Kanadska ratna mornarica po prvi put u svojoj povijesti omogućila je da tradicionalni poljubac prilikom dočeka mornara nakon dugotrajnog izbivanja na moru bude upravo onaj između mornara i njegovog partnera.

Poput brojnih mornarica na svijetu i Kanadska ratna mornarica ima dugu tradiciju da prilikom povratka s dugotrajne plovidbe dopusti da se netko popne na brod i bude prvi koji će poljupcem pozdraviti svog partnera, no prvi put u povijesti te mornarice se dogodilo da je ta čast pripala istospolnom paru, piše Pink News.

Uz ovacije podrške mornar Francis Legare poljubio je i zagrlio svog partnera Coreya Vantoura kojeg je vidio nakon više od osam mjeseci, a povijesni poljubac su zabilježile i kamere nacionalne televizije.

"Nije me bilo 255 dana i zbog ovoga se sjajno osjećam, ostao sam bez teksta", rekao je Legare.

Kanada prima gej osobe u vojnu službu od 1992., a istospolni brak je ozakonjen više od desetljeća.

"Mi smo odraz društva i regrutiramo nove članove iz svih slojeva društva. Ako se ne prilagodimo ostat ćemo bez novih mornara", izjavio je admiral Gilles Couturier

 

Pin It

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam