Foto: Zagreb PrideNakon što je Zagreb Pride jučer objavio najavni spot pod naslovom "Svaka obitelj je sveta", danas je povučen.


Naime, prvo je u popodnevnim satima novinar Drago Pilsel spot prijavio Pravobraniteljstvu za djecu zbog zloupotrebe djeteta, s obrazloženjem da "spot uopće ne promovira ravnopravnost LGBT osoba niti toleranciju".

"I da, baš ja, kao osoba koja podržava Zagreb Pride otpočetka, jer sam bio govornik i voditelj prvog Pridea, a bio sam prošle subote i na splitskom Prideu, imam potrebu kazati da je taj medijski uradak promašaj i da ga treba pod hitno povući", naveo je Pilsel u pismu koje je poslao i svim medijima.

Zbog toga je pozvao pravobraniteljicu za djecu Milu Jelavić da ga odmah pogleda i da se što prije očituje jer, kako on smatra, "zloupotrebljava se jedno dijete, bez obzira na privolu roditelja, u medijskoj kampanji koja je čista agresija".

U međuvremenu su na adresu Zagreb Pridea stigle brojne pritužbe samih pripadnika LGBT zajednice, nakon čega su ga organizatori odlučili povući.

"Dragi/e svi/e, namjera Zagreb Pridea nikada u prošlosti nije bila, nije i nikad neće biti poticanje na nasilje, diskriminaciju, omalovažavanje i vrijeđanje bilo koje osobe i bilo kojeg oblika obiteljskog života. Uvažavamo razmišljanja i kritike pripadnika i pripadnica LGBT zajednice o video spotu, te smo samo zbog vas odlučili povući spot", priopćili su i najavili snimanje novog spota.

 

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Udruga Zagreb Pride u subotu je objavila predizborni LGBT kompas u kojem je naveo LGBT

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.