Retrogradna Venera

Tko smo mi u svemiru, kamo idemo, koji je smisao života, jesu li teorije zavjere istinite, što bi mogao značiti vaš noćašnji san i je li to sve na rubu onostranog?
Odgovorite
Ameli

Re: Retrogradna Venera

Post Postao/la Ameli » 19 kol 2007 22:44

[quote="Ameli"]Jarac sam,podznak Blizanac,mjesec u Raka :( jedino sto znam da mi je dosta svega :!: :!:[/quote]

jos malo pa gotovo (prva runda) .....tebi ce super doc da si nabavis knjigicu "velicanstveni saturn" ..ako ti mjesec nije pri kraju raka, onda si ti pri kraju sade satija.... :lol: i ako mislis da sam pricam na azerbejdanskom...ne pricam :D[/quote] :o objasni sta ti dodje to:onda si ti pri kraju sade satija :o :o

rainbow1
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Kontakt:

Post Postao/la rainbow1 » 19 kol 2007 23:06

u indijskoj astrologiji (Jyotishu) postoji termin "sade sati" ..koji oznacava period od sedam i po godina sautrnovog bivstovannja oko necijeg natalnog mjeseca (daklem: u trenutku rodenja je mjesec bil u nekom znaku)...i sad mi tak zivimo tu na ovoj planetici i okolni se planeti micu (migaju, vrludaju i tako jel :D)...i onda ti, moja ti bona , saturn mic po mic dodje u znak ispred naseg mjeseca ..e to..to ti onda veliju da pocinje taj period "sade sati" (dakle ako ti je recimo mjesec u raku onda je velika vjerojatnost da ti taj period zavrsava ubrzo..odnosno sad u rujnu kada saturn ulazi u djevicu...jerbo! prije raka dolazi blizanac, onda iđe rak, i nakon raka lav pa djevica...znaci tvoj, a bogumi i moj sade sati su bili poceli kad je saturn uso u blizanca i zavrsavaju kad izlazi iz lava, tj ulazi u djevicu) :lol: sad mi je vec jasno da sam tolko toga napisala i da ces ubrzo otici po tabletu za smirenje ili naprasito izgasiti komp jer mislis da te zajebavam or so...ali ako smao na tenutak naculis oci i uši mozda poistane jasnije :D

...no to je sad sve nebitno..bitno je sto vele da ti sade sati znace...

knjiga "velicanstvei saturn" (a.p. kezele) pokazuje jedan oblik percipiranja toga...

evo sazetak sa linka :

http://www.dvostrukaduga.hr/index.php?o ... &Itemid=33

Voden igrom sudbine i intervencijom Ganesa, bozanskog bica s glavom slona, kralj Vikarama prihvaca se nemoguceg pothvata da prosudi koja je od uzvisenih planeta najmocnija i najvaznija. Na sudbonosnom "sudenju", Vikarama neoprezno izgovara rijeci optuzbe protiv Sanija - predstavnika planete Saturna.
U viziji koja slijedi Vikarami se prikazuje sam bozanski Sani i obecava mu poduku kakvu nikad nece zaboraviti. Ocajni Vikarama isprva pokusava izbjeci karmi, ali bezuspjesno. Slijedi sedam i pol godina tuge (sade sati) tijekom kojih Vikarama gubi kraljevstvo, bogatstvo, cast i ugled, a zatim i ruke i noge. Iako potpuno unisten, Vikarama pokazuje znacajke mudraca zbog kojih ga na kraju ponovo posjecuje Sani i pruza mu jos jednu priliku.
Sani Mahatmja (prica o velicanstvenom Saturnu) otvorit ce za vas vrata novog razumijevanja karme i njenih posljedica; uzroka patnje i puta prema istinskoj zivotnoj mudrosti. Sani Mahatmja vise je od price: to je mit sa snagom duhovne terapije.
Citanjem, razmisljanjem o njoj i njenim sirenjem sudjelujete u posebnoj jagji - duhovnoj "zrtvi" - ciji je cilj razumijevanje zakona karme i preusmjeravanje njenih posljedica.

..dakle to nazivaju "sedam godina tuge"..i iako bih ja tezila izbjeci tako negativne konotacije...mislim da bude period koji je tezak, ali na jedna evolutivan nacin

i tako..trla baba lan

:lol:

/ btw :D ovo sve vridi ako ti je mjesec do negdi 24 stupnja raka..a to se racuna na astrocomu il negdi vec
*ako mislite da možete ili mislite da ne možete - u pravu ste*

Ameli

Post Postao/la Ameli » 19 kol 2007 23:17

ma sad kad sam procitala i nacitala se :o uopce se ne brinem :eek: to je kod mene pocelo vec davno :eek: :D ako sam dobro shvatla :? :roll:

rainbow1
Kontakt:

Post Postao/la rainbow1 » 19 kol 2007 23:21

:lol: ma ovaj gornji tekst je bio ko neka mini inicijacija/ispit..ak si to procitala..nema toga sto nemers prebroditi u zivotu :D

edit: ima teta na nekom forumu koja je to puno bolje srocila

Sadhe sati je pojam iz vedske astrologije kad Saturn prelazi preko natalnog Mjeseca, inače period koji traje 7 godina, i to je vrijeme intenzivnih promjena i transformacija života.
Ako se sami ne natjeramo mijenjati, onda nas okolnosti natjeraju silom (doslovno) i tada se proživljava svojevrsna katarza kako bi se nastavilo dalje.

---

ja ga zakomplicirah :oops:
Zadnja izmjena: rainbow1, dana/u 19 kol 2007 23:23, ukupno mijenjano 1 put.

tamara3
Just tax the stupid people.
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 19 kol 2007 23:23

rainbow je napisao/la:...dakle ako ti je recimo mjesec u raku onda je velika vjerojatnost da ti taj period zavrsava ubrzo..odnosno sad u rujnu kada saturn ulazi u djevicu...
Jipi jej, prva dobra vijest danas :ura:.
Iako ulazak saturna i djevicu zvuči prijeteće.

Ameli

Post Postao/la Ameli » 19 kol 2007 23:37

a valjda nesto se i dobro izrodi iz tih promjena :? a i sad mi je jasno zasto se osjecam kao da stojim na raskrscu kao ukopana :roll:to je to :)

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 19 kol 2007 23:39

A jel postoji negdje nešto pomoću čega se može izračunati taj sade sati?

rainbow1
Kontakt:

Post Postao/la rainbow1 » 19 kol 2007 23:51

ne znam jel ima negdje na netu, ja sam si to racunala po toj knjizi velicanstveni saturn..kezele je tamo metio tablicu kad koji znak ulazi u taj period...

(note 2 self: hm..pitaj boga jesam li si ja to dobro izracunala :lol:)

mislim da cu ubrzo ponovo dobiti tu knjigu pa cu poglecnut...

nes se taj indijski horoskop pomice za 23 il 24 stupnja ..pa mi se sad sve pomisalo u glavi ..ko, sta..kako... :inlove:

javim ak saznam...

rainbow1
Kontakt:

eklipse (pomrcine)

Post Postao/la rainbow1 » 20 kol 2007 08:40

evo jos sam neš cituckala i vele da ima nekih zanimljivih "celestijalnih" dogadanja....28.08. imamo totalnu lunarnu eklipsu (pomrcinu) -puni mjesec na 5 stupnjeva ribe...

a 11.09. djelomicnu solarnu eklipsu - mladi mjesec na 18 (il 19) stupnjeva djevice...

___

LUNAR ECLIPSES - Indicate passive, inner changes, FULL MOON

feelings of lack - severing bonds or cementing them

SOLAR ECLIPSES - Indicate active. self-motivated changes, NEW MOON

a need to create, begin anew

ECLIPSE - Trends last appr. 6 Months

~ SOLAR AND LUNAR ECLIPSES ~

by Danielle A. Ricard - April 2002

Why pay attention to eclipses? Besides covering up the our Celestial lights in a spectacular way, and perhaps frightening some people still to this day - what significance do eclipses really have in our lives? Why do they actually stimulate dramatic events, such as death, separations and even earth changes and upheavals?

The answer lies not only in the gravitaional affect on our bodies and our earth - but also in our collective subconscious, and in the astrological significance and potential within our own natal birth charts, as well as the charts of nations (especially those locations directly within the path of totality.)

The eclipse seems to stop time, stop energy and stop movement - while also focusing energy. Where once there was light filtering through the elemental forces of the zodiac and into the earth's aura - there is suddenly darkness, nothingness - a temporary lack of input from the Sun or Moon that serves to bring our awareness closer to the energy of the Solar or Lunar season, and thus intensify it.

While there is a general influence on humanity with all eclipses, it is probably not necessary to pay close attention unless the exact position of an eclipse hits or opposes (or squares) a planet or personal point in your birth chart. Click here to read about the types of eclipses, too.

Lunar energy is internal, maternal, nurturing, deeply emotional - and absorbed and internalized by our astral bodies.

When a lunar eclipse occurs, the earth is passing between the Sun and the Moon, creating a Full Moon as we experience every month - but in this case, the alignment is perfect - the occultation of the Moon complete. The intensity of the Full Moon is great, yet she is totally covered for about an hour by the earth's shadow. The Sun and Moon are occupying opposite Astrological signs, therefore emphasizing the particular polarity inherent in those signs.

During the period of occultation, the Moon's reassuring light is temporarily suspended and withheld. We experience a crisis of lack, and the particular sort of lack depends universally upon the astrological sign in which the eclipse occurs, and personally upon the natal astrological house (realm of influence), as well as the major aspects made to natal planets.

This eclipse is particularly relationship oriented - and our connections with others can be severed, challenged, or suddenly welded together as the shock calls one to action. We may deeply consider our feelings and needs within the context of the house, sign and planetary aspects affected. To fully appreciate the potential in the lunar eclipse, we must explore both houses and signs that are brought into play. Where the Moon is - we can confront our demons, old habits and fears, and where the Sun is we may find the means to embrace a release from whatever bondage we experience in life through our creative efforts. In any event, there are opportunities for deeper understanding, and finding a balance in our lives.

Solar energy is external, paternal, protective, active - and reflected and expressed from within our life force.

When a solar eclipse occurs, the Moon is passing between the Earth and the Sun, creating a New Moon as happens every month, but in this case - the alignment is perfect, the occultation of the Sun by our Moon is complete. In a total Solar Eclipse, the intensity of the New Moon is strong because she is so near to the earth, and also because for those amazing few minutes the power of the Sun is bursting out behind her. The luminaries share space in the same Astrological Sign - and there is great power within the energy of that sign.

During the Sun's occultation, the Sun's life-giving light and warmth are temporarily suspended and withheld. Just as with the lunar eclipse, we experience a crisis of lack, and the particular sort of lack depends universally upon the astrological sign in which the eclipse occurs, and personally upon the natal astrological house (realm of influence), as well as the major aspects made to natal planets. This eclipse is particularly goal and purpose oriented - and our ideals and resolve can be enhanced and intensified. We begin to deeply consider our contributions in the world, and the full expression of our humanity.

The exact degree on which an eclipse occurs becomes a hot-spot of energy - a place where planets passing over and opposing within the next appr. 6 months can trigger further events and realizations related to the eclipse energy.

___

bea.zarre
Status: U braku

Post Postao/la bea.zarre » 20 kol 2007 09:10

auh, već se veselim 28. :roll:
"The play was a great success, but the audience was a disaster." Oscar Wilde

rainbow1
Kontakt:

Post Postao/la rainbow1 » 20 kol 2007 16:57

:kolo: de bona b.z ne brij negativu :P mozda bas bude super i evolutivno :lol:

ja odo kod jyotishija 2morou :inlove:

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 20 kol 2007 19:24

Ma baš sam si ja mislila malo o tome. Jebote, prosječan životni vijek je kao 65-70 godina ili tak nekaj, a od toga imaš tri ta saturnova neka ciklusa koja te prožvaču i ispljunu (a treći vjerojatno ni ne preživiš, kako čitam, jer te pogodi nekakva odurna boleština, siromaštvo i tome slično) i sve skupa traje cca 22,5 godine.
E pa kakav je to život ako njegovom gotovo cijelom trećinom upravlja nekakva stjenčuga gore u svemiru :o. Uglavnom, nabijem saturna i retrogradnu veneru, that' was my point :P.
Zadnja izmjena: tamara3, dana/u 20 kol 2007 19:46, ukupno mijenjano 1 put.

Ameli

Post Postao/la Ameli » 20 kol 2007 19:42

mada uopce ne razumijem jednu trecinu vezano za astroloske aspekte i sve manje-vise vezano uz to,sa ovim zakljuckom u potpunosti se slazem :roll:

lana
Sestra Nanut 1

Post Postao/la lana » 20 kol 2007 20:39

tako je, tam! :D nabijem saturn i veneru i sve ostale planete! jos i da na to mislim, jebo te, kud bi dosla!

rainbow1
Kontakt:

Post Postao/la rainbow1 » 20 kol 2007 20:56

tamara3 je napisao/la:E pa kakav je to život ako njegovom gotovo cijelom trećinom upravlja nekakva stjenčuga gore u svemiru :o. Uglavnom, nabijem saturna i retrogradnu veneru, that' was my point :P.
:roftl: neka stjencuga....zakon

pa ne upravlja niko nasim zivotima osim nas samih (nasih sklopova tijelo/emocije/um/duša ...a mozda nutella :P ) :o at least I hope so

ali postoje interkacije...izmjene energija..vibracije...ja sama ne znam sebe najbolje sagledati..stalno si nekam izmaknem :D..pa se tak probavam ogledati u zrcalima oko sebe...bila to astrologija, šaputnaje na jastucima olitga odnosi s ljudima il nesto trece...

mislim si ako sunce utjece na cjelokupan zivot na zemlji..mozda i druge planete imaju neki "vrag za reci" ...

Ameli

Post Postao/la Ameli » 20 kol 2007 21:02

e pa sad vise mi nije jasno da li ima sanse da ja upravljam u svom zivotu sa bilo kojim dijelom,sad ljudi na zemlji,planeti u svemiru i Bog na nebu i na zemlji :o

rainbow1
Kontakt:

Post Postao/la rainbow1 » 20 kol 2007 21:04

:) a ne znam...sta ti mislis/osjecas?

Ameli

Post Postao/la Ameli » 20 kol 2007 21:10

ne mislim nista jer mi nekad nije jasno ama bas nista,a ono sto osjecam to je :o :o :o danas sam luda...zelim samocu... :D :D :D

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 20 kol 2007 21:46

vrlo vrlo zanimljivo

whatever

Post Postao/la whatever » 20 kol 2007 22:33

Čekirah ja sad tu te linkove.
I tako saznadoh da cijenim svoju slobodu više od ičega na svijetu, u vezama šaram okolo, ne poštujem autoritete
(ah, to je pisalo na stotriesetipet mjesta), stalno zapovjedam, ne cijenim tuđe mišljenje i meni najdraže - ne znam se kontrolirati.
Ma nemoj srat??? Ja se ne znam kontrolirat???
Umri, glupi stroju, umri!!!!

Dobro sam.
Ugl, kud god pogledah, neki vatreni znak. A kulerskoj vodi ni traga.
Ma fak det.
Budem onda bolja osoba u nekom drugom životu. Baš me briga.

I naravno, pola toga nisam skužila jer su me ove vijesti preveč naživcirale.
Vamo Pluton, tamo Neptun, ovđe Jupiter, ondje hrpa dreka u desetoj kući, mjesec spava u povijesti i još hrpa koještarija.
Dovraga.

Ma, sve je to retrogradna Venera kriva.
Zato oni sada takove stvari pišu o meni.
Da, to je to. Vrag ih odnio.
Epizodna uloga.

rainbow1
Kontakt:

Post Postao/la rainbow1 » 21 kol 2007 08:08

:D

__

dobih neki, beskonacno dug mail..koji spika o veneri..evo pasus ak se nekom cita ( i promislja o sebi):

"On a serious note, I have so far seen this retrograde affect the various personal and professional relationships of my friends and clients by awakening them to the realization that they currently are engaged in relationships that do not adequately support their own values and needs to be fully expressive and self-possessed. So many are currently planning a much needed exit strategy!

However, I want to help you ascertain where this retrograde might most apply to you. Thus, what follows are some questions to help you work with the energy of this cycle productively, as well as some Venus archetypes you might need to dialogue with:

Questions to help identify your Venus retrograde themes:

What affirms your life and gives you a sense of personal value, fulfillment, beauty, and pleasure? What do you find attractive? What turns you on? Are these things being challenged for review?

What are the ways in which you adorn yourself to feel beautiful? How do you feel about your body? Do you take time for your looks? What is your style of dress reflect about you?

What kind of experiences do you tend to attract in love relationships? How do you like to be affirmed in relationships? What is your ideal mate like? What archetype would that be defined as and do you play the opposite role in your relationship myths (Like the Knight and the Damsel?)

What do you value most in friendships? What are your artistic tastes? What music do you like? What do you find beautiful?

Are you competitive and jealous of others that seem to possess what you feel you lack or would like to have? How do you manifest that urge? How do you respond to being ignored? Do you need a lot of external attention to validate your own worth?

Are the choices you make in life in alignment with your values? Or do they betray what you say you value and reveal something else?

What do you consider to be your worth? What will you sell yourself for? What can buy you?

How do you feel about your experience of sexual pleasure? Do you find sex sinful or ecstatic? Do you ‘spiritualize’ your sexuality such that it’s discounted as a Divine part of you? Can you openly experience sexual energy as an integral facet to all of life—such as in a flower, chocolate, or fine wine?

Read over the following of archetypes and see if any seem to be animated for you during this Venus retrograde and why. What do they need you to recognize about your values and personal power?

The Goddess, The Lover, The Prostitute, The Courtesan, The Geisha, The Harlot, The Femme Fatale, The Artist, The Plastic Surgeon, The Super Model, The Temptress, The Jeweler, Artemis, Galadriel, The Beautician, The Make-up Artist, The Hedonist, The Sex Addict, The Celibate, The Virgin, Circe, Aphrodite, The Don Juan, The Enchantress, Eros, Casanova, The Companion, The Consort, The Empress, The Damsel, The Flirt, The Promiscuous One, The Slut, The Gigolo, The Farmer, The Builder, The Musician, The Queer Eye Guy, The Sensualist, The Sacred Whore, The Mediator, The Renunciate, The Sadist, The Masochist, The Sexual Healer/Therapist, The Priestess, The Princess, The Sculptor, The Architect, The Vampire, The Tramp, The Counselor, The Materialist, The Plastic Surgery Addict, The Vain One, The Jealous Lover, The Unrequited Lover, The Mirror, The Diva, The Vixen, The Siren, The Anorexic, The Gym Rat, The Tantrist, The Architect, The Princess, The Landscaper, and The Florist. "

__

bea.zarre
Status: U braku

Post Postao/la bea.zarre » 21 kol 2007 09:56

ima još jedna zgodna stvar vezana uz veneru i astrologiju općenito,
a to je da ćete se u vezama ponašati kao znak u kojem vam je venera.
isto tako privlačit će vas sunčani znakovi koji odgovaraju vašem mjesecu,
npr. ako imate mjesec u vagi, privlačit će vas vatreni i zračni znakovi
(lav, strijelac, ovan, blizanci, vage, vodenjaci) etc.

a zanimljivo je i to da bi vam idealni partner trebao biti znak nasuprot vašeg podznaka
(rak-jarac, blizanci-strijelac, riba-djevica etc.)

etogac.
"The play was a great success, but the audience was a disaster." Oscar Wilde

whatever

Post Postao/la whatever » 21 kol 2007 13:13

Znači, u vezama se ponašam kao ja. :o
Imam veneru, merkur, mars i sunce u lavu.
Mjesec u vodenjaku, a nasuprot podznaka mi je ovan.

...idem se odmah negdje sklupčati i umrijeti. :roll:
Epizodna uloga.

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 21 kol 2007 21:38

bea.zarre je napisao/la:ima još jedna zgodna stvar vezana uz veneru i astrologiju općenito,
a to je da ćete se u vezama ponašati kao znak u kojem vam je venera.
Meni je u vodenjaku. Jel to znači da sam čudna i neozbiljna :eek:?

rainbow1
Kontakt:

Post Postao/la rainbow1 » 21 kol 2007 21:47

ne kokitze..to znaci da si "progresivna" :D

evo random choice s neta..

VODENJAK ili Venera u Vodenjaku
U znaku Vodenjaka su rođeni buntovnici i osobe koje ne žele odustati pokazati svijetu koliko je sloboda u življenju važna. Neće skrivati seksualne sklonosti, niti će osuđivati druge. U ovom se znaku nalaze osobe koje će podržavati tuđe izbore i boriti se i za njihovo priznanje. Uran vladar znaka Vodenjaka je simbol različitosti, zabranjenog, tako će rijetko predstavnici ovog znaka odustati od iskustva ili probanja nečeg drugačijeg.

rainbow1
Kontakt:

Post Postao/la rainbow1 » 21 kol 2007 21:48

whatever je napisao/la:Znači, u vezama se ponašam kao ja. :o
Imam veneru, merkur, mars i sunce u lavu.
Mjesec u vodenjaku, a nasuprot podznaka mi je ovan.

...idem se odmah negdje sklupčati i umrijeti. :roll:
a ti kokitze se okani sklupcavanja i zaposjedni pozornicu...

jerbo s ovakin oroskopom svijet bi trebao biti bas Tvoja pozornica :)

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 21 kol 2007 21:53

rainbow, a di si to to nasla za veneru u kojem je znaku... naime vidjeh da je meni u biku, pa ono, ne mirise mi na dobro, pa reko da provjerim :D
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."

rainbow1
Kontakt:

Post Postao/la rainbow1 » 21 kol 2007 21:56

ma to je prvo sta se otvorilo kad sam metila u gugl "venera u vodenjaku"

nu s istog za bika

BIK ili Venera u Biku
Bik je predstavnik prirode i samo ga visok nivo osjećanja prisiljava da prihvati neprirodne (ne tradicionalne) zahtjeve i svoga tijela i one od partnera. Bik teško odustaje od očinstva - materinstva i najvjerniji je partner zodijaka, tako su i veze pripadnika ovoga znaka dugotrajne. Muški predstavnici ovog znaka posjeduju visok nivo ženstvenosti tako da ih okolina često može označiti kao ”različite” čak i kada oni to nisu.

lol...tek sad vidim da je naslov texta

SEKSUALNOST-HOMOSEKSUALNOST I ZVIJEZDE

http://www.astrovip.com/homoseksualnost.html

whatever

Post Postao/la whatever » 21 kol 2007 22:01

Rainbow je napisao/la:a ti kokitze se okani sklupcavanja i zaposjedni pozornicu...
A čuj. Kad se ja popnem na pozornicu, obično pukne baš ona daska na kojoj stojim.
Tak da ono. Mislim da radije ne bih, fala.
Bude Boris umjesto mene. :D
Epizodna uloga.

Ameli

Post Postao/la Ameli » 21 kol 2007 22:55

ajde rekoh,vidjeh da nesto znas rainbow,sta je sa venerom u skorpiona :o ako mi je baba dobro rekla :o a ionako imam previse skorpiona oko sebe,pa i ta venera :o imali sanse da se rijesim glavobolje :eek:

Odgovorite