Prijatelji nakon prekida?
-
Ja_bu_CICA
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
Prijatelji nakon prekida?
Interesira me da li ste s nekim od bivsih ostali u prijateljskim odnosima, nakon sto vas je napustio/la.
Ako jeste:
1. kada ste presli u prijateljski odnos?
a) odmah ste nastavili sa prijateljskim odnosom
b) razrijedili ste kontakte i polako prelazili u prijateljski odnos
c) neko vrijeme niste uopce bili u kontaku pa kad ste se uspjeli srediti ste zapoceli prijateljski odnos
d) nesto drugo (napisi sto)
2. koliko vam je trebalo vremena da se uspijete stabilizirati i da prebolite osobu?
a) ubrzo sam je prebolila, proslo je par mjeseci (koliko?)
b) trebalo mi je neko vrijeme, par godina (koliko)
c) nesto drugo (napisi sto)
3. kakve osjecaje imate prema toj osobi?
a) ciste prijateljske
b) miksane
c) duboke
4. koliko cesto se cujete?
a) slabo (jedanput mjesecno, par puta godisnje)
b) povremeno (par puta mjesecno)
c) ucestalo (svaki dan, vise puta tjedno)
5. i dalje se druzite?
6. ako ste i dalje u kontaktu, cesto se cujete i druzite i imate duboke ili miksane osjecaje i dalje se slazete, razumijete, što mislite što vas to ne spaja, zašto niste skupa?
a) jednostavno je puklo, a ni sami neznate tocno zasto
b) jedna strana je bila manje ispunjena i zadovoljna
c) niste jedno za drugo uza sve to
Ako ste vi nekoga napustili da li ste htijeli ostati u prijateljskim odnosima i zašto?
Thx ppl
Ako jeste:
b) razrijedili ste kontakte i polako prelazili u prijateljski odnos
c) neko vrijeme niste uopce bili u kontaku pa kad ste se uspjeli srediti ste zapoceli prijateljski odnos
2. koliko vam je trebalo vremena da se uspijete stabilizirati i da prebolite osobu?
a) ubrzo sam je prebolila, proslo je par mjeseci (koliko?)
b) trebalo mi je neko vrijeme, par godina (koliko)
c) nesto drugo (napisi sto)
a) ciste prijateljske
b) miksane
c) duboke
a) slabo (jedanput mjesecno, par puta godisnje)
b) povremeno (par puta mjesecno)
c) ucestalo (svaki dan, vise puta tjedno)
5. i dalje se druzite?
6. ako ste i dalje u kontaktu, cesto se cujete i druzite i imate duboke ili miksane osjecaje i dalje se slazete, razumijete, što mislite što vas to ne spaja, zašto niste skupa?
a) jednostavno je puklo, a ni sami neznate tocno zasto
b) jedna strana je bila manje ispunjena i zadovoljna
Ako ste vi nekoga napustili da li ste htijeli ostati u prijateljskim odnosima i zašto?
Thx ppl
Zadnja izmjena: Ja_bu_CICA, dana/u 25 stu 2007 11:30, ukupno mijenjano 7 puta.
b)
b)
c)
4 Da ali radi se o zeni s kojom sam provela nekoliko godina
pa i da hocu ne mogu je samo tako izbaciti iz zivota.
Paa zadnja koju sam ostavila mi i
nije neka frendica al smo pristojne
jedna prema drugoj.
b)
c)
4 Da ali radi se o zeni s kojom sam provela nekoliko godina
pa i da hocu ne mogu je samo tako izbaciti iz zivota.
Paa zadnja koju sam ostavila mi i
nije neka frendica al smo pristojne
jedna prema drugoj.
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
Skoro sa svima sam ostala u kontaktu.
Dvije od njih su mi izvanredno fenomenale prijateljice, do groba kako bi se reklo.
Druže se i s mojom ženom i sve se međusobno poznaju.
Je to možda nekima bolesno, no, ja nemam namjeru od osoba koje sam nekada voljela i sve s njima dijelila, raditi neprijatelje.
To nema nikakvog smisla.
Dakle, kod ovih koje sam morala preboljeti-čitaj:one su mene napustile
, za preboljeti mi je trebalo dosta vremena, od godine dana na dalje...eh!
A cure koje sam ja ostavila zbog druge žene ili jer jednostavno nije išlo, mogu reci samo to, da sam bila tu za njih i makla se kad me nisu htjele vidjeti....i još sam tu, ali sada kada je ljubav, pa prekid, pa drama prerasla u nešto najbolje što čovjek ima:prijateljstvo, uvijek sam tu.
Tako da da, moguće je.
Tako to kod mene ide.
Osim sa bezobraznima i tračericama, ali to su obično neke treće i četvrte osobe za koje me ionake boli rit!
Kokoši!
Dvije od njih su mi izvanredno fenomenale prijateljice, do groba kako bi se reklo.
Druže se i s mojom ženom i sve se međusobno poznaju.
Je to možda nekima bolesno, no, ja nemam namjeru od osoba koje sam nekada voljela i sve s njima dijelila, raditi neprijatelje.
To nema nikakvog smisla.
Dakle, kod ovih koje sam morala preboljeti-čitaj:one su mene napustile
A cure koje sam ja ostavila zbog druge žene ili jer jednostavno nije išlo, mogu reci samo to, da sam bila tu za njih i makla se kad me nisu htjele vidjeti....i još sam tu, ali sada kada je ljubav, pa prekid, pa drama prerasla u nešto najbolje što čovjek ima:prijateljstvo, uvijek sam tu.
Tako da da, moguće je.
Tako to kod mene ide.
Osim sa bezobraznima i tračericama, ali to su obično neke treće i četvrte osobe za koje me ionake boli rit!
bezveze...
- Rock Faerie
- Ja sam: ne želim se identificirati
-
superstar
1. b
2. a
3. c
4. da.
5. ponos...
I zadnje,jesam i ostala sam..
mislim da samo sa dvije osobe u svom životu nisam željela ostati ni u kakvom kontaktu,ali to nisu bile osobe s kojima sam bila u nekakvoj vezi..što je najgore od svega ,to su mi bili kvazi prijatelji...
+++++++++++++++++++
::superstar::
A friend in need's a friend indeed, a friend with weed is better
A friend with breasts and all the rest, a friend who's dressed in leather..
::superstar::
A friend in need's a friend indeed, a friend with weed is better
A friend with breasts and all the rest, a friend who's dressed in leather..
-
corky44
postupno prelazi u prijateljski odnos.
potrebno mi je dugo da prebolim jer se duboko i čvrsto vežem. u vezi dajem svoj maximim pa je teško preboljeti u kratkom vremenu.
zadnja veza je bila duga pa su osječaji duboki i kad prijeđu u prijateljske. puno je toga utjecalo na vezu, ali najviše njen odlazak u drugu državu. ne čujemo se često da si olakšamo situaciju i krenemo dalje...
potrebno mi je dugo da prebolim jer se duboko i čvrsto vežem. u vezi dajem svoj maximim pa je teško preboljeti u kratkom vremenu.
zadnja veza je bila duga pa su osječaji duboki i kad prijeđu u prijateljske. puno je toga utjecalo na vezu, ali najviše njen odlazak u drugu državu. ne čujemo se često da si olakšamo situaciju i krenemo dalje...
...sve je u životu sranje osim pišanja, a i pišanje je sranje ako pišaš u vjetar...
- fajtericaa
- Status: U braku
s nekima sam u ok odnosu,a s nekima i nisam...
ovisi o tome kakva je veza bila i koji je bio razlog prekida...
a i uvijek varira od osobe do osobe...
imam bivsu koja bi mi oci iskopala da me vidi (mogu rec da su osjecaji obostrani) a imam i bivsu djevojku koja mi je sad i jedna od boljih frendica, zapravo i jedina osoba kojoj se mogu u nekim situacijama obratiti...
ovisi o tome kakva je veza bila i koji je bio razlog prekida...
a i uvijek varira od osobe do osobe...
imam bivsu koja bi mi oci iskopala da me vidi (mogu rec da su osjecaji obostrani) a imam i bivsu djevojku koja mi je sad i jedna od boljih frendica, zapravo i jedina osoba kojoj se mogu u nekim situacijama obratiti...
- Hidden_soul
- Devil in details
fajtericaa je napisao/la:imam bivsu koja bi mi oci iskopala da me vidi
nesto ovako slicno je i kod mene
Uglavnom, prije sam govorila kako bih ostala u dobrim odnosima s nekim s kim dijelim/sam dijelila dio zivota, ali kako to nisam prakticno dokazala, vise u to ne vjerujem (nit to govorim
Nisam ostala u dobrim odnosima s nijednom osobom s kojom sam bila u vezi, i ne znam, nije mi ni posebno zao, kad su okolnosti lose, bolje je nemat nikako kontakt (kad na nekoj od strana postoje povrijedeni, razocarani, zaraceni, napaceni, izgubljeni, otudeni, i ostale blamaze sa nase lijepe plaze
Nije isto bit prijatelji poslije veze koja je pukla radi nevjere, i prijatelji poslije prekida veze zato jer jednostavno vise nema ljubavi niti na jednoj od strana, pa lijepo popijemo kavu, dogovorimo se i razidemo kao ljudi.
Vjerovatno tome doprinosi i to da se relativno rijetko srecemo, no ne zamjeram nijednoj nista, stvarno se nadam da su sve sretne, (ali zamjeraju one meni, pa jebiga
I stala na tome.
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."
Eh..
U principu sa svim bivsima sam ostala bliska. Ne vidimo i ne cujemo se svaki dan, ali ja znam da kad zagusti mogu racunat na njih i obratno. Tu smo jedna za drugu i uvijek ce tako biti! I da, ne ljetujemo zajedno
Ako sam bila sa nekim onak na duze, ako je tu postojala ljubav, ako mi nije ubila nekoga...i nakon prekida zadrzava (bar neke) kvalitete zbog kojih sam je zavoljela! Obicno su previse duboko u meni da nakon prekida, kakav god bio, ne ostanu dio mene i dio mog zivota. Zna se sta je prijateljstvo i sta se ne smije u tom "prijelazu" izgubiti..svoje JA!
U principu sa svim bivsima sam ostala bliska. Ne vidimo i ne cujemo se svaki dan, ali ja znam da kad zagusti mogu racunat na njih i obratno. Tu smo jedna za drugu i uvijek ce tako biti! I da, ne ljetujemo zajedno
Ako sam bila sa nekim onak na duze, ako je tu postojala ljubav, ako mi nije ubila nekoga...i nakon prekida zadrzava (bar neke) kvalitete zbog kojih sam je zavoljela! Obicno su previse duboko u meni da nakon prekida, kakav god bio, ne ostanu dio mene i dio mog zivota. Zna se sta je prijateljstvo i sta se ne smije u tom "prijelazu" izgubiti..svoje JA!
"I have crossed oceans of time to find you"
-
Korak_Po_Korak
-
Zita
hm..uvijek sam htjela ostat okej sa bivsima jer sam to gledala kao da su to osobe koje su bile dio mog zivota i ako sam ih nekoc voljela da bi bilo sasvim najs ostati sa njima u dobrim odnosima, pogotovo sto smo bili frendovi i prije veze..ono..nije smak svijeta ak smo prekinule..
no kasnije su mi pokazale da mi nisu bile frendice nit prije veze i da nema prijateljstva ako ti se netko svidja..da se ne druzis sa tom osobom jer zelis biti frend sa njom vec sto zelis biti u vezi sa njom stoga mi je super sto takve osobe nemam pored sebe i sto ih vidam vrlo rijetko
ostale volim vidjet i pozdravit, otic na kavu i to..i ne, nema nikakvog mix filinga..iskljucivo prijateljstvo
no kasnije su mi pokazale da mi nisu bile frendice nit prije veze i da nema prijateljstva ako ti se netko svidja..da se ne druzis sa tom osobom jer zelis biti frend sa njom vec sto zelis biti u vezi sa njom stoga mi je super sto takve osobe nemam pored sebe i sto ih vidam vrlo rijetko
ostale volim vidjet i pozdravit, otic na kavu i to..i ne, nema nikakvog mix filinga..iskljucivo prijateljstvo
-
moonsorrow
Re: Prijatelji nakon prekida?
1. b) al to jos nije neki prijateljski odnos
2. b) oko pola godine mi je trebalo. i sad isto baš nije na čistom. al ugl je.
3. b)
4. a)
5. ne, vjerojatno bi da nije onemogućeno radi nekih drugih razloga
6. a), vjerojatno i c) al složili bi se....i daljina najbitnije
2. b) oko pola godine mi je trebalo. i sad isto baš nije na čistom. al ugl je.
3. b)
4. a)
5. ne, vjerojatno bi da nije onemogućeno radi nekih drugih razloga
6. a), vjerojatno i c) al složili bi se....i daljina najbitnije
"Ja sam plod ove civilizacije, ali ne i njen sljedbenik"
(Satan Panonski)
(Satan Panonski)
- Kroacija
- Spol/rod: ne želim definirati
meni je sada sve to jako svjeze jos.
uglavnom, steta bi mi bila da ne ostanem s njom frend. tada nista ne bi imalo smisao i ne bi bilo logike. jer, nesto se poklopilo kada smo se mi spojili u ljubavnom smislu. zasto se, kada izuzmemo seks i dublje emocije koje su u vezi, ne bi nastavio odnos na friendly razini?
svoje prve dvije cure sam otkantala iz zivota. jednostavno, nisam ih voljela dok smo bili zajedno, znaci i nisu mi odgovarale u mnogim stvarima ni prijateljski. ja sam sada duh u njihovim zivotima i zbilja postanem govno na koje ne mogu racunati. simply as that.
inace, najbitnije je da se rasciste osjecaji nakon prekida. tuff, but we have to do it, ukoliko zelimo prijateljstvo.
uglavnom, steta bi mi bila da ne ostanem s njom frend. tada nista ne bi imalo smisao i ne bi bilo logike. jer, nesto se poklopilo kada smo se mi spojili u ljubavnom smislu. zasto se, kada izuzmemo seks i dublje emocije koje su u vezi, ne bi nastavio odnos na friendly razini?
svoje prve dvije cure sam otkantala iz zivota. jednostavno, nisam ih voljela dok smo bili zajedno, znaci i nisu mi odgovarale u mnogim stvarima ni prijateljski. ja sam sada duh u njihovim zivotima i zbilja postanem govno na koje ne mogu racunati. simply as that.
inace, najbitnije je da se rasciste osjecaji nakon prekida. tuff, but we have to do it, ukoliko zelimo prijateljstvo.
ex invalid_user
-
ninamithril
- sumrak_zivota
-
dalanija
prekinut kontakt nakon veze meni je agresivno- kada drugu osobu naviknes da s tobom dise, misli i osjeca, to je ravno emotivnom ubojstvu. apsolutno sam protiv toga. bitno je samo donijeti obostranu odluku o prekidu, to prihvatiti i nastaviti funkcionirati. gadno je kada nakon cijeloga dana koji je bio naporan nemas to s kim podijeliti, a naucila si. prekidom ne mozes sebe tek tako udaljiti od nekoga, po meni je to iznimno sebicno. Biti uvezi znaci biti neciji stup. ne mozes covjeka srusiti tek tako.
- whatever
Ne. Upravo suprotno. Ona se mora naučiti bez tebe preživjeti dan.
Ako ne može, onda bi si morala naći nekog tko će joj biti supstitucija.
To što je to okrutno je čista pizdarija, jer te ne može preboljeti ako si joj stalno pod nosom.
Tek nakon nekog vremena, postupno, možete ostvariti neko prijateljstvo.
Ako ste (donekle) odrasle osobe.
Ali dok kriza ne prođe, najbolje se izbjegavat.
Ako ne može, onda bi si morala naći nekog tko će joj biti supstitucija.
To što je to okrutno je čista pizdarija, jer te ne može preboljeti ako si joj stalno pod nosom.
Tek nakon nekog vremena, postupno, možete ostvariti neko prijateljstvo.
Ako ste (donekle) odrasle osobe.
Ali dok kriza ne prođe, najbolje se izbjegavat.
Epizodna uloga.
- Hidden_soul
- Devil in details
Upravo to.
Najveca zabluda prekida je - da cete se zaboraviti i bit skroz okej netom poslije prekida.
Well, necete! I necete se nikad preboljeti ako budete jedna drugoj ispred nosa stalno.
Ali ljudima tesko pada to razdvajanje, pa se onda zavaravaju da ce bit odmah prijatelji i da ce tako opet provodit vrijeme zajedno a svejedno su prekinuli i solo su.
Nikad ne mozes preboljet nekog ako si stalno s njim, a volis ga.
Iz provjerenog recepta i iskustva - to je mazohizam u najciscem obliku, i boljet ce te vise nego da odmah stojis nacisto sa prekidom i odlukom da se ne vidite bar slijedecih pola godine.
Ubije te barem odmah skroz.
Ovako te ubija konstantno danima. A ne ide na bolje.
Najveca zabluda prekida je - da cete se zaboraviti i bit skroz okej netom poslije prekida.
Well, necete! I necete se nikad preboljeti ako budete jedna drugoj ispred nosa stalno.
Ali ljudima tesko pada to razdvajanje, pa se onda zavaravaju da ce bit odmah prijatelji i da ce tako opet provodit vrijeme zajedno a svejedno su prekinuli i solo su.
Nikad ne mozes preboljet nekog ako si stalno s njim, a volis ga.
Iz provjerenog recepta i iskustva - to je mazohizam u najciscem obliku, i boljet ce te vise nego da odmah stojis nacisto sa prekidom i odlukom da se ne vidite bar slijedecih pola godine.
Ubije te barem odmah skroz.
Ovako te ubija konstantno danima. A ne ide na bolje.
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."
Re:
Slažem se sa svim napisanim. Općenito-prijatelji nakon prekida, zašto ne?Zablude o tome da to nije moguće označava da je među to dvoje ljudi još uvijek prisutna privlačnost.dalanija je napisao/la:prekinut kontakt nakon veze meni je agresivno- kada drugu osobu naviknes da s tobom dise, misli i osjeca, to je ravno emotivnom ubojstvu. apsolutno sam protiv toga. bitno je samo donijeti obostranu odluku o prekidu, to prihvatiti i nastaviti funkcionirati. gadno je kada nakon cijeloga dana koji je bio naporan nemas to s kim podijeliti, a naucila si. prekidom ne mozes sebe tek tako udaljiti od nekoga, po meni je to iznimno sebicno. Biti uvezi znaci biti neciji stup. ne mozes covjeka srusiti tek tako.
- ticklebook
- Status: U vezi
- Kontakt:
c) nesto drugo (napisi sto) - veza je kopnila i na kraju smo i same zaključile da smo postale frendice
a) ciste prijateljske
c) duboke
c) ucestalo (svaki dan, vise puta tjedno) - svaki dan, nekad i više puta dnevno.
5. i dalje se druzite?
- da, viđamo se svaka 2-3 dana + tulumi i sl.
a) jednostavno je puklo,
d) nesto drugo - bolje funkcioniramo kao frendice nego kao par
c) nesto drugo (napisi sto) - veza je kopnila i na kraju smo i same zaključile da smo postale frendice
a) ciste prijateljske
c) duboke
c) ucestalo (svaki dan, vise puta tjedno) - svaki dan, nekad i više puta dnevno.
5. i dalje se druzite?
- da, viđamo se svaka 2-3 dana + tulumi i sl.
a) jednostavno je puklo,
d) nesto drugo - bolje funkcioniramo kao frendice nego kao par
“If my critics saw me walking over the Thames they would say it was because I couldn't swim.” Margaret Thatcher
- Zita
- Status: U životnom partnerstvu
apsolutno se slazem sa gornja 2 posta
no za to trebas biti normalan i odrasla osoba.
no za to trebas biti normalan i odrasla osoba.
Measure of a woman is her sense of humor
-
Plague
ja to sve fino izbalansiram. imam bivšeg koji mi je sada najbolji prijatelj i ostali smo tako odmah nakon prekida.
a imam i bivšu koja mi ide na živce.
mislim, čujemo se tu i tamo ali ne znam šta bi imala bit frendica s njom.
a imam i bivšu koja mi ide na živce.
Zadnja izmjena: Plague, dana/u 20 lis 2010 17:18, ukupno mijenjano 1 put.
- Kroacija
- Spol/rod: ne želim definirati
ne vidim zasto ne bih bila u prijateljskom odnosu s nekim prema kome sam nesto duboko osjecala. nije da mi se radi svakog cepa srce.
osim ako se poslije osoba ne ispostavi kao neiskreno smece ili te omalovazava pred nekim ili <enter text here>, jel. tada bih naprosto pozalila sto ju poznajem.
ali nekako me sve vise boli kita u kakvom cu odnosu biti s nekim nakon ljubavnog. od ljudi je najbolje nista ne ocekivati, pokusati zaboraviti i krenut svojim putem.
osim ako se poslije osoba ne ispostavi kao neiskreno smece ili te omalovazava pred nekim ili <enter text here>, jel. tada bih naprosto pozalila sto ju poznajem.
ali nekako me sve vise boli kita u kakvom cu odnosu biti s nekim nakon ljubavnog. od ljudi je najbolje nista ne ocekivati, pokusati zaboraviti i krenut svojim putem.
ex invalid_user