Zlostavljanje

Ovdje spadaju teme koje se ne mogu svrstati u ostale forume. SVE privatne prepiske i dogovore vodite u podforumu dnevna soba.
Afrodita
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: U vezi

Re: Zlostavljanje

Post Postao/la Afrodita » 07 pro 2011 20:35

Slažem se da ne možeš s nekim ljudima pa tako ni sa djecom pogotovo onom u srednjim školama raspravljati ali ne treba im niti dozvoliti netolerantnost niti agresiju prema slabijima ili različitima od sebe.
I want her everywhere and if she's beside me I know I need never care but to love her is to need her everywhere knowing that love is to share

Peglam_subotom

Post Postao/la Peglam_subotom » 07 pro 2011 20:37

Djeca te dobi (razredna nastava) nisu homofobna niti imaju uopće ikakvo mišljenje o svemu tome. Ona su samo znatiželjna. Badava im što u školi čuju jedno, kad doma uglavnom slušaju nešto sasvim drugo.
I'll take you for all that you are. With your complications, your pain, your secrets, your past, your longings and dreams... I will take you completely; without exemptions.

Afrodita

Post Postao/la Afrodita » 07 pro 2011 20:50

Istina je to što Rea kaže... i moju su malu tu i tamo gnjavili... iako je išla na taekwondo od 5. godine nije baš voljela tučnjavu ..ali kad je pokazala u jednom trenutku zube sve je postalo ok. Čovjek je ponekad gori od svih zvijeri i treba se naučiti preživljavati.
I want her everywhere and if she's beside me I know I need never care but to love her is to need her everywhere knowing that love is to share

Gost

Post Postao/la Gost » 07 pro 2011 20:52

Meni je pomogao karate. :agresivna:

Mary of Silence

Post Postao/la Mary of Silence » 07 pro 2011 20:58

ReaTM je napisao/la:Meni je pomogao karate. :agresivna:
Meni je odmogao, jer su me još više gnjavili, a da ne govorim koliko sam mrzila ići na treninge, ali išla sam neke dvije i po godine, i preporodila sam se kad sam napustila. Kasnije sam našla druge metode kako se zaštiti od kretenomanijaka.

Afrodita

Post Postao/la Afrodita » 07 pro 2011 20:58

To je super vježbati nešto... mene su cijelo vrijeme u osnovnoj zezali štreber, debela i kad mi je dojadilo ...jednu gnjavatoricu sam po cijelom hodniku vukla ..mislim nije za pohvalu ali nekad cilj ne bira sredstvo kaže Niccolo M. ... svi su se smirili.

inani
Ja sam: ne želim se identificirati

Post Postao/la inani » 08 pro 2011 01:07

Profesori me nisu zlostavljali (milo dijete) :treptrep:, ali jesu neki ucenici iz razreda. Ne znam sto im je tocno smetalo, vjerojatno podrijetlo, tj. prebivaliste i moji hobiji. :D Nisam nikoga tukla, nemam predispozicije za tako nesto, ali je moja bahatost zasjala u punom sjaju. :D

Slazem se s peglom - jako puno toga ovisi o odgoju. I da, puno toga se sazna kad si s djecom, kad nema roditelja, opuste se, pricaju o svojima doma, o nacinu zivota, o uvjetima u kojima zive. Bas bi bilo zanimljivo to snimiti i onda malo roditeljima na roditeljskom pustiti. Mislim da vise nikome ne bi palo na pamet usutkavati ucitelje, pricati kojekakve price i glumiti divne roditelje koji imaju bolesne ambicije, cija djeca moraju biti najbolja, moraju ici na sto aktivnosti, biti najbolji u skoli, u svemu dok su oni sami za promatranje. Znam za jedan primjer kada su roditelji okrivljavali okolinu jer je njihova kcer pala 7. razred sa 7 ili 8 negativnih ocjena. U povijesti skole se tako nesto nikad nije dogodilo. Iako su roditelji bili nekoliko puta pozivani na informacije, mala ili nije prenosila poruke ili ih je mama ignorirala. Tata o svemu tome nije znao nista, lagale su ga cijelo vrijeme, setale okolo, kupale se, ispijale kave i sl. Mama seta okolo, izlazi vani, malu oblaci kao da joj je 20 i nesto godina, a ne 13, ne brine se o njoj ni na koji nacin.
... :nesvjest:

Peglam_subotom

Post Postao/la Peglam_subotom » 08 pro 2011 16:51

Da,super bi to bilo, samo što se na roditeljskom ne smije "upirati prstom" ili pojedince javno prozivati. Premda vjerujem da bi sram i poniženje pred ostalim roditeljima bila odlična lekcija nekima. :D
Isto tako, danas je veliki problem postao i peer pressure, odnosno konstantno natjecanje, uspoređivanje, nadmetanje s vršnjacima - u odjeći, obući koju nose, torbama, igračkama, proslavama rođendana, itd. I tu ponajviše pate djeca lošijeg socijalnog statusa. Tada kreću ruganja, podsmjehivanja i sl.
Pojma nemam, u moje vrijeme (a to nije bilo bogzna kako davno) djeca su stvarno bila puno opuštenija i nisu imali toliko vanjskih pritisaka, nisu bili opterećeni neki većim problemima. Sve je otišlo kvragu.
I'll take you for all that you are. With your complications, your pain, your secrets, your past, your longings and dreams... I will take you completely; without exemptions.

Plague

Post Postao/la Plague » 09 pro 2011 13:24

susjedi iznad mene upravo rade sranja. svakih par dana čujem lupanje i muškarca koji je van sebe. u biti, više zvuči kao gnjevni tinejdžer koji lupa nogama o pod, ali nije mi ugodno. :sorry:

melted_sun

Post Postao/la melted_sun » 13 pro 2011 22:54

a meni je smiješno da se u ovako siromašnoj državi itko ruga zbog love

Odgovorite