Image

Zamislimo sljedeću situaciju: pijana 19-godišnjakinja dočekala je jutro na podu disko kluba, gdje je domar - kršni muškarac od glave do pete, možda čak i HDZ-ovac - budi drmusanjem njezine gole stražnjice, na što se ona uplaši i otrči kući, gdje cijeli incident ispriča roditeljima.

Što mislite kako bi to završilo? Patrijarhalni otac izvikao bi se na nju, poletjela bi možda i pokoja pljuska, zato što se tako kasno (ili rano) vratila doma, zato što je pijana ležala na podu gole guzice i dopustila muškarcima da je pipkaju. 

Taj isti zamišljeni, a opet tako stvarni domar pričao bi po gradu (nazovimo ga Sinj, ali nije nužno) kako je zatekao polugolu klinku na podu, kako je smrdila po alkoholu i kako je zbrisala doma čim ju je "pljusnuo po golom dupetu". Policajci bi na šanku vjerojatno umirali od smijeha, trusili rakijice s domarom i izmjenjivali mačističke komentare o tome kako je mala "dobar komad". Možda bi se u trenutku krajnje opuštenosti on pohvalio i kolekcijom golih ženskinja koje je poskidao s neta. I čiča miča, gotova priča. Bilo bi to nešto sasvim normalno. E ali ovoga vikenda u Sinju dogodilo se nešto nenormalno. Tamo je domar - očito homoseksualac, pa još i SDP-ovac - nabasao na pijanog gologuzog 19-godišnjeg mladića kako spava na podu SDP-ova disko kluba. Prodrmao ga je po toj istoj goloj guzi i - završio u bajbuku. čiča miča, gotova priča - iz Hrvatske. Konkretno, iz Sinja.

Pijani klinac i sin poznatog odvjetnika
Dakle, pijani klinac, inače sin poznatog odvjetnika, otrčao je kući, cijeli "nemili incident" ispričao roditeljima, koji ga nisu izgrdili već poslali na pregled u Dom zdravlja, pa na policiju, koja je nastranog domara brzo uzaptila i predala istražnom sudu Slavku Lozini (kud baš njemu!). Budući da je domaru u pretresu stana (to je očito obligatno pri ovakvim perverzarijama) pronađeno tri grama marihuane, 111 slika golih muškaraca i 230 metaka (bez oružja), sucu Lozini nije preostalo drugo nego perverznjaku odrezati - mjesec dana pritvora.

Novine su odmah pojačale dojam. "Milivoj Erceg, član sinjskog SDP-a i domar zgrade u kojoj su prostorije stranke...zadovoljio je svoju nastranu pohotu dok je P.V. pijan zaspao na podu prostorija SDP-a...", pišu mediji. Uz objavu fotografije tog "nastranog domara", dalje piše: "Zastrašujući događaj potvrdili su i u PU splitsko-dalmatinskoj...". U podnaslovu istih novina: "Erceg je svoju žrtvu ščepao na zabavi za mlade u prostorijama SDP-a".

Možda ga i nije dirao
I tako, policija, sud i mediji obračunali su se s perverznjakom iz svojih redova. Ponovimo još jednom domarov grijeh, za one koji možda nisu dobro shvatili: dirao je mladića po goloj guzici (a možda i nije) . Nije bilo silovanja, potvrdili su to i u Domu zdravlja. Nije bilo svjedoka, tek mladićeva riječ. Ali bilo je u njegovu stanu fotki golih muškaraca, pa i malo "trave". A bogami i metaka, što bi se inače u Sinjskoj krajini smatralo olakšavajućom okolnosti. Ali nema oružja. I o čemu se tu zapravo radi?

Erceg je, dakle, homoseksualac. Reklo bi se po domaći, peder. Znači, nastran. Jer ne dira po dupetu ženskinje, nego mladiće. On je isto tako i narkoman, jer što će mu inače droga. I potencijalni ubojica, jer što će mu inače toliki meci. A i član je SDP-a, što opet daje posebnu dimenziju cijelom ovom "zastrašujućem događaju".

Zbog ženske guze nitko ne bi ni trznuo
I tako, ono što bi u normalnim, reklo bi se heteroseksualnim, okolnostima bila lokalna zajebancija, pretvorilo se u hajku na perverznjaka koji je dobio do mjesec dana pritvora. Zbog diranja (a možda i milovanja) gole guze, Naravno, muške. Zbog ženske nitko ne bi ni trznuo.

Sad se to naziva "nastranom pohotom", štoviše, čak i "zastrašujućim događajem". Što je zastrašujuće u tome? I tko se toga plaši? Zar smo došli do toga da će svatko tko dirne nečiju guzu - golu ili obučenu, veliku ili malu, mušku ili žensku - odsad završiti u pritvoru? I pretrest će mu se stan kao najgorem kriminalcu i sve što se u njemu nađe upotrijebiti protiv njega na sudu?

Naravno da neće. Fora je u tome što se dirala (a možda i mazila) nečija muška guzica. I to u Sinju. I to u prostorijama SDP-a. Sjećate se, to je ista ona stranka čiji članovi na Facebooku pozivaju narod da mrzi Sanadera, oblače ga u nacističku uniformu i pjevaju Po šumama i gorama, ali to je i ona stranka koja zapošljava pedere kao domare koji onda diraju gologuze momke..  Otud i naslov u novinama: "SDP-ovac milovao pijanog mladića gole stražnjice". U ovoj Hrvatskoj to je očito jedina stvar gora od toga da si homoseksualac.

čiča miča, gotova priča - iz Sinja
Nije ovdje toliko bitan taj Milivoj Erceg - osim što mu je ovime uništen život. Bitno je ponašanje medija, policije i sudova. Bitno je da se homoseksualnost i dalje smatra "nastranom pohotom", što se vjerojatno ne bi spominjalo u "normalnim, heteroseksualnim okvirima", i što se za jedno (navodno) milovanje gole stražnjice odlazi u pritvor.  BItno je i što se ta "nastranost" stavlja u politički kontekst, što se SDP-ovoj pijanki (na kojoj sudjeluje sva sinjska mlade bez obzira na stranku) daje kontekst homoseksualnog orgijanja. Što se lopatom trpaju optužbe na račun čovjeka koji je kriv prije nego što mu je presuđeno. I što je žrtva bila pijana i ničega se ne sjeća. I što uopće više nije bitno koji je domarov grijeh. Ako ga uopće ima. Bitno je da je SDP-ovac na SDP-ovoj pijanki mazio mladića po goloj stražnjici (a možda i nije). čiča miča, gotova priča.

 

Pin It

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


apvili baner
Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam