Znanstvena studija britanskog istraživačkog Sveučilišta Essex utvrdila je kako većinu žena koje tvrde da su strejt podjednako uzbuđuje gledanje videa koji prikazuju gole muškarce kao i onih koji prikazuju samo gole žene.

Većina žena su biseksualke ili lezbijke ali "nikad strejt", pokazuju podaci nedavne studije. Istraživanje je pokazalo kako lezbijke puno više privlači kad im se prikazuju žene, no kako je većina žena koje kažu da su strejt pokazalo jednako uzbuđenje prilikom prikazivanja videa s golim muškarcima kao i kod gledanja videa s golim ženama, piše Telegraph.

U znanstvenoj studiji koju je vodio dr. Gerulf Rieger s Odjela psihologije Sveučilišta Essex bilo je uključeno 345 žena, a proučavale su se njihove reakcije na prikazane video sadržaje.

Rezultati su pokazali kako 82 posto žena uzbuđuju oba spola, a pratili su se podaci poput širenja zjenica prilikom seksualne stimulacije gledanjem videa. Od žena koje su se izjasnile kao strejt, kod njih 74 posto je utvrđena snažna seksualna uzbuđenost prilikom gledanja videa atraktivnih muškaraca kao i atraktivnih žena. Ta je reakcija drugačija kod lezbijki koje su pokazale puno jaču seksualnu uzbuđenost prilikom gledanja žena u odnosu na sadržaje koji prikazuju muškarce.

"Iako se većina žena izjasnila da su heteroseksualne orijentacije naše istraživanje jasno pokazuje da kad je riječ o onome što ih seksualno uzbuđuje žene možemo smatrati ili biseksualkama ili lezbijkama, ali nikad strejt. Studija je pokazala da ni lezbijke koje se oblače i ponašaju slično muškarcima, zapravo nisu obavezno 'muževne'.To nam pokazuje kako ne možemo iz ženinog stila odijevanja i prema tome kako se predstavlja u javnosti znati išta o tome što ih seksualno privlači", kaže dr. Rieger i dodaje kako je ova studija pokazala kako to što se neke lezbijke oblače muževnije ne mora značiti da će se i ponašati kao muškarci.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.