U Rijeci je jučer predstavljen LGBTIQ+ centar Druga Rijeka, a novinarima su ga predstavili predsjednik udruge Antonio Kiselić i Mirna Ravnić, koordinatorica za društvene aktivnosti udruge.

Kako sami kažu, udruga Druga Rijeka proizašla je iz potrebe lokalne zajednice za aktivnijim razvojem i angažmanom u području razvoja LGBTIQ+ zajednice na području Primorsko-goranske županije, povezivanjem i umrežavanjem s nacionalnim i internacionalnim LGBTIQ+ organizacijama.

Oko sebe okupljaju stručnjake/inje, pripadnike/ice LGBTIQ+ zajednice i aktiviste/ice s ciljem otvaranja, afirmiranja i povećanja vidljivosti LGBTIQ+ zajednice u Primorsko-goranskoj županiji putem različitih aktivnosti za širu zajednicu, uključujući i onu heteroseksualnu.

Kroz razne aktivnosti radit će na povećanju kvalitete življenja LGBTIQ+ osoba, zalagati se za pozitivne društvene promjene promocijom LGBTIQ+ kulture i povećati njezinu vidljivost u društvu, boriti se protiv diskriminacije i nasilja na osnovi spola, roda, spolnog i rodnog identiteta te se zalagati za zaštitu temeljnih ljudskih i drugih prava i temeljnih sloboda LGBTIQ+ populacije.

Podršku osnivanju udruge dali su riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb i predstavnici HNK Ivana pl. Zajca na čelu s intendantom Oliverom Frljićem, kao i brojne riječke udruge i institucije.

Foto: Druga Rijeka/Facebook

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Na 21. Liburnia Film Festivalu koji će se održati od 22. do 26. kolovoza u Opatiji u konkurenciji

"Ali tamo su samo ružni, smežurani starci, ne želim to gledati!" rečenica je koju unutar gej

Još jedna Tik Tok queer reality preporuka, The Ultimatum: Queer Love donosi velike riječi, a

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.