Kanadski zastupnici glasovali su za rodno neutralnu himnu, na način da se u engleskoj verziji stih "O Kanado, ti si tako velika zemlja da te "svi tvoji sinovi istinski vole" izmijeni u "da te svi mi istinski volimo".

Kanadski zastupnici glasovali su u srijedu za izmjene himne kako bi stihovi bili rodno neutralni, u skladu s politikom nove liberalne vlade koja želi biti inkluzivna prema ženama. Zakonom će se izmijeniti engleska verzija himne "O Kanado", na način da će stih "O Kanado, ti si tako velika zemlja da te svi tvoji sinovi istinski vole" glasiti "da te svi mi istinski volimo".

Izmjene, koje je predložio zastupnik Liberalne stranke, lako su prošle u donjem domu parlamenta u kojem liberali imaju većinu i još ih treba potvrditi senat.

Premijer Justin Trudeau označio je rodnu ravnopravnost jednim od prioriteta svoje politike otkako je izabran u listopadu prošle godine i imenovao jednak broj muškaraca i žena u svoj kabinet. To je prvi primjer jednake zastupljenosti žena i muškaraca u kanadskoj vladi.

Pin It

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam