Foto: arhivaRepublika Hrvatska službeno je postala partner Globalnog fonda za jednakost i time se obvezala štititi prava LGBT osoba diljem svijeta.

 Global Equality Fund poseban je program Državnog tajništva SAD-a za globalnu partnersku inicijativu, koji je 2011. pokrenula državna tajnica Hillary Clinton. Cilj programa je zagovarati prava lezbijki, gejeva, biseksualnih i transrodnih osoba diljem svijeta, putem privatno-javnog partnerstva.

SAD su pozdravile članstvo Republike Hrvatske koja je sad ušla u klub devet zemalja, tri privatne zaklade i dvije korporacije. Otkako je osnovan, Fond je uložio više od 7,5 milijuna dolara u organizacije civilnog društva u više od 50 država diljem svijeta, s ciljem povećanja zaštite ljudskih prava LGBT osoba.

Američki državni tajnik John Kerry, prošle je sudjelovao na tematskom sastanku Generalne skupštine Ujedinjenih naroda, koji se odnosio na LGBT problematiku, i izjavio da su "ulaganja Fonda pomogla spriječiti uvođenje diskriminatornih zakona koji idu na štetu ljudskim pravima i otežavaju rad organizacijama civilnog društva koje se bave zaštitom ljudskih prava".

Američki državni ured pozdravio je članstvo RH te se veseli nastavku suradnje sa svim partnerima Globalnog fonda za jednakost i daljnjoj zaštiti LGBT prava u cijelom svijetu.

Pin It

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Naslov knjige ne ostavlja mnogo toga neotkrivenim. Originalno objavljena 2005. u izdanju Da Capo

U vrijeme kad je organiziranje rekreativnih sportskih aktivnosti privremeno zabranjeno zbog

Ovogodišnji izbor za pjesmu Eurovizije, kao i uvijek, bio je preprogramiran i uspavljujuć, no

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.