Progej celebovi i fag haguše

Teme vezane uz aktivizam, djelovanje domaćih/stranih udruga, Pride, coming out, politiku i sve tome slično.
Odgovorite

Mislite li da stavovi progej celebova/fag haguša utječu jednako na lezbijke kao i na gejeve?

1. Da, ne vidim u čemu je razlika.
3
20%
2. Ne pratim svijet showbizza.
4
27%
3. Boli me briga i za celebove i za zajednicu.
2
13%
4. Ne, razlika je vidljiva.
5
33%
5. Celebovi si ovim putem rade samo dobru promidžbu.
1
7%

Ukupno glasova: 15

pihach
Status: U vezi
Kontakt:

Progej celebovi i fag haguše

Post Postao/la pihach » 04 svi 2011 11:41

Dakle, anketno pitanje je jasno :).
Osim sto ste glasale, objasnite ovdje svoje odgovore.
Tko je, po vama, kada i na koji način pokrenuo tzv. "celebovski pokret za LGBT prava"?

Mislite li da progej serije i filmovi imaju pozitivan ili negativan (ili nemaju) utjecaj na LGBT zajednicu?

I na kraju, ali važno: Mislite li da se celebovi prvenstveno obraćaju gejevima i ako da, zašto je to tako?

Celebovi = slavne osobe koje se ne libe na svojim javnim nastupima govoriti o pravima LGBT zajednice, pisati pjesme na tu temu, snimati filmove i serije u gej ulogama, i slicno. Primjeri: Lady Gaga, glavne glumice filma "The Kids Are Alright", Katy Perry, Rihanna, Li-Lo, nedavno preminula Liz Taylor, Liza Minelli, Madonna...

Fag hag = označava ženu koja se druži uglavnom ili isključivo sa gejevima i/ili biseksualnim muškarcima i/ili ima gej ili biseksualne muškarce za bliske prijatelje

tamara3
Just tax the stupid people.
Spol/rod: žensko
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Re: Progej celebovi i fag haguše

Post Postao/la tamara3 » 04 svi 2011 16:25

Pa, mislim da većina fag haguša i njima sličnih (čitaj: površnih one hit wonders hula hula tump tamp zabavljačica/zabavljača, a više je ovih prvih) skuplja bodove kod pedera jer su oni jednostavno fancy, a modni svijet je praktički njihov pa je dosta zgodno biti dobra s nekim od njih za užicat finu haljinu ili nešto. Karikiram, ali vjerujem da nije daleko od istine.

Liz Taylor ne bih svrstavala u tu skupinu.

Dakle, ne vjerujem da celebovi imaju bogzna kako pozitivan utjecaj na LGBT (naročito L i T) ravnopravnost, osim možda ako su i sami out (npr. Ricky Martin koji je nakon izlaska iz ormara dobivao poruke zahvale od tinejdžera kojima je to pomoglo, o Ellen DeGeneres da ne govorim).

Gost

Post Postao/la Gost » 04 svi 2011 18:08

Smatram da utječu na samu vidljivost.
Sad se postavlja vječno pitanje je li svaki publicitet dobar publicitet.

Npr. Katy Perry koja je poljubila curu i svidjelo joj se, a usputno se nada da joj dečku neće smetati i sl. njoj potvrđuju najgore stereotipe o bi curama, dok jedan GLee preodgaja generacije.

Da li se direktno obraćaju LGBT... mislim da djelomično da, ako gledamo ekonomski - gejevi/lezbijke (kao tržišno istraženi dijelovi LGBTIQ kratice) su se pokazali kao izrazito zahvalna niša u vremenima gospodarske krize pa taj "agresivniji" marketing uopće ne čudi.

pihach
Kontakt:

Post Postao/la pihach » 04 svi 2011 18:53

Katy Perry koja je poljubila curu i svidjelo joj se, a usputno se nada da joj dečku neće smetati i sl. njoj potvrđuju najgore stereotipe o bi curama
slazem se.

mislim da na gej osobe direktno mogu utjecati (od slavnih) samo oni koji su takodjer gej, tj. dio LGBTIQ populacije.
pod direktno mislim na utjecaj na njhovo samopouzdanje, coming out, otvoreniji razgovor o svom sex. identitetu, poistovjecivanje isl.
sa katy perry (iz citata) se mogu poistovijetiti cure koje su strejt i u pijanstvu zabrijale s BFF, a pritom napalile decka :roll2:

a na marketing, sto svoj a sto promociju LGBTIQ, svakako ujtecu fag hagushe i progej slavne oosbe koje nisu nuzno dio populacije.
ne vidim tu nista lose, osim sto su (bar mi se tako cini) vise u fokusu pederi, a ne lezbe.

ne znam, mozda grijesim... :nezna:

Gost

Post Postao/la Gost » 04 svi 2011 18:59

Pa mislim da griješiš u prvoj premisi, a to je da samo gay mogu utjecati na druge gay.
Serije tipa Anyone but me i Glee su primjer toga; str8 glumci glume gay likove s kojima su se mnogi LGBT mladi poistovjetili, kojima su one pomogle da se prihvate, iziđu iz ormara i uvide da nisu sami.

pihach
Kontakt:

Post Postao/la pihach » 04 svi 2011 19:06

erm, glavna glumica iz Anyone but me je deklarirana lezba, kao i Kurt iz Gleeja koji je isto out and proud.

Gost

Post Postao/la Gost » 04 svi 2011 20:58

Nije lezba, već je biseksualka. :p
Buffy The Vampire Slayer, Will&GRace, Once&Again (to što je kasnije ispala bi, puka slučajnost:D)....

ps Druga glavna glumica iz ABM je str8, kao i Britanny i Santana iz serije Glee.

Odgovorite