"Coming out nije obaveza LGBT osoba, to je privilegij hrabrih koji žele živjeti u skladu sa svojim identitetom i njime se ponositi", stoji, između ostalog, u predgovoru zbirci kratkih priča na temu "izlaska iz ormara", u izdanju srpskoga gej magazina Optimist i magazina za promociju čitanja Bookvar.

 "Imam nešto da ti kažem", zbirka je nastala iz priča pristiglih na natječaj koji su organizirali Optimist i Bookvar. Od 165 priča odabrano je njih 66, a najboljom je proglašen "Povratak iz Brizbejna" Dušana Radakovića.

Zbirku su priredili Milan Aranđelović i Predrag Azdejković, a izdavanje je podržao Ured za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije u okviru projekta "Stvaranje tolerancije i razumijevanja prema LGBT populaciji u srpskom društvu".

Kako se navodi, nadaju se da će ove priče, iako mnoge nisu osobne niti istinite, mnogima olakšati proces autanja, uliti samopouzdanje i optimizam, a strejt ljudima pokazati iskustva LGBT osoba i pridonijeti boljem razumijevanju.

Zbirku "Imam nešto da ti kažem" možete besplatno preuzeti ovdje.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam