Foto: Flickr/WisconsinKowSuki i Chupchikoni upoznale su se u safari-parku u Izraelu. Iako su djelatnici parka donedavno bili uvjereni da je riječ o muškom i ženskom pingvinu, ovog su tjedna otkrili da je riječ o dvjema ženkama.

Čuvari u izraelskom safari-parku Safari Ramat Gan pretpostavljali su da je Suki, manji pingvin, ženka, a Chupchikoni mužjak. "Nitko ne može odrediti spol pingvina samo gledajući u njih. Čuvari obično odmah prepoznaju je li pingvin mužjak ili ženka, prema ponašanju i veličini", objašnjava glasnogovornik parka, Sagit Horowitz.

Nikad nisu sumnjali da je Chupchikoni mužjak i zato je ovaj stanovnik parka dobio to ime. Riječ "chupchik" na kolokvijalnom hebrejskome može se upotrijebiti kao izraz za penis. Vrsta pingvina kojoj Chupchikoni pripada inače živi u koloniji i svake se godine vraća na isto mjesto parenja.

Kako javljaju izraelski mediji, Suki i Chupchikoni još uvijek nisu izgradile svoje gnijezdo, ali zato već neko vrijeme zajedničkim snagama prikupljaju materijale za izgradnju vlastitog doma.

Foto: Flickr/Dallas Krentzel

Kako bi se djelatnici safari-parka uvjerili da je riječ o lezbijskom paru pingvina, odveli su Chupchikonija na DNK analizu krvi i otkrili da je njihov miljenik zapravo ženka. Iz safari-parka su odmah htjeli spriječiti zle komentare objasnivši kako u parku postoji dovoljan broj muških pingvina te da su se dvije ženke nisu uparile zbog nedostatka muških članova.

Zaljubljene pingvinke tako su se pridružile "zvjezdanoj postavi" gej parova pingvina iz Kine, Njemačke i Engleske.

Znanost je utvrdila homoseksualne odnose među 1500 vrsta živih bića, a zanimljivo je da je homofobija zabilježena samo u jednoj – ljudskoj.

Pin It

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam