile casopis Just A Girl (pa makar se to svelo samo na dva-tri broja) ili one koje su organizirale lezbijske veceri srijedom u BB-u sa onom koju su 2006 imali pripadnici kugE u nekoliko minornih promasenih akcija. No u vasem clanku ovih prvih nema - dok su ovi zadnji navedeni kao neki bitan faktor pokreta.
Nemam osobno veze niti sa jednom od nabrojanih akcija, no uvrstenost kugE u taj clanak a izostavljanje svih ovih gore nabrojanih u meni stvara dojam da clanak nema namjeru prikazati objektivnu povjest pokreta, vec propagandisticki nastoji prikazati povjest drugacijom nego je bila, odvajajuci tako elitu "aktivista" od onih koji neforlmalno odradjuju ogroman posao.
Osim ako pojam pokret ne podrazumjeva formalno clanstvo u istom sto automatski negira samo znacenje pojma "Pokret".

P.S. - nemoj ovo shvatiti kao negativnu kritiku, vec cisto kao pokusaj doprinosa samoj kampanji. Ukoliko taj prikaz bude objektivniji, vece su sanse da se oko kampanje okupe ljudi koji su te aktivnosti i odradjivali.
Ovako, vi sami ih iz toga iskljucujete.
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

vision-zlavjestica
Kontakt:

Post Postao/la vision-zlavjestica » 16 lip 2007 07:58

a zashto vi niste udruga??? vjerojatno okupljate vishe homo ekipe..od ijedne od tih ikoraka i kontri drugih,trechihkoraka..
mozhda biste se uspjeli ogrebat za neka sredstva..za nekakav prostor..i slichno..

ne znam kako to kod vas ide..ali..u mom gradu..tko god zheli sklepa si nekakvu udrugu..formi se statut udruge..bla bnla..odmah predaju zahtjev gradu za prostor i sve shto ide uz to..i...voila...mozhda se udruzhite sa josh nekim sa neta...paaa..neka vam pola juzera udje i u udrugu..imalibiste fini broj chlanova..a samim time i pravo na neku kintu..ili..moguchnost da vas se chuje..
"The last mosquito that bit me had to check into the Betty Ford clinic."

Zita

Post Postao/la Zita » 16 lip 2007 12:07

vision, drugi koraj je udruga :)

crol nije i nece nikad niti postati :)

mayflower!

Post Postao/la mayflower! » 18 lip 2007 09:36

ow je napisao/la:Ok Think Pink, pretpostavimo da nije postojala namjera koju sam ja u tvom tekstu prepoznala i taj ti dio oprastam.
No ne mislis li da clanak koji se zove: Pokret u Hrvatskoj (sad sam ga tek procitala) a u kojem nisu navedeni CroL, Arhiv Lezbijske kulture, Bad Boy (kao prvo mjesto novije povjesti gdje su se LGBTQ osobe mogle slobodno okupiti i zabaviti), casopis Just a Girl, BaLConn, Ana Opalic i Helena Janecic sa svojim plakatima, Bura band, nogometni klub Bura, LE-zbor, Club Angelina Jolie (ili kako se vec zvao?), Queer Zagreb, CMS, i na koncu i Global Club kao i sve ostale inicijative (ispricavam se ako sam nesto izostavila) prikazuje taj pokret objektivno i motivira bilo koga da se kampanji prikljuci?

Jer se nikako ne moze mjeriti kolicina hrabrosti koju su 1998-99 imale cure koje su izdavale i ilegalno dijelile casopis Just A Girl (pa makar se to svelo samo na dva-tri broja) ili one koje su organizirale lezbijske veceri srijedom u BB-u sa onom koju su 2006 imali pripadnici kugE u nekoliko minornih promasenih akcija. No u vasem clanku ovih prvih nema - dok su ovi zadnji navedeni kao neki bitan faktor pokreta.
naravno, pozdravljam akciju. lorice do sad nikad nisu razočarale. iako, u ovim riječima ow ima puuuno istine. malo nadopunite, bit će slika, veća, ljepša, šarenija i pravednija :)

abraxa

Post Postao/la abraxa » 18 lip 2007 14:39

Citam vas vec dosta dugo i nisam mogla odoljet i ne rec nesto glede ove apsurdne prepirke.

R.E.S.P.E.C.T. doticnoj OW na iskustvu ali za boga miloga, zakaj tolika frustracija i gnjev? Napadati neke osobe jer zapravo nekaj rade i kao zadnja prostakusa (zakaj to fuck off, ne kuzim) a bome i ludjakinja reagirat na neke teorije zavjere koje su samo tebi ocigledne medju redovima postova koje citam iznova i vidim samo krajnje lijepo te profesionalno ponasanje.
Ne znam curu, ali vidi se da radi na necem gdje je timski rad bitan i gdje nema ego tripova kak ima u DK, i koje prate Dorina od pocetka njegove POLITICKE karijere. Da, upravo to pise, jer ak se mene a i nas mnoge ne-aktiviste posmatrace pita, on je daleko od aktiviste. Zovite me ludom, ali koji aktivista trazi od grada da mu se udijeli stan za njega osobno jer je javna licnost... a poslije se pita zakaj ga tadasnja udruga nije podrzala u tim "timskim" strijemljenjima. Smijesno... DM je meni osobno OK, ali ne se toliko busat u prsa kak je DK tak vazan, kad znamo svi zakaj je nastao.

Ne vrti se cijeli svijet oko Dorina i Drugog Koraka!

Pustite ljude iz Lori i CroL , Gay.hr , iskoraka , kontre i kuge (koja te tak nervira) nek rade svoj posao, svaki je doprinos vazan. Malo korigiraj svoje ponasanje jer ces tak dat ljudima krivu sliku da su sve gay zene frustrirane lezbe.
Zar nije bilo lakse samo lijepo zamolit cure da se DK zbog svojih nekih doprinosa uvrsti u taj clanak... neee... a kaj ja znam. Ja samo odlucujem koja od vasih udruga svojim radom i stavovima zasluzuje donacije NZRH, a poslijee se pitaju zakaj neki nisu dobili kaj su trazili, a tak im je bio dobar program... e to sto se pise, mora se podrzat osobnim primjerom... svaki vas post je public relations, ne se tak bitchat.

BRAVO svima na dugogodisnjem trudu u udrugama i inicijativama gdje vas rad nije mazio vas ego i osobno vas isticao, vec zbilja gradio LGBTIQ pokret za sve nas koji javno ne mozemo istupit, ali nadjemo nacina za podrzat vas. Ova Kampanja koju ste tak lijepo popljuvali je odlican projekt koji je i ova nasa homofobna drzavna vlast podrzala. Zakaj je tesko to i vama napravit?

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 18 lip 2007 15:38

abraxa je napisao/la:Ne vrti se cijeli svijet oko Dorina i Drugog Koraka!
na cemu si ti abraxa? :o
i gdje uopce vidis da sam ja napisala da bi se na toj stranici trebao naci DK?
ow je napisao/la: No ne mislis li da clanak koji se zove: Pokret u Hrvatskoj (sad sam ga tek procitala) a u kojem nisu navedeni CroL, Arhiv Lezbijske kulture, Bad Boy (kao prvo mjesto novije povjesti gdje su se LGBTQ osobe mogle slobodno okupiti i zabaviti), casopis Just a Girl, BaLConn, Ana Opalic i Helena Janecic sa svojim plakatima, Bura band, nogometni klub Bura, LE-zbor, Club Angelina Jolie (ili kako se vec zvao?), Queer Zagreb, CMS, i na koncu i Global Club kao i sve ostale inicijative (ispricavam se ako sam nesto izostavila) prikazuje taj pokret objektivno i motivira bilo koga da se kampanji prikljuci?
Ove tvoje izjave u vezi Dorina i njegovog "stana" :D :D uopce necu komentirati jer su mi presmijeshne, no moram primjetiti da cijeli tvoj post prilicno oslikava motive zbog kojih si se DANAS registrirala ca CroL :wink:
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

Think Pink
Kontakt:

Post Postao/la Think Pink » 18 lip 2007 22:30

mayflower! je napisao/la: naravno, pozdravljam akciju. lorice do sad nikad nisu razočarale. iako, u ovim riječima ow ima puuuno istine. malo nadopunite, bit će slika, veća, ljepša, šarenija i pravednija :)
hvala :)
ima, ima istine u tim rijecima (u ovom drugom dijelu gdje navodi da puno stvari nedostaje).. i sve su sugestije uvazene i radimo na tim tekstovima :)
u svakom slucaju, i svaka daljnja sugestija je dobrodosla tako da sve bude sto bolje i kvalitetnije.. updateirat cemo sve cim prije budemo mogle/i..

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 19 lip 2007 06:52

zaboravila sam dodati, a i to neizostavno mora biti - Mimu Simic kao knjizevnicu koja je napisala prvi lezbijski roman i , Drazena Ilincica - Prvu javnu osobu koja se outala pred TV auditorijem a kasnije napisala i prvi Gay roman, i obavezno ponovo Mima Simic u Milijunasu - po meni aktivisticki potez desetljeca.
Tu je i Gay Dubrovnik - prva javno deklarirana poslovna inicijativa.
To su aktivnosti pojedinaca koje su izravno i masovno utjecale na promjenu svijesti hrvatskih gradjana prema LGBTIQ i bez obzira sto formalno ne spadaju u NVO nitko ne moze negirati njihov doprinos senzibilizaciji drustva.

Sigurna sam da postoji jos toga sto bi se trebalo naci u clanku koji se zove Pokret u HR i predlazem da ovaj topic iskoristimo za to da svi koji imaju neka saznanja o grupama i pojedincima i pojedinkama koje su svojim bilo kakvim angazmanom utjecale na promjene u HR da ih ovdje nabroji.
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

Odgovorite