Televizijska mreža ABC za veljaču sljedeće godine najavila je prikazivanje miniserije o pokretu za LGBT prava, "When We Rise", koja će obuhvatiti razdoblje od stonvolške pobune do suvremene borbe za bračnu jednakost, i to kroz oči pojedinaca i obitelji koje su u svemu aktivno sudjelovale.

Zvjezdana glumačka postava uključuje imena poput Guya Pearcea ("Memento", "L.A. povjerljivo") u ulozi LGBT aktivista Clevea Jonesa, Mary-Louise Parker ("Trava", "Anđeli u Americi") koja tumači predvodnicu pokreta za ženska prava Romu Guy, a Rachel Griffiths ("Braća i sestre", "Dva metra pod zemljom") pojavljuje se u ulozi njezine supruge.

Tu su još Michael K. Williams ("Boardwalk Empire", "Žica") u ulozi organizatora Afroameričke zajednice i vijentnamskog veterana koji se bori s rasizmom unutar gej zajednice, Kena Jonesa, te Ivory Aquino kao aktivistkinja za prava transrodnih osoba, Cecelia Chung.

Popis zvjezdanih imena dopunjuju i Whoopi Goldberg kao Pat Norman, prva deklarirana lezbijka u Odjelu za javno zdravstvo u San Franciscu i Rosie O'Donnel u ulozi legendarne Del Martin, osnivačice prve nacionalne organizacije koja se borila za prava lezbijki, Daughters of Bilitis.

Scenarij potpisuje oskarovac Dustin Lance Black, najpoznatiji po scenarijima za filmove "Milk" i " J. Edgar" te broadwayskoj drami "8", o sudskom slučaju na kojem je "pao" kalifornijski Prijedlog 8 kojim je godine 2008. zabranjeno sklapanje istospolnih brakova.

Osmosatna miniserija će imati sedam epizoda, od kojih je prvu, dvosatnu, režirao Gus Van Sant. Režija druge i treće epizode povjerena je redateljici Dee Rees, četvrte i pete Thomasu Schlammeu, a Dustin Lance Black preuzeo je palicu u šestoj i sedmoj epizodi.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.