Jedna od najboljih nogometašica svijeta i kapetanica ženske nogometne reprezentacije SAD-a, Megan Rapinoe, prva je lezbijka u Swimsuit izdanju magazina Sports Illustrated.

Snimanje se odvijalo u bajkovitom ambijentu karipske otočne države Sv. Lucija, a uz Rapinoe pred objektiv su stale i njezine kolegice Alex Morgan, Crystal Dunn i Abby Dahlkemper.

Rapinoe je za Sports Illustrated rekla kako se nada da će time pomoći u razbijanju stereotipa o LGBT zajednici.

Rapinoe02

"Mislim da je to prilično smion potez Sports Illustrateda jer ima imidž časopisa namijenjenog heteroseksualnim muškarcima. Lezbijke u sportu često su žrtve predrasuda, a i inače se veoma usko gleda na to što znači biti gej i sportaš. Zato mislim da je stvarno važno raskrinkati te stereotipe i napraviti nešto potpuno drukčije", kazala je.

Rapinoe03

33-godišnja Rapinoe autala se 2012. godine u intervjuu za magazin Out, a prošlog su ljeta ona i njezina partnerica, profesionalna košarkašica Sue Bird, zajedno pozirale nage za ESPN-ov Body Issue.

Megan Rapinoe i inače je gorljiva promicateljica LGBT prava. Surađivala je s organizacijom Gay, Lesbian & Straight Education Network (GLSEN), a godine 2013. postala je ambasadorica neprofitne organizacije Athlete Ally koja se bori protiv homofobije i transfobije u sportu. Njezine ostale fotografije iz spomenutog izdanja Sports Illustrateda možete pogledati ovdje.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.