www.stream-xnxx-porn.com

Zajednička izjava 12 agencija UN-a danas je donijela snažan zajednički poziv na akciju za prekid nasilja i diskriminacije lezbijki, gejeva, biseksualnih i transrodnih, te interseksualnih odraslih osoba, adolescenata i djece.

"Ovo je prvi puta da je toliko članova/ca UN-a udružilo snage u obrani osnovnih prava lezbijki, gejeva, biseksualnih, transrodnih i interseksualnih osoba. To je i izraz opredjeljenja od strane tijela UN-a, te snažan poziv na akciju za vlade širom svijeta da učine više u borbi protiv homofobnog i transfobnog nasilja i diskriminacije i zlostavljanja LGBTI osoba", rekao je šef UN-a za ljudska prava, Ureda za globalna pitanja, Charles Radcliffe.

Izjava naglašava vezu između kršenja ljudskih prava nad LGBTI osobama i lošeg zdravlja, raspada obitelji, socijalne i ekonomske isključenosti i izgubljene prilike za razvoj i gospodarski rast. Ona navodi konkretne korake koje, napose vlade, trebaju poduzeti kako bi obuzdale nasilje i zaštitile pojedince/ke od diskriminacije - uključujući i mjere za poboljšanje istraga i izvještavanje o zločinima iz mržnje, mučenja i zlostavljanja, zabranu diskriminacije, pregled i ukidanje svih zakona koji su se koristili kako bi se uhititili/e, kaznili/e ili diskriminirali/e osobe na temelju njihove seksualne orijentacije, rodnog identiteta ili rodnog izražavanja.

Iz Kontre zatražili hitno rješavanje zločina iz mržnje nad LGBT osobama

U svjetlu pokretanja ove inicijative UN-a, iz Lezbijske grupe Kontra podsjećaju i "na još uvijek alarmantu situaciju vezano za procesuiranje individualnih zločina iz mržnje nad LGBT osobama, osobito u gradu Splitu gdje još uvijek ni jedan od prijavljenih slučajeva nije riješen osuđujućom presudom za počinitelje", piše u priopćenju koje potpisuje koordinatorica Kontre Sanja Juras.

Stoga od državnih institucija traže rješavanje tri ključna problema: hitno rješavanje svih slučajeva nasilja nad LGBT osobama i adekvatne sankcije za počinitelje; adekvatnu primjenu Kaznenog zakona, odredbi o nasilničkom ponašanju i zločinima iz mržnje; te uvođenje sustavne edukacije policije, državnih odvjetnika i sudaca za ovakve slučajeve.

Upravo ove godine Odbor UN-a za eliminaciju svih oblika diskriminacije žena upozorio je sa zabrinutošću na diskriminaciju lezbijki, biseksulanih i transrodnih žena, uključujući diskriminaciju od strane policije i sudstva prilikom procesuiranja zločina iz mržnje. Odbor je izrazio zabrinutost zbog nerješavanja ovakvih slučajeva i činjenice da se slučajevi nasilja tretiraju kao prekršaji a ne kaznena djela.

Zajednička izjava o "Prekidu nasilja i diskriminacije lezbijki, gejeva, biseksualnih, transrodnih i interseksualnih osoba" usvojena je od strane ovih agencija UN-a: Međunarodna organizacija rada (ILO), Ured Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za ljudska prava ( OHCHR), Zajednički program Ujedinjenih naroda za HIV / AIDS (UNAIDS), Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), Organizacija ujedinjenih naroda za prosvjetu, znanost i kulturu (UNESCO), Populacijskog fonda Ujedinjenih naroda (UNFPA),UN Visoki komesarijat za izbjeglice (UNHCR), Fond Ujedinjenih naroda za djecu (UNICEF), Ured Ujedinjenih naroda za droge i kriminal (UNODC), UN žene, Svjetski program za hranu (WFP) i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.