Foto: Flickr/Franz Johann Morgenbesser

Autor ruskog zakona protiv "gej propagande", Vitalij Milonov, pozvao je europske zemlje da bojkotiraju glazbeno natjecanje Eurosong zbog austrijske predstavnice, drag osobe Conchite Wurst.

U tu svrhu, diljem Ukrajine, Rusije, Bjelorusije i susjednih zemalja pokrenute su peticije kojima se od nacionalnih televizija traži obustavljanje emitiranja ovogodišnje "najveće glazbene trash zabave u Europi", javlja Guardian.

Milonov se europskim zemljama obratio u homofobnom tonu, pozivajući ih da "bojkotiraju sodomističko natjecanje", koje se održava u Kopenhagenu od 8. do 10. svibnja. "Čak je i samo prenošenje ovog događaja uvreda za milijune Rusa. Sudjelovanje u najvećoj europskoj gej paradi potpuna je suprotnost kulturalnim i moralnim vrijednostima na kojima Rusija počiva", ukazao je autor antigej ruskog zakona.

Povod njegova revolta bila je austrijska predstavnica Conchita Wurst, koju Milonov naziva "očitim transvestitom i hermafroditom", koja će nastupati na istoj pozornici kao i ruski predstavnici i "propagirati homoseksualnost".

Danska uzvraća pozivom na masovno vjenčanje

Na svom je Twitteru Milonov napisao da se ne zalaže za potpuni bojkot Eurosonga već samo za zabranu nastupa austrijske predstavnice. Svojevremeno je predlagao osnivanje ruskog Eurosonga, no ta ideja za sada nije zaživjela.

Na uvrede mnogih, Wurst je odgovorila smireno i samopouzdano: "Moje je stajalište da se borim za nešto pozitivno, a ne protiv negativnih stvari. Oduvijek sam bila autsajder i izložena diskriminaciji. Ne želim da se ovo događa i budućim generacijama".

Eurosong se ove godine održava u Danskoj, zemlji koje je prije 25 godina prva u svijetu zakonski uredila istospolne veze. Tu će priliku iskoristiti i nekoliko ruskih parova koji su potvrdili sudjelovanje u najvećem europskom masovnom vjenčanju, koje će se 7. svibnja održati u središtu Kopenhagena.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Kao i svake godine, mreža europskih LGBTI organizacija ILGA Europe objavila je duginu mapu u sklopu

Drugi album britanske pjevačice albanskih korijena Due Lipe znakovitog naziva "Future Nostalgia" od

Udruga Iskorak je u suradnji s drugim organizacijama lansirala internetsku stranicu namijenjenu

Samoizolacijom i praznim policama primorane na dohranu sadržajima društvenih mreža, uz zadnje

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.