Crkveni vrh tradicionalno koristi kršćanske blagdane ne bi li neistomišljenicima poručio što ih ide, pa ovogodišnji Uskrs nije iznimka, a ni neočekivano čudo. Pritom uvijek zaboravlja da i među katolicima ima mnoštvo neistomišljenika. Tako se zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić na svečanoj misi u zagrebačkoj prvostolnici, među ostalim, okomio i na medije kazavši kako "zlo želi vladati medijskim svijetom".

"Moram reći i ovo: čini se da zlu nije problem ako ga se prokazuje, razotkriva, razobličuje - jer sve dok je ono u glavnoj ulozi na pozornici - slavodobitno uživa. Zato želi vladati i medijskim svijetom. Problem nastaje kad se počne govoriti o Bogu, njegovoj ljubavi, milosrđu, kada se zemlji počne očitovati Božja prisutnost u djelima vjernih ljudi", kazao je i dodao da se "evo na primjer, u našoj zemlji već godinama bilježi demografski pad".

"Samo obitelj utemeljena na zajedništvu muškarca i žene, zaglavni je kamen budućnosti ljudskog roda"

Onako izokola dotaknuo se i "ugroženih" tradicionalnih obitelji, kazavši kako se "obiteljima koje svjedoče kršćansku sliku muškarca i žene, oca i majke sa svojom djecom, šalju poruke da su manje poželjni od nekih drugih oblika suživota, kojima se želi predstaviti tzv. novi oblik obiteljskoga života, a mlade vjernike koji svoju pripadnost Kristu žele posvjedočiti okupljanjem na kršćanskim susretima pokušava predstaviti kao nenapredne".

Na tom tragu bio je i govor makarskog monsinjora Marina Barišića koji je u je u Katedrali sv. Dujma svoju uskrsnu poruku posvetio obitelji - "najvećoj snazi društva i zaglavnom kamenu cijelog života":

Rekao je kako "danas postoje i neki glasovi koji žele obitelj vidjeti kao otpad i relikt prošlosti", no svi ti pokušaji, dodao je, "leđima su okrenuti budućnosti".

"Samo obitelj utemeljena na zajedništvu muškarca i žene, zaglavni je kamen budućnosti ljudskog roda," poručio je, još jednom pokazavši koliko je dio Crkve "uključiv" prema različitim oblicima obitelji koje bi se, valjda, zato trebale osjetiti manje vrijednima.

Podrži Crol donacijom :)

qrcode 9c3b0d27 127a 4867 a764 f80c95d6f267

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.