Odrasta čitava generacija klinaca zadojena hrvatistanskim/"svetosavskim"(pišem pod navodnicima jer o pravoslavlju ja više znam od tih tzv. "velikih srba"))/younameit ideologijom. A opet, i mi smo svi odrastali u istoj državi.
Generacije "ustaša" koje odrastaju slušajući Thompsona i Arkanovu snajku (i nemajući pojma o tome).
Opet, i mi smo odrastali slušajući Azru, Čajkovskog, Đoleta.
Generacije poludebila koja o svemu zna površno a ništa do kraja.
Opet, ima nas načitanih.
What's the catch? Da, bili smo svoji i mislili svojom glavom.
Da, policija zna biti homofobna. I da, ima gay policajaca koji šute. Sve je to policija. I homofobi i gayevi.
Hrvati su isto tako i poluprimatski navijači koji mrze sve što im je na vidiku i igraju nogomet po kladionicama, i vrhunski (gay ili hetero) sportaši.
Hrvati su i Đikić i Kerum.
I da, postoje LGBT organizacije koje dobivaju donacije da se bave takvim stvarima. Ljudi koji imaju volje/želje, trebali bi im se priključiti i pomoći.
I da, postoji taj "svakodnevni" aktivizam. Ali treba birati bitke.
Takve debilne stavove ljudi na Balkanu pripisujem općoj neobrazovanošću i "pinkizaciji" svega.
Od prostora gdje su po tvornicama postojale likovne i muzičke sekcije, došli smo do vukojebine gdje učenici iz škola izlaze neobrazovani i polupismeni, gdje su ljudi ako pročitaju 5 knjiga godišnje već intelektualci, gdje većina nema pojma tko je prošle godine dobio Nobelovu nagradu za književnost, ali zna 5 citata Ave Karabatić. Sve se usmjerava na kvazi-materijalno, kineski bofl kojem se lijepe kvazi-marke a mutave ovce misle da ih konzumerizam čini cool. Ne, ne govorim protiv kapitalizma, humani kapitalizam je sasvim ok stvar (zašto bi ljenčina i netko tko radi 10 sati dnevno, uči i usavršava se imali isto?). Stvar je totalno poremećenih vrijednosti.
Ako ne nosiš tenisice od xxxx Kn, nisi cool. Ako nemaš auto (što nabrijaniji), nisi cool. Ako ne mrziš pedere/dalmoše/purgere/srbe/cigane/bipsiće/hotentote, nisi cool. Ako ti nije cool napiti se kao deva pa do idućeg pijanstva pričati samo o tome, nisi cool. Ako nedjeljom ujutro trčiš/plivaš/bicikliraš/veslaš umjesto da rigaš, nisi cool. Ako ne misliš kao svi, ne izgledaš kao svi, nisi cool. Ako ne djeluješ u čoporu usput zajebavajući "slabije"/drugačije, nisi cool. Ako ne voliš sve što vole mladi, nisi cool*.
Repeat after me:
I'm unique. I'm smart. I'm free.
Ne, nije nužno da se outa. Tko hoće, nek se outa, tko neće ne mora. Nije li početak ljudskih prava upravo u tome da svatko donosi odluke o svom životu?
Nije stvar samo homofobije. Stvar je mržnje prema svemu što ne razumiju, strah od svega drugačijeg. Odbijam svaku propisanu ideologiju.
Now, who's bovvered? Trgnimo ljude oko sebe. Budi svoj.
* Nisam cool i boli me q zbog tog