Foto: ScreenshotPar pingvinki u izraelskom zoološkom vrtu ne prestaje privlačiti pažnju posjetitelja parka Ramat Gan Safari.

Pored desetaka muških kolega, Suki i Chupchikoni odabrale su jedna drugu za životno partnerstvo, što je suprotno nekim komentarima da su pingvinke završile zajedno zbog nedostatka mužjaka. Pingvini su vrsta koja odabire svoje partnere u adolescenciji i ostaje s njima zauvijek.

Tako su Suki i Chupchikoni odabrale jedna drugu, a nakon postavljanja čvrstih temelja u vezi odlučile su poduzeti sljedeći korak. "Pingvinke su izgradile zajedničko gnijezdo i vidjeli smo ih nekoliko puta da se pokušavaju pariti. Ponašaju se isto kao par mužjaka i ženke", kazali su iz zoološkog vrta.

Istospolni parovi normalna su pojava među životinjama, ali je rijetkost da se upare dvije ženke, što ove dvije pingvinke čini još većom atrakcijom i prirodnim fenomenom.

Videoprilog o zaljubljenim pingvinkama možete pogledati ovdje.

Pin It

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam