Image

Čuvari zoološkog vrta u Bremerhavenu na sjeveru Njemačke javljaju da su dva gay mužjaka pingvina kojima su povjerili jaje koje je jedna ženka odbacila, uspješno grijali jaje sve dok se mladunac nije izlegao.

Par je s jednakim oduševljenjem nastavio brinuti o usvojenom podmlatku i nakon što se izlegao. "Z i Vielpunkt, obojica mužjaci, s veseljem su prihvatili 'uskršnji dar' i odmah se bacili na ležanje na jajetu“, objavio je zoološki vrt. "Otkad se ptić izlegao ponašaju se onako kako bi se očekivalo od heteroseksualnog para. Oba oca svakodnevno nježno brinu o usvojenom potomku“. 

Z i Vilepunkt dio su šesteročlane gay zajednice ugrožene vrste Humboldtovih pingvina. Tri muška para pokušavala su se međusobno pariti, a svoju očinsku brigu pokazivali su i prema hrpici kamenja.
"Homoseksualnost nije neuobičajena među životinjama“, objasnili su djelatnici zoološkog vrta. "Seks i stvaranje parova u našem svijetu ne moraju nužno biti povezani s reprodukcijom.“

Humboldtovi pingvini uobičajeno žive na obalama Perua i čilea. Međutim, njihov je broj posljednjih godina pao na samo 12.000 do 20.000 zbog industrijskih metoda ribarenja koje su prorijedile zalihe njihove hrane.

Krajem prošle godine mediji su javili o paru gay pingvina u kineskom zoološkom vrtu u Harbinu koji je pokazao sličnu želju za usvajanjem. Oni su bili izbačeni iz kolonije i izolirani zbog učestalih krađa -  par je pred noge roditelja ostavljao kamenje, a potom bježao s opljačkanim jajima. Međutim, nakon prosvjeda udruga za prava životinja i njima je priznato pravo na roditeljstvo te su im dodijeljena dva jaja za koja će se skrbiti.

 

Pin It

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam