Nadam se da je ovo prikladno mjesto da se i malo opširnije predstavim. Ja sam jedna 19-godišnja cura koja je u zadnjih dosta godina puno vremena provela za knjigom i svemu što ide uz to, a (pre)malo na izlascima i, hm, "svemu što vole mladi". Trenutačno napokon nemam ništa ozbiljno za učiti pa mi misli lutaju i prema drugim aspektima
Shvatila sam da sam biseksualna prije više od dvije godine (a mogla sam i puno prije), no vezu ni seks (a čini se da i nisam za "neobavezni", jednonoćni seks) s osobom bilo kojeg spola nisam još iskusila, djelomično jer sam bila "nesretno", "nemoguće" zaljubljena (u navodnicima jer je to puno više smatram srećom čak i ovako, a nemogućnost je pitanje osobnosti i prioriteta) - dovoljno je reći da je ona dugo sretna s nekim i da moram krenuti dalje. A bilo je, naravno, i drugih (uključujući i sasvim dosta dečki da znam da nisam lezbijka, premda cura nezanemarivo više), ali uvijek se našla neka prepreka koju nisam smatrala prikladnim pokušavati premostiti.
A ostali bi razlozi bile obiteljske okolnosti koje sam doživljavala kao ograničavajuće - sada kad sam punoljetna, s barem nekim vlastitim prihodima i out prema članovima obitelji s kojima živim (i oni to relativno ok prihvaćaju), ne mogu se više na to izvlačiti - i moja sramežljivost, nesigurnost, osjećaj manje vrijednosti i slične osobine kojih se nadam se rješavam.
No vjerojatno ne treba tražiti razloge, vjerojatno jednostavno nisam naišla na pravu osobu, što i nije neko čudo budući da sam samo pasivno čekala koga će mi život "baciti". Htjela bih promijeniti taj svoj "pristup".
Godinama pratim, koliko god mogu, sve na internetu o lbg temama, osobito u Hrvatskoj, no na traženje ičega uživo nisam se još odvažila. Upoznala sam tako preko neta nekoliko sjajnih cura, ali barem su jednako mlade i izgubljene kao ja, žive daleko, ne mogu se povjeriti obitelji... ili ih iz nekog drugog razloga nisam(još) uživo upoznala. A od cura koje inače upoznam - pitam se, naravno, ali "gaydar" mi je po svoj prilici katastrofa, a ljudi za koje znam da imaju istospolna iskustva izjašnjavaju se kao hetero i poštujem taj njihov izbor.
Pratim dakle i crol preko 2 godine, ali tek sad osjećam potrebu (i hrabrost) uključiti se. Nadam se da ćete imati barem malo strpljenja i dobre volje za mene - ja mogu ponuditi samo ono što jesam, ali mislim da to nije sasvim loše
Prvo bi me zanimalo postoje li uopće u Zagrebu mogućnosti za upoznavanje cura koje vole cure - nisam "u lovu" (sumnjam i da sam već spremna), nego (za početak) samo želim, prijateljski, razmjenu iskustava, informacije, bilo što... - za curu koja baš i nije za tipične izlaske - ne pijem alkohol i to se neće promijeniti, ne snalazim se dobro u gužvama i ne volim ih, antitalent za ples (koliko god ga voljela)... - i ima jedva nešto iskustva u njima (možete računati kao da nemam). Moglo bi se reći da tražim nekog da me "uvede na scenu", ako tako nešto uopće postoji xD
Nadam se da nisam baš previše odužila. Pokušat ću pronaći prikladne podforume i teme za ono što me zanima, ali bilo bi mi jako drago da mi pišete i ovdje