Jamie Lee Curtis potvrdila je da je otkupila prava na memoare "How We Slept At Night" u kojima autorica Sara Cunningham iz Oklahome pripovijeda kako je prihvatila sinovu homoseksualnost. Cunningham je prošlog ljeta otišla i korak dalje, poručivši da će biti zamjenska majka svim LGBT osobama kojima roditelji ne žele doći na vjenčanje.

"Ako trebate majku koja će vam doći na vjenčanje jer vaša biološka majka ne želi, nazovite me. Tu sam. Bit ću vaš najveći fan. Čak ću donijeti i šampanjac", napisala je u objavi na Facebooku koja je ubrzo postala viralna.

Spekulacije o novom Curtisinom projektu započele su u rujnu kad je na Twitteru objavila sliku s Cunningham i objasnila pratiteljima kakav odličan posao radi da pomogne članovima zajednice. "Provela sam dan sa svojom dvojnicom, inspirativnom brižnom majkom, lidericom, autoricom i društvenom aktivisticom, Sarom Cunningham, čiji program [Free Mom Hugs] LGBT osobama nudi podršku koju ne mogu naći u svojim obiteljima", napisala je tad.

Uistinu, osim što podržava LGBT brakove, Cunningham je osnovala organizaciju Free Mom Hugs koja je posvećena edukaciji obitelji, crkve i civilnih vođa o LGBT jednakosti.

Curtis je sad, tako, potvrdila da je otkupila prava na Cunninghamine memoare i da će ih pretvoriti u film. U intervjuu za Washington Post poručila je da je prošle godine provela tri dana s Cunningham i njezinom obitelji te da ju je njezina priča toliko nadahnula da ju je odlučila ekranizirati.

"I dalje sam oduševljena kako se pokret širi. Nadam se da ću vjerno prikazati njezinu priču i priču toliko marginaliziranih osoba u LGBT zajednici. Vidjela sam utjecaj koji njezin pokret već ima u Oklahoma Cityju i njegovoj okolici. Uzbudljivo je gledati kako se nešto što je izraslo iz takvog konflikta razvija u nešto s dubokim suosjećanjem i širokim prihvaćanjem", kazala je Curtis.

Pin It

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam