www.stream-xnxx-porn.com

Molitelji inicijative "40 dana za život" i ove su se jeseni strateški rasporedili pred bolnicama hrvatskih gradova, pa tako i u Čakovcu. Bili su temom sjednice tamošnjeg Gradskog vijeća jer su HNS i stranka Pametno zatražili da se na dnevni red uvrsti i prihvati njihov prijedlog o izmještanju skupine molitelja, a SDP-ov gradonačelnik je to – odbio.

Prema pisanju Međimurskih novina, HNS i Pametno zatražili su od čakovečkog Gradskog vijeća da na dnevni red zadnje sjednice uvrsti i prihvati njihov prijedlog o izmještanju skupine molitelja 150 metara od bolnice i drugih zdravstvenih ustanova. U svom prijedlogu pozvali su se na zakon o javnom okupljanju i članak 11 u kojem su navedena mjesta gdje se ne smiju održavati prosvjedi, između ostalog i bolnice jer se time remeti mir bolesnicima.

Kazali su da je prosvjed molitelja usmjeren na ranjivu skupinu žena koje prolaze kroz teško životno razdoblje, a prosvjednici ih ciljano uznemiruju i stvaraju na njih dodatni psihički pritisak te da je slobodno odlučivanje o rađanju djece temeljno ljudsko pravo koje uključuje pravo na pobačaj.

"Nije stigla nijedna primjedba"

Prijedlog HNS-a i stranke Pametno iznijela je na HNS-ova vijećnica Karolina Juzbašić, jer Pametno nema vijećnike u Gradskom vijeću Čakovca.

Gradsko vijeće odlukom vladajuće većine odbilo je taj njihov zahtjev uvrstiti na dnevni red prošlotjednog zasjedanja s obrazloženjem koje je iznio gradonačelnik Stjepan Kovač (SDP).

Vijećnicima HNS-a odgovorio je da Grad Čakovec u svojim postojećim aktima ima regulirano gdje i pod kojim uvjetima se može prosvjedovati na javnim površinama u Gradu do te mjere da se s komunalnim redarom određuje i mikrolokacija svakog prosvjeda.

"Dosad ni u bolnicu ni u Grad nije stigla nijedna primjedba da bi molitelji bilo koga uznemiravali", kazao je Kovač. Dodao je da "u demokraciji svi imaju pravo na svoja stajališta i prosvjed, i oni s kojima se ne slažemo" te poručio da je "to bit demokracije".

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Komentari  

-2 # Darko Marković 2018-12-11 19:37
Otprilike, kao da se s grupom istomišljenika poredate uz (primjera radi) grob Franje Tuđmana na godišnjicu njegove smrti i tijekom polaganja vijenaca nagovarate prisutne tj. molite ih neka mu ne polažu cvijeće jer da to nije zaslužio. Bi li to bilo zakonito?
Alternativno, s grupom istomišljenika (molitelja) napraviti špalir na ulazu u crkvu i tijekom ulaska vjernika na glas čitati imena žrtava seksualnog zlostavljanja u katoličkim crkvama te ih pozivati neka ne uvode svoju djecu jer će i ona možda doživjeti nešto slično. Bi li to bilo zakonito? A moralno?
Odgovori | Report to administrator

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.