Samo dva dana prije Povorke ponosa koja se upravo danas održava u Beču pod nazivom Rainbow Parade, austrijski su parlamentarci zauzeli snažan stav protiv bračne jednakosti – većina je zastupnika glasovala protiv prijedloga Zelene stranke da se istospolnim parovima omogući pravo na brak.

Od 136 zastupnika, samo je njih 26 glasovalo za dok je njih 110 bilo protiv. No, samo prije nekoliko dana sve je izgledalo potpuno drugačije, piše Gay Star News. U utorak, na proslavi otvorenja Pride Villagea u Beču i Tjedna ponosa, Socijaldemokratska stranka Austrije (SPÖ) koja je koalicijski partner Austrijske narodne stranke tražila je - ravnopravnost za sve! Da bi već u četvrtak zastupnici SPÖ-a glasovali protiv bračne jednakosti. Ovo je njihovo objašnjenje.

"SPÖ duboko vjeruje u jednaka bračna prava za homoseksualne parove, zahtijevamo punu ravnopravnost. No, u ovom trenutku takav prijedlog, čak i uz podršku SPÖ-a ne bi dobio podršku većine. Stoga ćemo nastaviti s razgovorima kako bismo uvjerili konzervativce da je tu riječ o životnoj realnosti, te kako ne smijemo dopustiti daljnju diskriminaciju“, rekao je stranački zastupnik Andreas Schieder.

Na austrijskom LGBTI blogu thinkoutsideyourbox.net SPÖ je optužen za "izdaju LGBT zajednice", a predloženo je i da se članovima te stranke zabrani sudjelovanje u Povorci ponosa. Da su austrijski parlamentarci podržali prijedlog, tu bi odluku zasigurno podržala i austrijska vlada te omogućila bračnu jednakost.

Pin It

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam